[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod iceman u Čet Jun 19, 2008 10:23 pm

Nek su hvaljeni Buda, Mojsije, Isus i Muhamed, USPEO SAM DA POSTUJEM SPISAK! ::T::

Evo mog spiska domacih pisaca/spisateljica koji su objavljeni kod nas. U spisak nisam uvrstio teorijske radove, eseje ili nesto na taj fazon. Vecinu knjiga sa spiska mozete nabaviti u beogradskim knjizarama Beopolis i Omen.

1. Vilina planina - Tamara Lujak. Zbirka kratkih, bajkovitih prica, ima ih ukupno jedanaest. Izdavac je knjizevni klub ''Branko Miljkovic'', Knjazevac, 88 str. Iako je izdata u decembru 2006 godine, zbirka je imala promociju u 2007 god. Tako da ova knjiga simbolicki pripada 2007 godini. :D Pretpostavljam da se knjiga i dalje moze naruciti direktno od nje, preko mejla tamara.lujak@yahoo.com. Za vise informacija o njoj, mozete sajt posvecen njoj : http://www.art-anima.com/tamaralujak . Tu se nalazi pregrst informacija, prikaza o Planini, intervjui koje je dala raznim novinama i e-zinu ''Antares'' grupe KONEF (za neupucene: Krcmino udruzenje za promovisanje fantastike).

2. Jesen Sakupljaca - Ilija Bakic. - Takodje zbirka kratkih prica. Izdavac je Tardis, Beograd, 2007god, 208 str. http://www.tardis.co.yu

3. Ugriz strasti - grupa autora. Sedamnaest kratkih prica raznih autora, vecina njih su vec afirmisana. Price se bave erotskom fantastikom. ::C:: Izdavac je Drustvo ljubitelja fantastike ''Lazar Komarcic'', Beograd, 2007, 253 str. Zbirka se moze naci u Beopolisu i Omenu. Klupska cena je oko 500 din, a u knjizarama preko 700 din.

4. Kopilad bogova: Salir - Aleksandar Mandic. Prvi deo od planirane trilogije, epska saga o ljubavi, casti, postenju, izdaji... Izdavac je ''Treci Trg'' (nikad cuo), 2007, 263 str, cena: 440 din.

5. Summa cum laude - Vojislav Stojkovic. Ovo je neka vrsta SF krimica. Izdavac je ''Narodna knjiga'', biblioteka Alfa, 2007. Nema ga na sajtu NK-a, izgleda da je rasprodat, ali pretpostavljam da se moze nacvi u probranim knjizarama ili antikvarnicama.

6. U potrazi za sobom - Zarko Ilic. Evo sta kazu o delu: Ilic u epsko-fantasticnom romanu "U potrazi za sobom" citaoca uvodi u fantasticni svet junaka da bi mu otkrio najdublje unutrasnje covekove sukobe i borbu sa svojim slabostima.
Hmm... okej! Ovo mi ne deluje kao fantastika, ali sam ga nasao u odeljku posvecen fantastici. Izdavac je ''Verba'', Beograd, 2007. To je sve sto sam uspeo naci.

7. Cuvari svetinje - Mirjana Djurdjevic. Knjiga pripada podzanru ''istorijaska fikcija''. Izdavac je ''Agora'', Beograd, 2007, 265 str. Vise na: http://www.dereta.co.yu/knjiga.jsp?id=9298

8. Vampir - Mijat Vujacic.
Vukadin, clan porodice Nikolic sa Novog Beograda, u pocetku price je obican gradski mladic u drustvu slicnih momaka koji provode dane po Knez Mihailovoj, Kalmegdanu i sumornim parkicima Novog Beograda. Na smrt bolestan od prostate, njegov zivot se u potpunosti menja kada jedne noci kod njega prespava izvesna Lejla, koja ga ugrizom u vrat uvodi u svet vampira...
Ovo mi deluje kao solidno stivo, bar nemamo vampira vegeterijanca od Stefani Majer. :feler: Izdavac je ''Chigoja'', Beograd, 2007, 260 str. Cena je od 415-520 Vise na: http://www.chigoja.co.yu/?q=Vujacic-Vampir Korice su mi malo bezveze, ali sta je tu je.

9. Amarkord - Zoran Zivkovic. http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=544

10. Peti leptir - Uros Petrovic http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=675

11. Zagonetne price - knjiga treca - Uros Petrovic. http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=666
Uros Petrovic nije za bacanje, on je sasvim solidan pisac fantastike. Citao sam njegov prvenac ''Aven i jezopas u zemlji vauka'', prijatna i pitka knjiga za opustanje, pa pretpostavljam da ''Leptir'' i ''Price'' imaju isti efekat kao ''Aven''.

