Glavni lik njegove sage je Witcher (nije veštac ali da mi ****te mater ako znam kako da prevedem, alternativni naziv je Hexer) po imenu Geralt od Rivije, ubica podvrgnut raznim mutagenima i od detinjstva treniran da ubija čudovišta. Zbog mutacija koje mu pojačavaju snagu, vid, reflekse i sve što ubica treba da poseduje, Geralt ima pomalo životinjsko ponašanje, belu kosu, vučje oči i sterilan je (:() Održava sopstveni etički kodeks, ciničan je i plemenit u isto vreme i živi u svetu prilično sličnom našem, zahvaćenim ratom, korupcijom, nepravdom i svim glupostima koje živ čovek može da napravi.
Rasizam u tom svetu je uperen prema Ne-Ljudima, kao što su Patuljci i Vilenjaci, ali ni oni nisu cvećke, te deluju kao teroristička organizacija. Taj svet nije nimalo šaren kao npr. Srednja Zemlja. Ja sam ga zamislio kao Sin City u srednjevekovnom fazonu. Svuda vlada droga, alkohol, nemoral, a potpuno je normalno da vam jedan stameni Patuljak do detalja objasni kako će mu vaša majka pop**iti patuljački ****c, bez zezanja.
E sad ovako: Poljaci su 2001. napravili "The Hexers" UweBolličnu ekranizaciju knjige, tako da to zaobiđite. Sa druge strane, ove godine je izašla igra "The Witcher", i za sada je vodim kao najbolju adaptaciju nekog Fantasy romana. Takođe postoji i grafička novela.
Saga o Geraltu se sastoji od priča "The Wicher", "Sword of Destiny" i "The Last Wish" (u kojoj se delimično opisuju događaji na osnovu kojih je pravljena igra)
A potom je nastala saga:
Blood of the Elves (Krew elfów) (1994)
Time of Disdain (Czas pogardy) (1995)
Baptism of Fire (Chrzest ognia) (1996)
The Swallow's Tower (Wieża Jaskółki) (1997)
Lady of the Lake (Pani Jeziora) (1999)
Ono zbog čega napisah sve ovo je preklinjanje koje sledi: Obišao sam svaku prokletu knjižaru i biblioteku poznatu Beogradu i nijedna od ovih knjiga kao da ne postoji. Ako je neko SLUČAJNO uspeo da pronađe BILO ŠTA od Sapkovskog, tako vam svega pomozite i recite GDE?

Unapred hvala!