Po meni Lan je najvestiji macevaoc i najveci borac. Izmedju ostalog bas zato sto se bori ceo zivot.( nikad ne odustaje, jaci postaje,do kraja ostaje, i kad misli dosta je, ljubav ne izostaje, dovoljno i zrno je da srce uvek puno je - malo sam se zaneo

)
Met je neverovatan borac sa izvanrednim oruzijem( a ima i nozeve za skucene prostore), medjutim on se previse oslanja na srecu.(koliko je srecan ne verujem da iko moze da ga dobije u borbi na zivot i smrt)
U svetlosti novih dogadjaja, verujem da je Gawin postao bolji od Galada. Ipak je on 3 puta dobio majstora seciva + jos jednog zastitnika, od jednom(2 na 1), a da se pritom nije ni nesto zamorio. Dok je Galad jedva preziveo Valdu.
Glasao sam za Gawina jer mislim da je glupo da on nema ni jedan glas
A da sto se Randa tice, on je bio medju najboljim borcima dok je imao obe ruke( i imao je dobre sanse da prevazidje i Lana) . Ali tesko ga je klasifikovati jer se on borio samo protiv Lana i Ruarka( od gore navedenih). Isto to vazi i za Ruarka, on se borio samo sa Random(ustvari nije se ni borio, vec ga je poducavao).
Zivot ima onaj smisao koji mu mi damo.