12. Cuvari sume - Dragoljub Jovicic. http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=712

13. Srpski psiho - Zeljko Obrenovic i A. Ilic. http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=579
Procitao ovu frljoku, nije mi se dopao! Ali, samo navalite, mozda ce se vama dopasti.

14. Misticna mocvara - Dejan Marinkovic. Izdavac je ''Srpska knjiga'', 2007. i ... Nemam pojma o ostalim tehnickim informacijama. :?
Sandra je od svog poznanika, arheologa, istrazivaca i naucnika, Lionginasa dobila magicnu monetu. Ona se vraca iz Amerike u Suboticu, grad u kome zivi. Nekoliko nedelja nakon toga, Marko stize u Srbiju i njih dvoje se zblizavaju. Sandra deli magicnu monetu na dve polovine i pravi od njih dve ogrlice. Jednu poklanja Marku, a drugu zadrzava za sebe. Medjutim, obe polovine monete na njihovim grudima pocinju cudno da se ponasaju. Cas su uzarene, cas hladne.
Markov avion se rusi u misticnu mocvaru koja je transferni punkt u vasionu. Tu pocinje misterija...
Odlican uvod, zar ne? :D
http://www.dejanmarinkovic.com/blank.html

15. Dar podzemlja - Vujica Ognjenovic. Mesavina SF trilera I magijskog realizma. Izdavac je ''Crnogorsko drustvo nezavisnih knjizevnika'', Podgorica, 2007. Ako uspete da je nadjete u Beogradu ili NS, vodim vas na moku i sladoled. :D

16. U potrazi za ukradenim kamenjem - Stefan Arbutina. Kuriozitet je da pisac ima 14 godina. Pretpostavljam da je knjiga u stilu Eragona. http://www.evro-giunti.com/main/romanideca.htm

17. Dzelat u raju - Milos latinovic. Izdavac je ''Stylos'', Novi sad, 2007, 129 str. i kosta 150 din. Evo sta kazu knjizevni kriticari: Milos Latinovic sklapa uzbudljivu fantazmagoriju napetosti i tajni, ljubavi, smrti i ljudske predodredjenosti. Dzelat u raju je svojevrsni pripovedni dragulj koji se krece po skliskoj ivici realnosti i fikcije.
http://www.stylos-art.com/stylos/D%C5%B ... 0raju.aspx

18. Gradske price 3 - grupa autora. Zbirka kratkih prica raznih zanrova: SF, fentezi, horror... Izdavac je ''Albos'', Krusevac, 2008.

19. Tarag - Milan Urosevic. Pisac je nasao inspiraciju u Martinovom serijalu ''Pesme leda i vatre''. Izdavac je Emitor, Beograd, 2008. Moze se naci u Beopolisu. Vise na: http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... php?t=6005

20. Dijalog o kamenu - Laura Barna. Zbirka kratkih prica fantasticke proze. Takodje, special Emitora. Vise na: http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... php?t=5951

21. Trenutak inspiracije - crtice sa konkursa sajta Art-anima.com. Emitorov special. http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... php?t=5950
Za ove crtice sam se bas napalio, voleo bih da imam taj specijal.

To je to, stigao sam do brojke preko dvadeset knjiga. :lol: Ako budete guglovali za vise informacija o naslovima sa spiska, cuvajte se raznih recenzija domacih knjizevnih kriticara. Neki od njih prakticno prepricaju celu knjigu. :roll: Dobra recenzija, to svako zna, treba da bude k'o zenska u bikiniju - nagovestava, ali ne otkriva najbolje. :feler:

P.S. Ne kucajte tri tacke u Wordu, pa zatim iskopirati i umetnuti tekst u ovo forumasko polje za unos. Ali, kao sto ste primetili, nece mene ta jebena sitnica spreciti da postujem svoj spisak. ::D2:: :feler:
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod Mo u Pet Jun 20, 2008 12:59 pm

Deo sam citala a za ostatak nisam ni cula...................bas lijepo od tebe............
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod iceman u Pet Jun 20, 2008 10:59 pm

Hvala, Mo, sto nisi stidljiva! :D Od mog zadnjeg postovanja tema je pregledana skoro sto puta, ali sem tebe, narod je nesto sramezljiv u pohvalama. :lol:
Član
Član

