Jeste da je tema veoma stara ali da kažem par stvari. Polaris kolekciju imam odavno, možda i desetak godina, i čitaju mi se knjige sa nje ali ne volim da čitam tolike količine teksta (cijele knjige) sa kompjutera. Odavno planiram da sa Polarisa prvo čitam Tomasa Kovenanta a onda i ostale serijale epske fantastike (pošto mi je to omiljeni žanr) a onda i one SF serijale (tu ih ima puno više nego epske fantastike). I stvari su najzad došle na svoje, kupio sam si ovu spravicu

I odmah sam počeo sa Kovenantom, a prosto ne znam šta bih prije čitao poslije njega jer ima puno toga na Polarisu ali i u drugim kolekcijama. Ovaj ili ovakav neki uređaj je odlična stvar, može sadržavati hiljade knjiga, promjenljiva veličina slova, sortiranje knjiga po autorima, nazivima, datumu smještanja na čitač, ima e-ink tehnologiju (ne troši bateriju kad prikazuje stranicu, samo kad rotira stranice), ekran je pravljen sa ciljem da očima djeluje kao da čitaju sa papirne knjige, nema pozadinsko osvjetljenje kao kod TFT ekrana pa ne umara oči, itd. Topla preporuka ako imate dosta elektronskih knjiga, a sada ih valjda svi imamo i biće ih sve više.
A što se tiče samog Kovenanta još sam na prvoj knjizi, pročitao sam 62% prve knjige, djeluje dobro, tek su krenuli iz Veselkamena da otmu Žezlo Zakona

. Jedino me malo sam Kovenant nervira, malo je previše nervozan za moj ukus.
Tu se nalazi šest knjiga ali koliko vidim na postoji i "The Last Chronicles of Thomas Covenant" koja se sastoji od čak još 4 knjige od kojih su dve valjda već izašle, treća se očekuje ove godine, a četvrta tek 2013. godine. Da li je neko kod nas izdao ove dve knjige iz trećeg serijala (sedmu i osmu knjigu)? Mogu li se one naći u elektronskom izdanju? Da li to znači da kada pročitam ovih šest knjiga sa Polarisa zapravo događaji neće biti ni blizu završetka, sve će ostati uveliko nedorečeno? Nadam se da nije tako. Iz istog razloga još nisam ni počeo da čitam Martinove "Pesme leda i vatre" iako ih imam. Bezveze mi je da pročitam dio pa čekam godinama na nastavak, i pri tom zaboravim šta sam čitao.