[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod mnb u Ned Jul 27, 2008 3:15 am

Iako nikog ne zanima: nisu u pitanju vile vec vampiri, i nije devojka vec muskarac, a radnja se odvija i u Beogradu a i u Moskvi. Moj prvotni izvor obavjestenja je omanuo no, nije mu zameriti: kako RTS izvestava i o svakodnevnim stvarima, mozda su upravo i pogresno predstavili knjigu, o kojoj vise uskoro. Naravno, ukoliko neko drugi zna nesto blize o knjizi, kao i o ovih nekoliko koje su se pojavile ovih par nedelja, slobodno...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod mnb u Sre Jul 30, 2008 1:29 pm

zahvaljujuci sopstvenoj zaboravnosti udruzenoj sa sporim refleksima vozaca taksija, izgubio sam papir na kojima sam popisao imena i naslove, pa bih molio osobe koje znaju da napisu ime momka koji je napisao neke dve knjige ( domaci autor, samizdat ), cija se radnja otprilike vezuje za nekakav rat dobra i zla cije se posledice osecaju hiljadu godina kasnije, inovom ratu u kome vilenjaci, trolovi i ina mitska bica koriste topove, muskete uz magiju. Za sada su objavljene dve knjige, cini mi se ali me nemojte drzat za rec da se jedna zove VECNA VATRA. Inicijali autora su I i V ali neznam u kom rasporedu. POzeljne informacije.

Ista osoba koja mi je za ova dela ispricala, spomenula mi je i da se mnogo puta pominjani sajt Znaka Sagite ukrasio svojevrsnom odbijenicom za sve koji nisu pisci/prevodioci ( tj. uveo je membership ). Neki momak je postovao svoj utisak o nekom romanu ( moguce da je Simonsov u pitanju ), i dobio odgovor tipa, mrs otole jedan ljucki gade ( 5 poena ako znate odakle je to ). Kako sam razmenio adrese momak je obecao da ce mi poslati taj tekst. Ako neko zna o cemu se radi, molim takodje obavestenje. Vidite da mi je u Ubu bilo jako zabavno.

Ima li smisla napisati preporuke za letnju literaturu?
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Orion u Sre Jul 30, 2008 9:09 pm

Sto se tice Vecne Vatre, autor je Ivan Vukadinovic, a postovao je i na ovom sajtu pod imenom Oroluin.
Diskusija o njegovom delu je bila vrlo zucna, sto me i nagnalo da procitam knjigu, ali moram priznati da me nije odusevila.
U principu sam popustljiv prema domacim autorima :mrgreen: , tako da ako delo ima iole kvaliteta, oprosticu mu brojne nedostatke i dati mu dobru ocenu, ali za ovo ne mogu dati dobru ocenu.
Knjigu sam nasao u knjizari Solaris, i ona predstavlja dio serijala koji je svojevrsni nastavak Gospodara Prstenova.
Mada u jednom drugacijem okruzenju. Hrabro je sto je prica ispricana iz ugla Orka, ali sem te hrabrosti tesko sta drugo mogu naci za pohvalu. Likovi su vrlo neubedljivi, radnja po meni lose vodjena, u knjizi ima prilicno nelogicnih stvari, i sve u svemu deluje mi kao vrlo losa imitacija Tolkina.
Sem toga, nevezano za samu knjigu, citao sam neke njegove tekstove, i na ovom forumu, i neke njegove fakticke predgovore i opise knjige, gde se naprosto bavi politikom, i uvlaci Tolkina u neku politicku pricu Dobar Zapad- Los Istok.
Ja se delimicno mogu sloziti s njim, da u zapadnoj knjizevnosti, pa i u fantastici, ima sematskog postupanja gde je dobro uvek na Zapadu, a lose na Istoku. Ali zaista ne mislim da je Tolkin imao bilo kakve rasisticke ili nacionalisticke namere.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, pa i autor Vecne Vatre, ali generalno mislim da politiku ne bi trebalo uvlaciti
u svet fantasticne knjizevnosti.

