rie rahien,perin ti se svidja jer ga jos uvijek nisi upoznao u njegovom posebnom "stanju" . do 4. knjige je on lik-mozda mi se i najvise svidjao jer je rand nekako bio sav "smusen" ,upoznavao je novog sebe i stalno kukao kako ce da poludi . dok je met bio bzvz,tj njegov lik je bio manje zastupljen od njih dvojice...kasnije ce se perin promijeniti i postati [spoil]ogroooomniii papucar.to sto je upoznao failu je najgora stvar koja je mogla da mu se desi...[/spoil]

meni rand ,kao sto rekoh, u pocetku nije bio simpatican koliko sada.ima on svojih postupaka koji me i dalje nerviraju ,ali manje nego ranije. npr pri pocetku kad upozna selenu(tj lanfear) i ne shvata da je ona forsaken ili kad konacno shvati pa nece da je ubije jer "ne moze" i sl...svidja mi se taj njihov put od seljacica do osoba kakve su sada (kao sto je neko prije mene rekao )-to je sto se tice muskih.zenske ovdje necu komentarisati jer tome ovdje nije mjesto(mada klasican primjer antipaticnosti je egg)...met postaje super lik posle epizode sa bodezom.
e sad, sto mislite o tome da svi ovako (tj nasiroko) napisete o tome ?