Postod Mo u Sub Jun 21, 2008 8:42 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod iceman u Sub Jun 21, 2008 10:26 pm

kahm, kahm... ja sam mladji clan od tebe, pa imam cetiri puta vise postova od tebe. Znaci, ti si cetiri puta lepsa i pametnija od mene. Bravo! :Ober: ;)
Do oktobarskog sajma ce izaci jos bar 4-5 novih knjiga domace fantastike, potrudicu se da ih blagovremeno najavim. Ko zna, mozda cak i napravim novu temu koja ce biti posvecena samo domacim piscima fantastike. :)

EDIT: Izvinjavam se, ali ovo moram da postujem! Laguna ce uskoro (najverovatnije u avgustu) objaviti Knjigu bez naslova od nepoznatog autora ( Book With No Name by Anonimous ). Da ne davim pricom, saznajte vise o toj knjizi ovde: http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... php?t=6026
Pokretac teme i najavljivac knjige je niko drugi do Goran Skrobonja koji prevodi to delo. Na netu se suska da su Tarantino i Rodrigez pisali tu knjigu :D Eee, jedva cekam da je nabavim! ::T::
Član
Član

Postod mnb u Uto Jun 24, 2008 1:09 pm

Kako je bilo prituzbi na moje izvestavanje o novoizaslim knjigama, cekao sam da vidim hoce li neko drugi preuzeti na sebe taj unoni posao, koji donosi neizmernu srecu I nadasve bogatstvo. Nazalost, niko se nije pojavio. Steta. Onda cete samo morati da stisnete zube, jer idemo dalje:

Lagijuna je izgleda resila da preusmeri svoj izdavacki plan, makar sto se Fantastike tice, na decu: nakon CRNE KNJIGE TAJNI, te BAUKOVOG SEGRTA ( engleski kolega me uverava da su knjige popularne tamo ) i mamipare SEPTIMUSA; na red su dosli VAMPIRATI: DEMONI OKEANA Dzastin Sompter. Brat i sestra bivaju uvuceni u pomorsku avanturu koja dobija izrazito opasan element kada otkriju pravu prirodu posade broda kojim jedno od njih u stvari putuje. Radnja se desava u buducnmosti koja je ocigledno dospela nazad na nivo engleske iz nekog 18 veka. Sada, posto sam citao Stivensona, Farmerovu te na moju veliku zalost gledao tunjavu trilogiju Verbinskog, mislim da znam kako je ovaj nepismeni buckuris nastao. Nisam siguran ali mislim da se vec pojavilo nekoliko nastavaka u Americi. Cini mi se da je knjigu opet prevodila Cabraja. Hoce li Lagijuna prestati da nas meltretira? Hoce li ikada izdati nesto sto valja? Moracemo da cekamo do sledeceg Keja ili Simonsa… Uzgred, cujem da su otkupili prava za CHRIST THE LORD Rajsove, koji je naravno magicni realizam i lisen njenih trejdmarkova – u prevodu, bezbedan za siru publiku. I da ce ipak da nastave sa Fajstom. Strasno.

Listi izdavaca koji izdaju Fantastiku pridruzio se i IPS. Kako su vec objavli Rosakovu knjigu koja mu dodje tu negde Fantastika, ja sam ih vec svrstao no sada su objavili prvo eksplicitno SF delo. I uprskali. Rec je naravno o Gibsonovom NEUROMANSERU, koji je sada preveden, napisah to vec negde, kao NEUROMANT pod ociglednim uticajem glupavoga WOW-a. Citava tema na at-at-u ne bese mi dovoljna da iskazem svoj prezir prema knjizi, pa tesko da mogu da ga sumiram u par recenica, ko je zainteresovan moze je naci i pogledati. Ogavno. Mogli su izdati bilo koju od ovih knjiga ( novijih ) koje su se pojavlie( necu da ih navodim da se ne bi neko zeznuo da ih procita i rasprsi iluzije o knjizevnim dostignucima Semjonove, Fajsta ili Salatorea ) – ali, jooooook! Izdali su knjigu koja je dosada vec izdata u tri izdanja i koja je dosada. Ako ovako zele da nastave, bicu voljan da im dostavim svoju listu najvecih gluposti u istoriji SF-a objavljenih kod nas – PRSTEN Nivena cezne za reizdavanjem.