Mnb, sto se tice onog romana s radnjom u Moskvi i Beogradu, ako dobijes neki info, pisi, ja sam uvek zainteresovan za domace autore.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Sre Avg 06, 2008 12:59 am

@ORION: Hvala! Sada mi se cini da je to onaj momak o kome je kolega ( cao, ICEMANE! ) pricao u jednom od postova. pa dobro, to treba gledati kako fan fiction, ali mi nije jasno ko je to onda objavio, mora da je stvarno samizdat. Sto se uvlacenja politike u Fantastiku tice, zbog nje sam prestao i citati domacu a posledicno, kompletno, price ( spominjao sam Filipovicevu pricu koja mi je unistila zelju za tim dvema stavkama ) - ali u ovo doba slavljenja prozapadnosti i pluvanja svega sto je domace ili iz nekog podrucja koje nije u EU ili USA, nisam iznenadjen. Vise mi ni ne smeta, Ako bi Simons kazao da su svi Srbi govna klimnuo bih glavom i veselo nastavim da citam. Bitna mi je prozno umece a ne poznavanje situacije u sadasnjem sociopolitickom trenutku. Mislim da je to manje zlo od kako si sam primetio nedostataka knjizevnog umeca autora, na osnovu kog treba i donositi sud o njegovom delu. Momak doduse, po tebi ispoljava mane koje bi ja pripisao i Tolkinu, hmmm, mozda je ssamo dobro naucio lekciju. ( Iznenadio bi se koliko rasizma i cega jos ne ja pronalazim kod Tolkina .) A ili ima blazi oblik ludila ili cohones ko kokosov orah, kada je objavio to, ovde, najverovatnije iz svog dzepa. I, da, Solaris - nisam bio tamo vec duze vremena, ali ako je ovo izaslo poodavno, nije mi jasno kako sam ga promasio?

Sto se tice interesovanja za onaj drugi roman, uskoro cu napisati post o nekim knjigama koje su izasle, sve dolazem, ali nikako da saznam ono sto mi treeba ( i kolege sa americkih foruma su se raspustile ili otisle na godisnji ) ali koliko nzma o ovom domacem je da se zove VAMPIR, da mu je recenzent Momo Kapor, izdavac Cigoja stampa, a na TV-u o njemu pricala neka devojka koja je pokusavala da isprica o pet romana istovremeno, sto je izgleda i dovelo do prvotne zabune kod moga izvora. valjda ce se naci neko ko zna nesto, ili ti pogledaj u knjizari, pa napisi.
Slika

Član
Član

Postod Orion u Ned Avg 10, 2008 11:05 am

Mnb: VAMPIRA jos nisam video u knjizarama, bice da ga jos nema. Uvek se obradujem novinama od domacih pisaca, nadam se da ce uskoro biti vise informacija o delu.
Trudim se i ja da budem objektivan, i da razdvojim knjizevnost, od autorovih politickih stavova. Iskreno, koliko god voleo neka Simonsova dela- ciklus Hiperiona i Leto noci, toliko mi ide na ganglije njegov politicki stav, iliti stavovi.
Ocekivao sam vise od nacitanog i obrazovanog coveka, ono barem da pokusa ( u slucaju Kosovske price ) da saslusa i argumente druge ( nase ) strane. Umesto toga, on je prihvatio crno-beli americki pogled na svet, dobri momci i losi momci ( u ovom slucaju mi ). No, ne pljuje on samo po nama: tu su i Islamski svet, Indijci..Svestan sam ja da su i pisci samo obicni ljudi, ciji stavovi nam se mnogo puta nece svideti.. no moj je problem sto lako padam u vatru :mrgreen: zbog toga.

No, da se vratim na Vecnu Vatru. Sigurno je ima jos u knjizarama, sumnjam da je rasprodata.
S dosta njegovih politickih stavova i ideja, ja se mogu i sloziti ( evropocentrizam, podela na dobri zapad i losi istok, prikriveni i perfidni novi imperijalizam ) itd, itd. Ali moja zamerka mu je sto to uopste uvlaci u fantazi.
Osnuj brate politicku stranku, ili organizaciju, pisi clanke, itd, ali ne uvlaci to u fantazi knjizevnost.
Politika je i onako svuda oko nas, nemos disati od nje. Bar kad uzmem fantazi knjigu u ruke, moze to valjda proci bez aluzija na Amere, Ruse, Srbe, Hrvate, i ostale.. jos najbolje da i njih uvucemo u Srednju Zemlju i ostale divne predele..
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod gnostik u Ned Avg 10, 2008 12:07 pm

Whenever in a line of thought there is just a slight opening towards a tasteless obscenity - I will take that road!
Slavoj Žižek
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 17, 2006 8:45 am

Postod mnb u Ned Avg 10, 2008 6:56 pm

Okej, posto vidim da se ono malo clanova sto su pratili nova izdanja rasulo po belom svetu internet foruma, ili su dobili brzi net pa skidaju i skidaju i ne interesuje ih vise da se druze, ovim preostalim dvoje, nove knjige, ukratko.

Lagijuna objavi konacno roman Dajen Vin Dzouns, HAULOV POKRETNI DVORAC. Devojka se slucajno uple u borbu izmedju mocnih vestica i carobnika. Deciji roman, prvi u trilogiji ( pre koji mesec je treci izasao u Americi ). Zanimljiviji je nejn CHRESTOMANCI serijal, ali on ima pet sest, debljih knjiga. Jos jedna uzasna naslovan Petra Djukica koja ako nista ukazuje da je gledao crtani. Covek mozda zamislja da zna da slika, ali ne zna i bar za Fantasy ( za koji ga najvise uzimaju ) je apsolutno nenadaren.

Porta Libris je objavila interesantan magicno relalisticni roman Markusa Sedzvika FORESHADOWING, valjda su previli kao PREDVIDJANJE ili PREDSKAZANJE, povest o devojci koja moze da vidi smrt svoje brace u vreme bitkle na Somi. Ovaj autor je objavljivan kod nas, sara, ima Fantasy romana, poprilicno je mracan i totalno sam ga predvideo zbog glupe izdavacke kuce, koja objasvljuje Horoviceve Dark Fantasy romane ( GAVRANOVA KAPIJA, ZVEZDA ZLA a sada ce i treci ) te misli da cu im dati 1300 dinara za Gabaldonovu, kojoj takodje izlazi nastavak ).

Cigoja stampa je objavila roman domacega autora, VAMPIR koji mozda nosi podnaslov 2018 a mozda i ne, o mladicu koji se upetlja u Moskvi i beogradu sa vampirima. Stvarno ne znam ime autora ( vec sam pricao kako sam izgubio papire sa zapisanim imenima ), ali recenzent je Momo Kapor.

Zanimljivost: ovo nije klasicna knjiga Fantastike, ali mislim da bi nasim citaocima, jeer dodiruje a i pominje teme koje su nam drage i obradjuju se u kvalitetnoj SF, Fantasy i Horror literaturi. U pitanju je ZABLUDA O BOGU Ricarda Dokinsa, u kojoj on raspravlja o implikacijama religije na razvoj i ustrojstvo drustva, te same individue, i postavlja jako zanimljive teze. Knjiga je zabavna, pitka, bukti raznoraznim idejama. Apsolutno mi nije jasno kako sam je prevideo, i zasto inace Dokins nije kod nas objavljivan. Osobe koje su religiozne mogu citati knjigu, ali uz malo dobre volje - autor ne napada religiju kako takvu, i ne umanjuje njen znacaj vec ga nerviraju budale koje se pozivaju na nju kada traze opravdanje za nesto sto su uradili, obicno jako, jako lose. Mislim da je kod mene imao i obrnut efekat, stvarno ne znam sta dsa mislim.

