Ja sam tek skoro procitao nesto od Praceta- Boju Magije i Svetlost Cudesnog. I jako su mi se dopale

.
Moram da priznam da sam ga dugo izbegavao. Gledajuci one ilustracije na knjigama, i ovlas prelistavajuci i cituckajuci koju
stranicu, mislio sam da su to neke decije knjizice ili nesto tako. Eto sta se desava kad covek povrsno i na brzinu prilazi stvarima.
Ove dve knjige su sjajne, posebno Svetlost Cudesnog. Kao da se vozite nekim urnebesnim toboganom, koji vas bacaka svukuda, ali na kraju opet zavrsite u sedistu. Puno duhovitosti, satire, parodije ( kako sam se smejao kad su Koena Varvarina usinula ledja u sred dvoboja ) , lepo, zabavno, divno. Stil pisanja je zaista dobar, nijednog trenutka ne strahujete za sudbinu junaka, ali ne prestajete da uzivate. Rinsvind i Dvocvet su smotani, ali nekako se uvek docekaju na noge.
No, Prtljag je nezaustavljiv. Ziveo Prtljag

.
Moram da dodam da su i opisi Disksveta, predivni. Covek je neverovatno kreativan i mastovit, mislim kada bi napisao i " klasicnu " fantastiku, da bi bila odlicna.
Na moje veliko zadovoljstvo, vidim da ima mali milion knjiga

, tako da cu narednih par godina imati sta da citam.
Doduse zbog drugih obaveza, a i toga sto sam se uvalio u dosta serijala, tesko cu vise od jedne njegove knjizice mesecno moci da procitam, tako da ce mi trebati vremena.
Sledeci na listi su mi Cudotvorac, Mort, i Dobra Predskazanja. Cackao sam malo po temama, i vidim da nema puno knjiga sa Rinsvindom, Dvocvetom i Prtljagom, sto mi je zao.