Alnasamari je pak izdao knjigu cije ce ponovno pojavljivanje u knjizarama biti jako zanimljivo: kada se prvi put pojavila pisac je bio prokazan i pljuvan a izdavac doveden do bankrotstva. Sada, vise od decenije i po kasnije, pisac najzad ima solidnu publiku i koliko toliko pozitivnu reputaciju. Epska vizija borbe dobra i zla koja se proteze stotinama godina, odlicno definisani likovi dece i njjihovih odraslih persona, na momente jako lepo ispisano oprostajno pismo nekadasnjem, jednostavnijem zivotu u americkoj provinciji, te izgubljenoj nevinosti a sve kroz omaz starim, dobrim filmovima strave. Izdanje ponovo dolazi u dve knjige, ne u tvrdom povezu i A4 formatu kao pre, ( mada je i to izdanje imalo svoj mekopovezni alter ego, ali nije dolazilo u obzir da ga ja posedujem za delo ovakvoga kalibra ) ali sada makar u zastitnoj kutiji koja je upakovana celofanom pa nisam mogao da proverim da li je prevod isti: bolje bi im bilo da jeste.

Zanimljivost: pre nekoliku nedelju, Vecerenje novosti u svom kulturnom dodatku objavile su tekst o Stefani Mejer i njenom serijalu o vampirima, posto je kod nas objavljen prvi deo, SUMRAK. Sve bi bilo u redu da nisu odlucili da prepricaju sadrzaj na najgori moguci nacin. No, kao da ce iko ko cita Vecernje novosti citati Horror, pa makar za decu. Tekst je bio OK, I najverovatnije slucajno, pored ili ispod je bilo uporedjivanje top liste bestselera Njujork Tajmsa gde su prva dva mesta zauzimali Mejerova i Kunc, ona sa svoji prvim romanom, SF trilerom, za odrasle ( zanimljivo da je nekoliko casopisa odabralo njen roman za roman meseca bez obzira na zanr ) a on sa cetvrtim delom u svom serijalu kojim se sprda sa tropim paranormal romance-a, podzanrom koji unistava Fantasy – posle ih je najpopularniji predstavnik zanra gurnula ispod sebe na listi . A onda ide nasa lista gde je prvo mesto zauzimala knjiga o seksualnim avanturama poznatih, kuvari i romani koje necu da se udostojim da pomenem. Naravno da naslova Fantastrike nije bilo nigde ni na vidiku. Ali cisto, sok da su VECERNJE NOVOSTI posvetile tekst fenomenu Mejerove ( koja je proglasena za jednu od licnosti koja ijma najvise uticaja na mlade ).

Zanimljivost: sudjenje Roulingove sa autorom enciklopedije o Hariju Poteru je dobilo neverovatan tok tj. Obrt kada je sam sudija rekako da je citao knjige I nije mogao da pohvata ko je tu ko I sta je tu sta. Osim sto sam na strani Roulingove u ovoj stvari, jer enciklopedija nije autorizovana od strane nje, ( da se razumemo, ne podnosim joj knjige, ali sam za istinu i pravdu – bar podrzava fan fiction, za razlijku od Rajsove i Martina, koji je cak zeleo da tuzi klince ) ne mogu da verujem da SUDIJA ne moze da prati radnju u decijoj knjizi. S pravom se postavljaju pitanja o njegovoj kompetentnosti za posao. Videcemo sta ce biti, valjda ce presuditi u njenu korist.

Zanimljivost: Kristofeer Tolkin je blokirao snimanje dvodelne ekranizacije HOBITA jer mu kompanija nije platila ni sto je duzna od GOSPODARA… RWAHHHHHAAAAAAAAHAHAHA!!! To, majstore! Ua MekDrtina I tunjavi Hobitsssi! Samo nek oduze raspravu!

Zanimljivost: kolega ( Cao, ICEMANE! ) je sastavio listu domacih Fantasy izdanja, ali nesto nije u redu pa forum nece da je prihvati. Videcemo da je posalje meni, kako bih je ja postovao. Mislim da ce biti jako zanimljivo isparatiti scenu, buduci da sam ja saznao samo za dve knjige, koje sam naveo u nekom od postova. Pozivam i sve koji imaju kakve informacije o domacim izdanjim da ih postuju.

Zanimljivost: ali ovoga puta samo za onu cetvoricu kolega… koji znaju koji su. Ekranizacija romana HERO Perija Mura o klincu pederu superheroju ce se mozda ipak zbiti jeer se podrsci pridruzio Sten Li te neki od autora ocajnih HEROJA. Ukoliko se to desi, knjiga ce dobiti wide paperback release – maada bih ja vise voleo Bermanov VINTAGE o duhu klinca koji navodi decake da se zatreskaju u nj te da se ubiju. Vec vidim mogucnost za citavu TV seriju… he,he,he… Mogao bi Van Hansis da ga igra ( nije dobio nagradu ni ove godine, sramota, a jos su u seriji Luk i Noa raskinuli, dupla sramota ). Doduse suska se nesto o ekranizaciji Grimslijevog Fantasy epa, KIRITH KIRRIN – sto bi moglo da dovede odo reizdanja knjige, jer stvarno nemam 44 dolara + postanski troskovi + carina + Djelicev i Dinkicev namet za originalno izdanje, kojim se mase izvesnom glumcu ispred nosa ako izadje iz ormana - nije mi jasno ovo, zar je Van bio u Narniji?
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod mnb u Uto Jun 24, 2008 4:54 pm

Izvinjavam se, jer moram ovo da dodam ( zaljubljen u sopstveno pisanje nisam ni citao sta se pisalo u medjuvremenu - salim se, net mi vrisne svaki put kada nesto pokusavam da kopiram pa ce MIGZA i DJOX biti postedjeni oderedjenih slikovnih prikaza u dogledno vreme ): ne bih delio odusevljenje knjigom nekog tamo anonimusa ( bukvalno ): ovde nema ni reci od nekog knjizevnog umeca jer je u pitanju knjiga cija radnja deluje kao smesa Rodrigezovog i Tarnatinovog knjizevnog opusa ( otuda potice to trabunjanje o autorstvu ), nadasve lose napisana, i namenjena publici cije se poimanje Fantastike svoi na najcrnji pulp ( i to Horror najgore vrste ). Pogledajte BOTCHED ako vam je bas do toga, ili ruske STRAZE - u prvom cete se bar ismejati, a druge koje su katastrofa bar cete videti kako ne treba rezirati film.

Lagijuna, Lagijuna - mislio sam da nece dopustiti sebi da padnu nize od Dvanaest Jastrebova kad oni nastavljaju sa Fajstom a sada jos i ovo. Za one koji zele da citaju pametnu, inspirativnu, lepu knjizevnost, ostaje samo da pozele da se Okean vrati na noge, ili da se ukine glupi porez. Molim kolegu, koji ima pristup Znaku Sagite ( Cao, ICEMANE! ) da nas obavestava ako neko pomene objavljivanje sledecih knjiga: YSABEL, LAVINIA, THE BRIEF HISTORY OF THE DEAD, STOLEN CHILD, RAW SHARK TEXTS, EXECUTION CHANELL, LITLLE BROTHER, GRADYSILL, SHRIEK: AN AFTERWORD, i slicnih, ovo samo par naslova koji mi se trenutno vrzmaju po glavi, a za ovakve stvari ima vremena kada se , na zalosat, pojave. Sramota da maltretiraju Skrobonju sa ovakvim stvarima a Simonsa ce dati garant polupismenom Dropulicu ili Pajvancicu.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod iceman u Uto Jun 24, 2008 6:43 pm

Član
Član

Postod nightflier u Sre Jun 25, 2008 1:40 pm

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod nightflier u Sre Jun 25, 2008 1:43 pm

Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Čet Jun 26, 2008 2:03 pm

Cast mi je i zadovoljstvo da najavim kako cu ubrzo otpoceti prevod tetralogije Kingdoms of Thorn and Bone, autora Grega Kiza, a za izdavacku kucu IPS. Ova izdavacka kuca takodje ce objaviti Hauardovog Konana - najverovatnije u dva toma - kao i roman Witcher, poljskog pisca Sapkowskog. Inace, Konana prevodi mladi kolega Ajdukovic, to jest High Duke sa ovog foruma.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Čet Jun 26, 2008 2:12 pm

Izdavacka kuca Carobna knjiga objavice za oktobarski Sajam knjiga u Beogradu tetralogiju The Books of Ember, spisateljice Jeanne Duprau, cija ce prva knjiga biti ekranizovana i film ce imati americku premijeru u oktobru. Rec je o SF romanima za decu.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Čet Jun 26, 2008 5:25 pm

Wow! Svaka cast! Jedva cekam kada ce da izadje kingdoms of thorn and bone na srpskom! Jedan od omiljenih mi serijala EF-a, to je sigurno. Svaka cast na potezu!!! :D
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod iceman u Čet Jun 26, 2008 6:42 pm

Član
Član

Postod nightflier u Čet Jun 26, 2008 6:52 pm

Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige