[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Šta ste poslednje pročitali (od 26.09.2006)

Šta ste poslednje pročitali (od 26.09.2006)

...za one koji su pored Tolkina čitali još ponešto

Moderatori: Dain, Varda, Maglor the Minstrel

Re: Šta ste poslednje pročitali (od 26.09.2006)

Postod caliburn u Uto Mar 11, 2008 10:19 pm

"Zmaj njegovog veličanstva".
Kupila mi je devojka na Sajmu knjiga. Moram priznati da sam se mrštio kada sam video da su preporuke dali Stiven King i Teri Bruks, ali oboje volimo zmajeve, pa eto...
Knjiga mi se veoma dopala i preporučujem je svima. U prve dve glave je bilo pokušaja da se imitira stil engleskog romana polovine XIX veka, ali se posle toga odustalo. Prevod je radio High duke, tako da je solidan. Lektora i korektora, ako ih je uopšte bilo (potpisani su na kraju knjige) treba razeapte konjima na repovima. ::LJ::
Radnja je jednostavna, likovi dopadljivi. Zmajevi su veoma lepo opisani.
Ovo je više knjiga za ljubitelje žanra nego za sladokusce literarnih akrobacija (jeste mnb, gledam u tebe :wink: ).
Meni se knjiga veoma dopala i preporučujem je.
"...i opet će, i opet će,
robovati neće!"

to redL: Moja čarobna gospo od Jantara, za tebe bih ubio i umro, sa osmehom na usnama i srećom u srcu!

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Pridružio se: Sub Maj 31, 2003 10:42 am

Postod Angella u Sre Mar 12, 2008 6:45 pm

Mislila sam da bi jedino nešto poput magije učinilo dotičnu knjigu zanimljivom, a zaista ima dobrih knjiga bez magije......... Hajduk u Beogradu i svi nastavci npr. su fantastični, umirem od smeha dok čitam, ali, magija je nešto posebno.......... ::M::
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 4:13 pm

Postod Aradela u Čet Mar 13, 2008 10:44 am

"Tajna reke" sjajna knjigica... Puno magije, misterije i koje cega. zabavno i pitko.

Angella, kao sto rekoh, Hajduk stanko nije Epska fantastika, a moje je misljenje da je on sjajan i savrsen bas takav kakav jeste. Ne moraju sve knjige biti krcate magijom da bi bile dobre, niti su dobre sve knjige krcate magijom.

Moje je misljenje da u nasim narodnim pesmama i pricama ima dovoljno magicnih i fantasticnih motiva za citavo tuce mladih pisaca koji zele da se okusaju u tom zanru, ali ne vidim da je iko to i ucinio.

@Caliburn: Ovaj... ja i ne verujem da bilo ko u Alnariju se interesuje za lekturu i korekturu. Bar ja nisam dosad citala neku knigu tog izdavaca cija je korektura bila kroektno odradjena.
Kazes mi da moram da nestanem
Kao cvece koje negujem
Nista od mog imena da ne ostane
Nista slavno da ne postane
Ali jos su mlade baste koje zalivah
Pevace se opet pesme koje pevah.

moj blog http://doktorkabg.blogspot.com/[/color]
Korisnikov avatar
tresnje
tresnje

Pridružio se: Ned Jan 13, 2002 12:14 am

Postod caliburn u Čet Mar 13, 2008 10:06 pm

to Aradela: Korektno odrađena?! Ma ne tražim ja korektno, već samo da se uradi... Rečenice koje počinju i ne završavaju se, pogrešna upotreba vremena, roda i padeža i slično... Da su stavili osnovca bar bi uradio nešto, ovi su High Duke-ov koncept tresnuli pravo u štamparsku presu, a da ga niko nije ni pročitao ::LJ::
Nijedna knjiga ne zaslužuje takav tretman, a ova mi se baš dopala, pa sam veoma nezadovoljan.
robovati neće!"

to redL: Moja čarobna gospo od Jantara, za tebe bih ubio i umro, sa osmehom na usnama i srećom u srcu!

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Postod Angella u Pet Mar 14, 2008 2:31 pm

Ne mora da sadrži magiju da bi bila dobra, nisam to rekla (odnosi se na knjige uopšte), ali se meni Hajduk Stanko (s u Stanko je veliko) nije svideo, i rekla sam da je meni mnoooooooooooooogo dosadam i da bi moralo doći do magije da bi se to promenilo, koliko je dosadan. U drugim knjigama ne. Neću navoditi knjige koje su mi se svidele, a ne sadrže magiju. Ima ih mnogo. Ali, problem je u tome što ja ne volim domaću istoriju, a :roll: ni kad prijatelj izda prijatelja, ni kad neko ne može da oprosti. A to se sve skupilo u Hajduk Stanku. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 4:13 pm

Postod Gaerwen u Pet Mar 14, 2008 8:56 pm

Poslednje sto sam procitala je Heseov "Demijan".Knjiga je samo potvrdila neka moja ranija razmisljanja i veoma mi se svidela.Trenutno citam "stepskog vuka" i cini mi se isto toliko zanimljiv...
To see a world in a grain of sand,
And a heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour.

Live those dreams, play with them, build altars to them. It is not yet the ideal, but it points in the right direction.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 3:23 pm

Postod dejfil u Pon Mar 17, 2008 11:58 am

Robin Hob "Krv kraljeva" prva knjiga serijala "Vidovnjaci"
Meni je interesantno, Šekspirovski tamno, Kopile prestolonaslednika koji ima čarobnjačke moći kraljevske krvi, zavere, spletke, intrige... i nešto u stilu problema kojeg su imali Saksonski starosedeoci Britanije u vreme invazije Germana (Normana) tj. pljačkanje priobalja....
Čitam i drugi deo "Kraljev ubica" , nije došlo do pada kvaliteta priče (barem za sada).
sta je politika?
- to je lepa rec za pokvarene poslove.
- to su ljudi koji cudno pricaju da bi drugi mislili kako su pametni.
- to je kad cike u odelima lazu pred puno sveta a ovi im pljescu.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 9:14 am

Postod caliburn u Pon Mar 17, 2008 11:43 pm

"Azazel", Boris Akunjin.
Knjiga koja se brzo čita, bez većeg napora. Veoma pitka. Nudi priajtno uživanje u čitanju.
Fantastičan prevod, lektura i korektuta. Ukusno opremljena. "Informatika" je postavila standard o kome drugi izdavači mogu samo da sanjaju. Ne znam kako ću posle ovakve knjige naterati sebe da čitam nešto što izdaje "Alnari" ili "Laguna".
Sama knjiga je dopadljiv akcioni triler, koji ne traži od čitaoca neke preterane mentalne akrobacije.
Knjiga za letnje popodne, uz sir i vino.
Definitivno preporuka.
robovati neće!"

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Postod BeSkRaJna_PriChA u Uto Mar 18, 2008 12:13 am

"Pricha o maloj krtici kojoj se neko pokakio na glavu" - Verner Holcvart/ Volf Elbruh, Zavod za izdavanje udzbenika..

Slikovnica :feler:

Simpatichna pricha o krtici, koju je interesovalo ko joj se pokakio na glavu, i onda ide u quest da pronadje pochinitelja, itd itd, i na kraju nadje ga, i pokaki mu se na glavu.
Poruka priche: Osveta je slatka, chak i kada je mala! :feler: lol
A different point of view is simply the view from a place where you're not...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 15, 2004 10:28 pm

Postod DevouredSoul u Uto Mar 18, 2008 1:02 am

Jao, Bozhe... Iva (((((((((((:

Ja sam prochitala brdo knjiga otkad nisam postovala ovde, ne znam odakle da pochnem...

Ali da pomenem par poslednjih.

Guliverova Putovanja [Svift] - ovo je prvi put da sam prochitala delo u celini [za fakultet, naravno] i moram recji da sam odushevljena. Ne, to nije knjiga za decu i ne, Liliputanci nisu zasluzhili svu pazhnju, naprotiv. Vrlo interesantan roman, pun ironije, sarkazma i fenomenalnih zapazhanja koje deca svakako ne mogu da uoche. Slichna pricha kao sa Malim princem. Knjiga koja je samo naizgled za decu. Medjutim, za razliku od pomenute, knjiga koja obiluje mizantropijom i pesimizmom. Ko nije prochitao, svakako bi trebalo i to ne samo zarad opshte kulture.

Gormengast, prvi deo, Titus Groun [fvck, zaboravih ladno kako se zove pisac] - Jes da sam odavno ispala iz epske fantastike, ali ovo mi se jako dopalo. Uzhasno mrachna knjiga, potpuno suluda fabula, izrazito chudni likovi... Pisac je zapravo slikar, tako da je deskripcija fantastichna. Chovek je odlepio od prikaza iz logora u II sv. ratu i kazhu da ga je to inspirisalo da napishe deo. Nema rata, nema muchenja, ali tezhina se osecja u svakoj rechenica. Jezivo sjajno (: Looking forward to 2nd part.

Zavera trecjeg neba [Djulio Leoni] - Bozhe sachuvaj izgubljenog vremena. Da Vinchijev kod smeshten u Firencu, istragu vodi Dante Aligijeri. Ja se primila, kao, lozhim se na Dantea [shto bi rekao Dain, lol], pa ko veli da vidim na shta lichi. Iz opisa na korici mi je bilo jasno da je u pitanju Den Braun sindrom, ali nema veze, 300 strana, beletristika, ochas posla. I da, prochitala sam je brzo, ali utisak je nula.

Trenutno sam pri kraju Kandida [Volter], po drugi put ga chitam, ali moram priznati da mi se ovog puta mnogo vishe dopada. Shta vishe, super je. Valjda ima nechega u onom verovanju da neke knjige ne mogu da legnu choveku iz prve. Ili je to klasichna srednjoshkolska odbojnost prema lektiri, who knows (:

Dosta od mene za sada (:
...a grlo luta britvom...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Mar 26, 2003 10:17 pm

Postod Black Rider u Uto Mar 18, 2008 2:14 am

Баш сам неки дан прочитао Малог принца. Можда је мали по садржају, али веома занимљив, поготово када га читаш кад си зрелији. Потпуно другачије искуство.
А ствар која ме подсјетила на књигу је недавно признање једног њемачког ветерана из 2. Свј. рата да је 1944. управо он срушио Егзиперијев авион, и да му је веома жао, јер му је он најдражи писац. Која иронија.
Član
Član

Pridružio se: Sub Apr 15, 2006 11:08 pm

Postod dkdnt u Uto Mar 18, 2008 2:22 am

hahaha. i ja sam danas procitao da su uhvatili tog svabu. kaze da ne bi oborio egzeperija da je znao da je to on. ja kazem da je egzeperi bio velikih Pisci ali los pilot :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Avg 28, 2005 12:03 am

Postod Black Rider u Uto Mar 18, 2008 2:42 am

Ма добар пилот, лош митраљезац ::M::
Član
Član

Pridružio se: Sub Apr 15, 2006 11:08 pm

Postod DevouredSoul u Uto Mar 18, 2008 3:19 am

Ima on knjige Nocjni let i Ratni pilot. Imam ih kod kucje, ali nikako da nadjem vremena da ih prochitam. Eto zadatka (:
...a grlo luta britvom...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Mar 26, 2003 10:17 pm

Postod BeSkRaJna_PriChA u Uto Mar 18, 2008 8:23 pm

A different point of view is simply the view from a place where you're not...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 15, 2004 10:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Ostale knjige