Zanimljivost: kada sam sa kolegama sa hrvatskog foruma pricao o domacoj Fantastici, palo mi je nesto na pamet, pa sam ovo leto posvetio tome: naime, moja je teorija da se knjizevno dleo Mihaila Lalica moze gledati kako primer kako ozbiljan autor moze saobraziti Fantasy sagu. Ako pogledate njegove romane - povezani su istim likovima, mestima radnje, zajednickom, kolektivnom istorijom, isprepletana sa kratkim pricama koje prosituju mitos, ma ne mogu vam opisati koliko je inspirativno. sto je najbolje, covek je zaista raznosio bas u tim delovima gde se opisuje kojliko tradicija utice na ponasanje ljudi u krizi kakav je rat, koliko postoji svest da su oni samo nastavljaci herojskog modela ponasanja, a sto je umeo da osmisli i napise neke scene, ma fantasticno. A uz dfobru volju, lako je naci magicni relizam kao se provlaci s vremena na vreme.

Zanimljivost: ukoliko niste ciuli, Orson Skot Kard je upao u jedno do onih stanja koje su ga navele da poziva na rusenje drustvenog sistema u SAD, o cemu ima i roman, usled propasti civilizacijskih religijskih tekovina tj. morala koji propisuje Biblija, i slicnih divota ( sada zvuci kako Tadici ); medjutim sve bi proslo mirno, cak ni pederi nisu reagovali sto ih hoce sve da ih potamani ( najverovatnije je i on cuo ono sto cu dole zapisati ) ali su svi skocili na laz koju je izrekako, a to je da mu ustav sada brani da se moli ispred klinike za abortus. Zasto mmu je bilo potrebno da izrekne tu ociglednu laz sem da rasrdi vernike, nije mi jasno. inace u Holivudu spremaju ekranizaciju ENDEROVE IGRE, mada Petersen kao reziser, hmmm, a Kard pise scenario za neke stripove za Marvel.

Zanimljivost: a pederi su prolupali. naime, vec smo imali par poprilicnoi slobodnih ekranizacija prica Fantastike koje su prebacene u gej milje, CRIMENS AMANTES ( ili kako god ), RAVEN, HOUSE OF USHER, a sada imamo Sekspirovu Fantasy viziju kako gej mjuzikl WERE THE WORLD MINE, koja dobija inace sjajne kritike, te CTHULHU, a ako ne znate sta je to sram vas bilo, i ocekuje nas DESET filmova, koje ce raditi Dekoto, koje ce biti ekranizacija Poovih, Dojlovih i Lavkraftovih prica sa gej fazonom dodatim. A taman je krenulo lepo sa SOCKET, EATING OUT II: SLOPPY SECONDS i remek delom od cuda koje je SHELTER...
Slika

Član
Član

Postod Perin u Pon Avg 11, 2008 3:09 pm

Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod gnostik u Pon Avg 11, 2008 6:31 pm

Whenever in a line of thought there is just a slight opening towards a tasteless obscenity - I will take that road!
Slavoj Žižek
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Pon Avg 18, 2008 5:09 pm

Laguna izdala drugi deo Krune Maceva, 7 knjige u serijalu Tocak Vremena. Et', pa koga zanima...
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Egon Zmaj u Pon Avg 18, 2008 6:05 pm

Koja glupa situacija, kupicu knjigu koju necu ni otvoriti, s obzirom da sam sedmi deo procitao zahvaljujuci forumu, dobrim prevodiocima i ideoloskim vodjom Dimenzijom. Cenim da ce tako biti i sa ostalim delovima, tj. sigurno vec sa osmim delom. Nije da mi je zao zbog toga, samo neka tako nastave. Uuu da, sad sam se setio, na primer prevedete do desetog dela i tada stanete, i onda cekam u tom trenutku Lagunu jedno 3 godine, da prevede 11. deo. To bi vec bio smor.
U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod mnb u Čet Avg 21, 2008 1:13 am

Naknadni edit Hora donjovoltskih pljosnatih crva: glupi mnb je ovo napisao jos pre nekoliko dana ali nije postavljao, cak je dao i naziv MNB U RALJAMA GEJ KINEMATOGRAFIJE. Matora budala... Sada gleda TROPIC THUNDER, i ne sanja sta mi radimo...

@PERIN: tek sada sam procitao sve sto je postovano, izvini. Ako ces da ih palis, nemoj zbog toga sto je ubacen gej fazon. pali ih zato sto ce biti vulgarni, traljavi, neverovatno glupi filmovi - i to kada su najbolji - a kako sam najveci obozavatelj Dekotoovih filmova na forumu mozes da mi verujes. To sto ce biti dodan gej fazon samo ih cini jednako slobodnim ekranizacijama kao i bilo koju drugu koju sam gldeao. Kormanova, Lomelova i Dekotoova vizija GAVRANA podjednako - u istoj meri - nemaju veze sa pesmom.

Pitanje je kako bi reagovali na ekranizacije klasika koje bi radio Plejbojeva produkcija u kojima bi - izvinite dame - bilo obnazivanja i objektivizacije devojaka. Strejt reziser - eto bas Lomel, koji je nekada davno zacudo uradio jedan od najboljih gej Horror ljubica koja je stara Jugoslavija pustala na TV-u - bi zacinio time; mislim da se ne bi ni jedna obrva podigla. OPet, LABUDOVO JEZERO u gej fazonu je fascinantno; a gej verzija svake proklete bajke za koju si iakda cuo, LATTER DAYS, najbolji njihov film, najblize se priblizio onome sto ja zamisljam kao pravac u kome magicni realizam treba da podje - glede strukture uvodjenja fantastickoga elementa, pripovedanja i jos par stvari - a videcemo i CTHULHU, WERE THE WORLD MINE te LOST COAST.

Ja ovde pre razmisljam o steti koja bi se nacinila. Sto kaze King, knjige, pa eto ih na policama i nista im ne fali. No malo da ilustrujem: od ovih 6000 muskih takmicara u Pekingu, perem ruke od podatka jer sam ga preuzeo iz novina, verujem da svih 5999 misle da je, posle gledanja ekranizacije, Metisonov roman najcistija budalastina, a garantujem da ce onaj jedan homic, neki skakac u vodu, znati da je ekranizacija bilo cega sto radi Dekoto samo ispunjavanje zelje vec postarijeg coveka da ubacuje strejt momke ( nikada ne radi sa glumcima homoseksualcima ) u neprijatne situacija, pozeljno u donjem vesu - najbolji primer za to je KILLER BASH gde, dok u prednjem planu Sebastijan Gacki i drugari rastezu pojam drugarstva do krajnjih granica, Kori Monteit, iza, mimo scenarija, crveni, bulji u pod i moli se da se isti otvori i proguta ga u sramoti - ima klip i na Youtube-u, samo pod francuskim nazivom BIZUTAGE MORTEL, da ne ispadne da lazem.

Ovde je sve u parama: ne moraju nikom da placaju prava, kao sto bi moirali da ekranizuju eto skorije knjige kao sto su M2, WEREWOLVES OF CENTRAL PARK ili bio sam rimski legionar a onda se zaljubih u Isusa i postadoh vampir gej fantazija Majkla Slblbla, filmovi se prave u Kanadi, sa nepoznatim glumcima, i kostaju vrh 80 hiljada - BEASTLY BOYZ, jeer su se zadrzali u brvnari dva dana duze zbog oluje. Producentska kuca za koju ce ih raditi je ove godine izbacila tri filma koji su ukupno kostali oko pola miliona - od kojih je SHELTER, mozda nisam pomenuo, remek delo -tako da im je ovo boon. Sto se mene tice, najverovatnije ih necu gledati - morao bi stvarno da izvuce neko cudo - jer i ja mrziom lose adaptacije knjiga koje volim. Kako obozavam njegove filmove, eto i ja cinim zrtvu. Ali sve se ovo moglo i ocekivati, ako ne posle HENKOKA i DOSIJEA X: ZELIM DA VERUJEM a ono posle ZVEZDANIH RATOVA: RAT KLO(V)NOVA: a mislim da bi i sami majstori odobrili sve ovo kada bi znali koji je cilj sto je pristao uopste da kasapi njihove price.

@GNOSTIK: Prvo, ako ikao mozes, postavi mi malcice u kontekst onaj navod koji si naveo; ko to pise, o kome, zbog cega; ne bih nekoga da vredjam bez svesne namere. Drugo, kako kaze voditeljica, kljucna rec je - inace. Vidim da je neko objavio Dokinsa, a zasto su poceli da ga objavljuju tek sada - covek pise vec decenijama i pravi TV emisije i slicno - e to me zagolicalo; nasa publika voli malo paranoje u naucno popularnoj literaturi; ja sam inace knjigu kao THE GOD DELUSION, citao pre par godina u engleskom izdanju, pa pravo da ti recem nisma ni imao taj utisak, niti sam razmilsjao da koristi termin u tom smislu; bila mi je odvoljno zanimljiva, intrigantna, a nadasve obespokojavajuca da bih sam sebi dizao pritisak - i ovako previse podignut - razmisljajuci o psihopatologiji. Trece, ocigledno nisi svestan na kakvom si forumu: ne upotrebljavati knjizevne termine, plase ljude - zeleo sam da ponudim zanimljivu alternativu ljudima koji su procitali i vise od onoga sto je kod nas objavljeno, mozd da im zagolicam mastu; a nadobudni pisci Fantasy-ja bi mogli nauciti stosta o kompoziciji, stilu, i karakterizaciji od staroga lisca - nisam ja kriv sto je on najblizi Fantasy-ju koga sam mogao da se setim a da ga volim ( ne volim Cosica i Pekica ) a drugi primer na zalost nije preveden NIKADA sa makedonskog na srpski ( svojevremeno sam trazio prevod na engleski, ali nema ni tu vajde ). Molim te za ono prvo, posto stvarno, ali stvarno taj drugar... ma, ne mogu...
Slika

Član
Član

Postod gnostik u Čet Avg 21, 2008 3:32 pm

Slavoj Žižek
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Uto Avg 26, 2008 11:52 am

Posto na at-at-u vec mesec dana ne spominju ista sem glupavog WOW-a te sticem utisak da ih nista drugo ni ne zanima, evo ovde:

Kolega ( cao, ICEMANE! ) je spomenuo JESEN SAKUPLJACA Ilije Bakica - samo da je zbirka prica, pa posto je tako nisam ni pogledao uopste na sta lici - ali oni koji su zainteresovani, malo upozorenje - knjiga se ne nalazi medju Fantastikom vec je obicno na policama domace knjizevnosti. Cini se da su ponovo isplivali i primerci njegove nekadasnje zbirke PRENATALNI ZIVOT, koju je objavio jos Znak Sagite. Leteci majmuni mi kazu da u Novom Sadu i jedno i drugo mozete naci u knjizari Mala velika mknjiga u Pozoristu mladih.

Neverovatno kako znam sta ce biti objavljeno u Americi i Engleskoj u narednih godinu i vise, a ovde nemamo najblazeg pojma sta se desava. Pre sajma cu morati da uradim neku vrstu spiska sta po logici, najavama i predvidjanju Milana Tarota moze da bude objavljeno. Sto se americkih izdanja tice, cekam samo da dobijem potvrdu o najcrnjem komercijalizmu odredjenog smeca od serije, pa cu dati pun izvestaj.

Prava za TOCAK VREMENA su otkupljena ponovo, ovaj put za filmsku verziju, ranije se spominjala TV serija. Zak Efron kao Rand? Cejs Kroford kako Perin? Ili bese obrnuto? Kako god, ima prvi da se nacrtam za tu postavu! Nije mi samo jasno kako ce organizovati radnju iz knjiga za filmove, nemoguce da ce biti jednak broj. Uzgred, za one koji ne znaju, tj. koji citaju knjige sa kompjutera: kasnije knjige u serijalu su krace, iliti tanje od prvih: Lagijuna bi mirno mogla da ih objavljuje u jednom tomu. Ali nece.

@GNOSTIK: Nismo se razumeli, ali sada nemam vremena, pa kasnije.
Slika

Član
Član

Postod Egon Zmaj u Uto Avg 26, 2008 6:07 pm

U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član