[quote="Portieru"]Izgleda da sam ovde u debeloj manjini kada kažem posle obe pročitane knjige da je ovo što je klinac od 21 godine odradio - veoma dobro, da ne kažem odlično.
Naročito mi se dopada druga knjiga i jedva čekam treći deo.[quote]
Slazem se, i drago mi je sto sam nasla istomisljenika. Propusti prve knjige su uglavnom na pocetku, gde neke stvari nisu suvise dobro opisane - kao kada je erago nasao jaje i legao da spava "razmisljajuci o n\onome sto mu se toga dana desilo". Ok, u kicmi se desavaju cudne stvari, ali tako nesto nikako ne moze biti cudno. Takodje se primeti da Pailini voli Toliena, posebno u vezi mape - na sta vas pogdseca, kao i prica da su vilenjaci dosli sa zapada. Kao i Brom, koji me tako neodoljivo podseca na Gandalfa (u filmu je bolji, iako je film ocajan. ali i pored toga sam ga gledala 5 puta.

Jednino mi se ne svidja sto se Murtagh tako malo prikazuje 9Garrett Hedlund

) a Arya, umesto da je prikazu kao snaznu i nedodirljivu, ispdne slatka mala, labasna, i to bez elfovskih usiju. to mi najvise smeta, kao izmena vremena odigravanja nekih dogadjaja)
No! Vidi se da je naknjizi dugo i predano radio, sto dokazuje njena slozenost , na primer kada se Eragon u Eldestu priseti prorocanstava Angele, i to koliko je zapravo vesto sakrivena Murtaghova prica, tako da nismo mogli ni da pomislimo, iako je rekao da mu je majka nestala, daje to Selena!
I jos nesto! Murtagh nije "zao". On je samo pijen moci i sputan zakletvom Galbatorixu!