Procitao sam pet delova WoT-a i totalno izgubio zelju da ga uopste nastavim. Covek je bio previse bajkovit i ne vidim kako bi moga da bude bolji od Martina. Pod jedan i bez citanja zadnjeg serijala mogu da vam kazem sta ce se desiti. Rand ce ubiti onog "zlocu" Mracnog kao u Holywoodskim filmovima. Nesto slicno kao Rocky u svojim finalnim borbama. Nijedan glavni lik nece poginuti, ali i ako se to slucajno desi oni ce ga na kraju nekako vratiti u zivotu. Dobro sad analiza.
JA TREBAM DA CITAM NAREDNIH SEDAM KNJIGA DA BI VIDEO STVAR ZA KOJI SAM 98% SIGURAN DA CE SE DESITI. NEMA SANSE, JOS NISAM POLUDEO. COVEKU SE TOLIKO SVIDEO NOVAC DA NIJE MOGAO JEDNO DOBRO KOPIRANJE TOLKINA DA STAVI U NEKOLIKO KNJIGA.
A, tek kad primetim koliko covek kopira Tolkina, dodje mi da povracam sve po knjizi Idemo na PLIV. Procitao sam samo cetri knjige iz njegovog ciklusa, svaki deo po minimum pet puta. Opet cu krenuti da citam ispocetka i necu se smoriti. Nema glavnog junaka, sto znaci da su svi srmtni. Svi mogu da poginu, i kraljevi, i vitezovi i likovi za koje mislis da su neunistiv. To ti bradonja lepo stavi do znanja vec u prvom delu knjige. Kraj je toliko neizvestan da niko ne moze ni sa 50% sigurnoscu da ga kaze. Iako znas da ce jedan lik biti jahac zmajeva, za ostala dva nemas pojma. Toliko je stavio naznaka u svojim knjigama, da moras svaku recenicu dobro da odmeris ne bi li video da li je to nekakav hint za sledecu knjigu. Kod Martina ne postoje vrhovno zlo i vrhovno dobro, kod njega postoje ljudi. Obicni smrtni ljudi sa svojim manama i dobrim osobinama. Dakle dobrice nisu olicenja svetlosti (paladini), a zloce nisu olicenje mraka.
Zakljucak : Ne vidim svrhu citanja Jordanovog epa, pored Martina zivog (izvinte na dvosmislenosti, stvarno mi to nije cilj u ovoj recenici). Dakle svi koji nisu procitali PLIV, pod hitno nek nabave Igru prestola i vide kako pravi majstor pise.
,,Mozda mozemo da letimo.Svi mi.Kako cemo to saznati osim ako ne skocimo s neke visoke kule?Nijedan covek ne moze zaista znati sta je sve u stanju da ucini,sve dok se ne usudi da skoci''
,,Sam biras,brate.Zivi kao uniznik ili umri kao kralj.Usudjujes li se da poletis?Ako,ne skocis nikad neces saznati''
Sto je mrtvo nikad ne moze umreti,samo ce se dici jace i snaznije.