[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod PadanFain u Uto Sep 09, 2008 9:25 pm

The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

Postod High Duke u Sre Sep 10, 2008 1:16 am

Ja ipak preporucujem Abebooks.com. Em su uglavnom jeftiniji, em manje naplacuju postarinu. Oni funkcionisu kao Amazon market, samo sto su opet jeftiniji i sto treba da znas koje izdanje trazis. Do sada mi je stiglo sve sto sam narucio, a kupovao sam tvrde poveze za neke smesne cifre od jednog i dva dolara. U pitanju su uglavnom polovne knjige, ali ima da se nadju i ganc nove. Isplativo je kada narucujete po jednu knjigu, a kada narucujete vise, gledajte da to bude od iste knjizare da biste manje platili postarinu. Knjige stizu za desetak dana. Iz Srbije koga zanima da narucuje knjige, a nema karticu, preporucujem VISA internet karticu Vojvodjanske banke. Ne zahteva da stalno imate pare na racunu, kao sto sam cuo da neke banke zahtevaju, godisnje odrzavanje kosta 100 dinara, a kartica se po telefonskom pozivu zakljucava tako da niko ne moze da vam mazne pare cak i kada bi imao vas broj i sigurnosni kod, a potrebna je samo licna karta.

Ko hoce da me pita nesto detaljnije, neka posalje privatnu poruku.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod babakarniang u Sre Sep 10, 2008 7:37 pm

Kako takav sveznanik kao mnb ne zna ime autora Vampira :?: :?: :?:

Pa da mu otkrijem i taj podatak :lol: to je Mijat Vujacic
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod mnb u Sub Sep 13, 2008 3:37 pm

Na zalost, trenutno sam okupiran temom koja, pomislio bi covek, nosi naziv Demijen Broderik, THE WHITE ABACUSS, po kolicini raspre koja se vodi, no u stvari nosi naziv Glen Kuk, CRNA CETA. Trazim nekoliko citata, posto se ne usudjujem da izjave zapisujem po secanju. Ali, kako rece kolega kada smo raspravljali o I NOW PRONAUNCE YOU CHUCK AND LARRY, ako ovde iko cita sta ko pise, pojescu hmmm...

Dakle, ja spomenuti roman Mijata Vujacica ( hvala! ) nis' vido. To sam napomenuo nekoliko puta. Odavno sam prestao da najavljujem knjige koje ne vidim uzivo. ( Trazio sam, primera radi, CUVARE ZAPADA Edingsovih, i nisam ih video ni u jednoj knjizari, niti ih ima na nji'ov sajt na sajmu; na Lagijuninom sajtu stoje, i podsecaju na razlog sto sam im dao , eto tacan, nadimak- nisam video, nisam najavio. ) Sve sto sam napisao odnosilo se na prezentaciju na TV-u, koju nisam gledao, ali su mi je drugi, znajuci da pratim Fantastiku, prepricali - nisu u pitanju moji redovni leteci majmuni, vec obicni neupuceni gradjani. Stoga, nepotpuna informacija.

Veoma mi godi sto sam ocigledno, sve ostalo, minus ime autora, pogodio: osoba koja je eto valjda videla knjigu, nije nasla za shodno da ispravi bilo sta vezano za podatke o izdavacu, recenzentu, sadrzaju, niti da malo poblize izvesti o romanu. Mesto toga, iskoristila je svoj post da potvrdi jednu od mnogobrojnih vrlina kojima sam obdaren, tj, moju dobru obavestenost, "sveznanost" bi bilo, mada nikad cuo za tu leksemu. Hvala! Posebno mi godi, kao dedi, sto to dolazi od jedne babe. Hoces da se druzimo? U koji dom penzionera zalazis? Ja svracam u "Veselin Maslesa" ( da, znam: htelo se da promenimo ime, ali kada smo predlozili da bude " Dom fudbalske reprezentacije", jer igraju k'o sto bi i nas, domski, tim, ostavlili su ovo staro ), utorkom i cetvrtkom igramo tablic, ali za vikend cemo oklektivno peci papriku pa svrati!

@PERIN: Potvrdjujem sve sto je VISOKI VOJVODA napisao, uz ogradu da nasa posta pravi problem i ako je tiskovina teza od kilograma, pa em otvaraju - sto sam spominjao kako su mi izrezali omot knjige, em naplacuju dodatne troskove. Inace proverite postarinu jer se menja od posiljaoca do posiljaoca. Zna da bude suludo skupa, a rokovi za dostavu - projecirani - i do sedamdesetak dana. I, pre nego narucite, ako koristite Visa Internet karticu, nazoivite banku da vam otkljucaju, jer nakon transakcije oni je odmah zakljucaju - po defaultu ( jeli' to izraz? ) je zakljucana.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod babakarniang u Ned Sep 14, 2008 6:28 pm

Pa evo kratkog opisa knjige.
„Vampiri su među nama. Posle čitanja romana Vampir mladog beogradskog pisca Mijata Vujačića (1985) čitaocu ostaje u dnu stomaka osećanje strave i užasa. Onaj koji je pročitao ovu knjigu, imaće potpuno izmenjen pogled na svet i okolinu; u licima bližnjih gledaće veličinu očnjaka i odsutni caklasti sjaj u očima. Ko zna ko je od njih vampir?...
... Vukadin, član porodice Nikolić sa Novog Beograda, u početku priče je običan gradski mladić u društvu sličnih momaka koji provode dane po Knez Mihailovoj, Kalmegdanu i sumornim parkićima Novog Beograda. Na smrt bolestan od prostate, njegov život se u potpunosti menja kada jedne noći kod njega prespava izvesna Lejla, koja ga ugrizom u vrat uvodi u svet vampira...
... Vampir je jedna od retkih knjiga u našoj književnosti pisana u duhu i stilu trilera kojima baš ne obilujemo, ona je fascinantno dobro napisana...”
Moma Kapor

Zacudio bih se da si prije cuo za izraz *sveznanost* :lol: A druzenje moze samo ne kako si zamislio :lol: posto je babakarnang (Ime starog atleticara) muskog roda :lol:

Edginsa sam kupio kao i uvijek dobijes manje od ocekivanog.
Član
Član

Postod mnb u Pet Sep 19, 2008 10:26 am

"Posle čitanja romana Vampir mladog beogradskog pisca Mijata Vujačića (1985) čitaocu ostaje u dnu stomaka osećanje strave i užasa. Onaj koji je pročitao ovu knjigu, imaće potpuno izmenjen pogled na svet i okolinu; u licima bližnjih gledaće veličinu očnjaka i odsutni caklasti sjaj u očima."

Momo Kapor, gle cuda, ispade da je manje upoznat sa knjizevnoscu Fantasticnog od vecine kolega sa foruma. Paranoju ovog opsega moze da prozivede samo Straub, Haris ( rani ), ili izvedba Entonija Hopkinsa u vecini njegovih uloga, i to kako rece Birs, u pogodnome okruzenju. He, he, he, mozda ako mladac, Vujacic, nastavi da pise dozivi da ga ekranizuju, kako sto sada rade sa avanturama telepatske konobarice, u glupoj seriji koju radi budala sto TV-u dade nejnegledljiviju seriju magicnog realizma - SIX FEET UNDER - te najprecenjijeg dovbitnika oskara - AMERICAN BEAUTY. Hmmm, seca li se ko PUNOG MESECA NAD BEOGRADOM?

Sto se druzenja tice, otkrio sam da to kod mene - musko, zensko, od nedavno ne pravi nikakvu razliku. Efekat je isti - nikakav. Jedina stvar koja ima efekat nalik erotskom stimulusu je saopstenje o povecanju penzija. Kada bi eventualno postojao neki casopis sa otstampanim uredbama vlade toga tipa, pa jos u raznim bojama, sa fotografijama u boji originalnih potpisanih dokumenata, e, onda bi mogli da pricamo! Mada, nisu ni ruke sto su nekad bile...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Orion u Ned Sep 21, 2008 9:50 am

Edingsova knjiga je odnedavno u knjizarama.. malo sam iscitavao, nista specijalno novo, klasican opusteni Edingsov stil.
Poskupa je, 640 din., valjda cu s tim Laguninim popustom doterati bar na 500.. Danima obilazim oko knjige kao macak oko dzigerice :mrgreen: , ali verovatno cu je kupiti, jer volim Edingsov stil.
Opet sam se uvalio u gomilu knjiga. Citam Murkoka, i uskoro Edingsa. Ocekujem treci nastavak Gormengasta, a nadam se ove godine i nastavku Vukodava- Dijamantske gore, i Brigsove- Zmajeva krv.
Pratim i serijal Martina i DZounsove, ali to nece skoro biti.
Planiram uzeti nesto i od Praceta. Ja sam po onim koricama uvek mislio da je to za decu, ali vidim da je mnogo ljudi odusevljeno s njim, moracu videti sta je uzrok te euforije.
Planiram uzeti i one domace, Vukovi sudbine, i ovaj sa vampirima.
Trudi Kanavan ce morati da saceka..
Em ceme odrati po dzepu, a ne znam ni kad cu stici sve to procitati.
Moracu citati u sitne nocne sate :mrgreen: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod iceman u Sub Sep 27, 2008 11:30 pm

Tardis je objavio knjigu Vi sto mastate o sreci pokojnog Ljube Damjanovica.

http://www.tardis.rs/index.php?option=c ... &Itemid=72

Vise o knjizi i piscu na ZS: http://www.znaksagite.com/diskusije/vie ... php?t=6369

Vala, ja sam zainteresovan za ovo delo. Verovatno cu je pazariti na predstojecem Sajmu knjiga. :da: ::C::
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod Perin u Pon Sep 29, 2008 2:47 pm

Kad pomenu sajam, bio je ovde u BL. Veoma lose. Pola izdavaca od prosle godine nije ni bilo, cene i nisu bile nesto spustene...potrosio sam nekih 150km, nisam im'o vise...pazario:

Cuvare Zapada
Krunu Maceva (2 dio)
Kompas Duse
Hari Poter 7
Hari Poter I
Enciklopediju o tome nekom svetu Hari Potera

I sve to 150 km...puno, al' sta ces. Sto je najgore, kad sam potrosio svu lovu, nadjem od Lava Vigotskog 4 knjige za 50km a nisam im'o love!!!! Cova je bukvalno pored Pijazea najznacajniji lik uu razvojnoj psihologiji...a ja nisam para im'o. 'Bem ti fentezi.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod High Duke u Pon Sep 29, 2008 11:35 pm

Hehehe. I ja na sajmu uvek prvo kupim ono od fantasy-ja sto me najvise zanima, pa tek onda strucne knjige, ako ostane para.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod mnb u Uto Sep 30, 2008 5:44 pm

Cao, ICEMANE! Znas da ja ne mogu da klikcem i otvaram stranice po volji. Mozda bi mogao ti ili neko drugi da napise nesto ukratko o knjizi. Unapred zahvalan.

@PERIN: Da li si video nesto od komsijskih ( Hrvatskih ) izdavaca sto ti je privuklo paznju? Znam da su njihove cene strahotne, no, samo sta je izaslo, to me interesuje... Lepo sto si pazario, no gde na HARIJA spiska sovj teskom mukom zaradjeni novac, ako Boga znades!Pozdravi devojku. I srecan pocetak skolske godine.
Slika

Član
Član

Postod Perin u Uto Sep 30, 2008 6:41 pm

@mnb: Ma kavi hrvatski izdavaci, jedva da je bilo i srpskih. Iz hrvatske niko nije bio, a i ja sam bio zainteresovan za par dela...ma to se niu sajmom ne moze nazvati... ::LJ:: ::LJ:: ::LJ:: ::LJ::
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod alcesta u Sre Okt 01, 2008 7:04 pm

Izašla je zbirka priča Milisava Popovića pod naslovom Zaboravljena gora:

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?da ... &id=146135

Ne mogu da ustanovim ko je izdavač, osim da je štampano u Novom Sadu, ali izgleda da je knjigu lakše naći u Srbiji nego u CG. Uslovno rečeno, strpali su je u EF.

Slika

Podnaslov je "Mitska bića Crne Gore", tako da sadržaj obećava; fala Eruu, nije stereotip EF-a, pošto čovek niti je nameravao da piše EF, niti da se poredi s Tolkinom kao što u reklami obavezno mora da piše. :roll: Nema nekog novog izmišljenog sveta, držimo se naših domaćih čudovišta. :mrgreen:
Koleginica je nabavila, tako da ću gledati da iskamčim čim ona pročita pa javljam utiske. :wink:
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod babakarniang u Pet Okt 03, 2008 6:31 pm

Evo da dopunim *alcestu* izdavac je sam spisatelj i radi se o malom tirazu a kako mi on sam rece uskoro treba da izda i neki veci izdavac (jos nije odlucio koji) Valjda cu ugrabiti primjerak na sajmu za koji dan.
Član
Član

Postod Dolly_The_Retard_Sheep u Sub Okt 04, 2008 4:49 pm

Procitao sam knjigu i mnogo je dobra! Preporucujem svakom...

Pored sajma, koliko sam shvatio moze i da se nadje u knjizari "Plato" u Knez Mihajlovoj...

http://sr.wikipedia.org/wiki/Zaboravljena_Gora
And then, there was silence...
Član
Član

Pridružio se: Sre Mar 08, 2006 3:34 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige