@ Hama
Nema apostrofa izmedju t i s... Mozda si zaboravio da stavis has ili eventualno spojis has sa makie tako sto stavis apostrof izmedju e i s. Got nema nikakve dodatke, nikada ih nije imalo, niti ce ih imati. Amin.
Izvinjenje prihvaceno. Samo nikada to ne bi tako shvatio da nisi citao svaku petu rec na mojim postovima. Sledeci put kad hoces da me prozoves, dobro procitaj i biraj za sta ces da me prozivas. Kao Black Rider recimo. Jeste resio da me prozove, ali vrlo dobro je znao sta mu smeta, to je i napisao i eto. Ja priznala da sam pogresno protumacila, objasnila zasto sam pogesno protumacila i kulturno pojela govno. Sad, to sto je on jos uvek nadrndan je vec njegov problem... I Hama, meni ljudska rasa uopste ne smeta, kao sto rekoh volim ljude, i nemam namere da ih ubijam. Ok, priznajem da ne bih imala nista protiv da grom spali jedno 30% populacije, ali to nema veze samo sa njihovim odnosom prema zivotinjama, vec i prema ljudima, prirodi, arhitekturi (generalno svemu sto je zajednicko) itd. A ta luda zena iz tvoje zgrade je mozda jednostavno poludela od zivota medju ljudima. Mozda nije imala srece, pa je za zivota bila okruzena samo skotovima, te su joj macke legle ko 1 na 10. I ne bi bilo takvih "macijih zajednica" (koje inace nisu dobre ni za macke, to nisu zdravi uslovi), da se nase gradske vlasti, umesto sto cijanidom ubijaju lutalice i ne hapse one nesrecne oblike zivota sto ulecu u privatne azile i bejzbolkama ubijaju pse, malo zabave privremenim smestajem i udomljavanjem pasa i macaka sa ulice. Ako cemo iskreno, mogli bi da pocnu od ljudi sa ulice. Prema tome, dok je god takve drzave i takvih psihopata u njoj, bice i ludaka poput tvoje komsinice. Ne znam zasto, ali ako vec moram da biram, mislim da cu nju malo vise da simpatisem. A to sto smatram da je svaka zivotinja na svetu vise doprinosi i prirodi, i lancu ishrane, i da njeno postojanje i trosenje vazduha na Zemlji ima vise smisla od postojanja minimum 30% "ljudi" (pod navodnicima zato sto ih generalno ne smatram ljudima), samo znaci da kad gledam na zivot, vidim dalje od svog dupeta. Koje btw, u poslednje vreme zaklanja pogled vise nego sto je uobicajeno.

Jbg, praznici...

@ Vanya
Ima to veze sa polnim sazrevanjem, ali ne bi trebalo uvek da bude tako. Naime, to njihovo "parfemisanje" ima poseban vonj kad im proradi "daj zenu" mehanizam.

Obicno je taj period oko februara, ali ne mora da znaci. Pravila nema. Mozda okolo ima raznih nekih devojcica u teranju, sto on moze da oseti i kroz blindiraTa vrata, a jadno ti kroz prozor. I dok god te "vestice" pustaju svoj miris, on ce se jadan nervirati i njegov ce pesak zanosno mirisati.

To dolazi na periode, tako da ne moras da brines da ce uvek biti tako. Sa godinama se oni malo primire, a i kastriranje nije lose resenje. Znam da se neki ovde ne slazu sa tim, ali bolje je i to nego da se nervira na svaka dva-tri meseca. Bice mirniji i spokojniji. I naravno, bolje je nego da ga pustis da napumpa neku nesretnicu ciji ce macici ostati lutalice, samo da bi on bio mirniji. Kao ponosne gazde rasnih pasa koji pustaju svoje ljubimce da se istresu na zenkama lutalicama, pa posle svi kukaju kako se lutalice razmnozavaju i kako ih treba tamaniti. A ni ti psi, ni njihovi neplanirani potomci, nisu nista skrivili. Ako imas kome da delis macice, pari ga jednom-dvaput cisto da mu ne ukines jedan od osnovnih prirodnih poriva da se razmnozava, i posle toga ga kastriraj. Ako ti je zao, ti probaj da nadjes pesak koji najvise odgovara, i najvise kamuflira taj "miris ruze". Zavisi od macke do macke, ali do sad su se najbolje pokazali Friskies i Catsan pesak. A imas i one zatvorene kadice za pesak, sa nekim filterima, koji odlicno sljakaju. Stvarno ubija mirise minimum 60-70%. Moja tetka je skoro kupila jednu takvu, pa ako hoces, pitacu je gde je kupila i koliko je platila.