e, pa sad, bravura bas i nema, ima solidnih ilustracija:) secam se, ima jedna stvarno odlicna, da ne gresim dusu, ja mislim da je za kartu 'nektar zivota', tu sam zapamtio, neki lik koji pije iz pehara, stvarno potkovano odradjeno, nema lazi nema prevare. ove sto si ti linkovao stvarno nisu nesto, moze se mozda reci da su dopadljive, ali nikako nisu dobre.
-ovaj deda sto je zaraso u travu je fino uradjen, lepo koriscenje boja, planova i kompozicije, dobra je i atmosfera, ali npr, pocetnicke greske zasenjuju celokupan utisak, uporedi mu duzinu jedne ruke sa duzinom druge, razlika je barem 50% sto je neoprostivo. svejedno, meni se recimo ta ilustracija bas dopada, ali ne mozes reci da je dobra kad sadrzi takvu gresku. mislim, jedno je 'svidja mi se' ili 'ne svidja mi se', a sasvim drugo objektivno da li je nesto dobro ili ne. steta, stvarno bi bila odlicna ilustracija da je ne jebu te neke stvari, bila bi top5.
-kod ove ribe s krilima ne vidim poentu, cela ilustracija je sastavljena od nekih efekata, a nigde se ne vidi zanatska potkovanost, ja licno bas ne volim ovakav pristup, kad se komp ne koristi kao alatka vec se pretera i onda imamo plasticnu ribu sa plasticnim krilima i blurovanim tonalnim prelazima do zla boga, a od geometrije, tonova i kolora nista. mada, kad se smanji na velicinu karte, ilustracija vrsi poso kolko tolko.
-pejzaz je jednostavno los i tu nema sta da se kaze:) ne, stvarno, verujem da je radjen s puno ljubavi, ali je los i ako dodje neko ko se razume u likovnu umetnost, neki autoritet i kaze da ova ilustracija nije losa, svecano cu pojesti svoje govno bukvalno, okacicu i video snimak ako treba:)
-ova mapa je prilicno 'mapoidna', tj ne vidim neke likovno-ilustrativne elemente tu, tako da to necu ni komentarisati.
-ova vila je okej, malo se svadja sa anatomijom i malo je siromasno, ali isto kao ona riba s krilima, kad se smanji na kartu, vrsi posao.
u sustini od ovoga sto si linkovao, onaj deda u travi je daleko najbolji, samo da nije onog peha sa rukom za koji mi nije jasno kako se dogodio, bas sam se smorio jer ilustracija stvarno ima potencijala. ja da sam taj lik, ispravio bih to i dobio bih odlicnu ilustraciju.
e sad, da ne bude drvlje i kamenje:) ja sam ovo potpuno objektivno pogledao, bez ikakvog emotivnog uplitanja i to mu je sto mu je. naravno, svi ovi ljudi su talentovani, ali verujem da mali procenat zapravo ima prakticno i teorijsko zanatsko znanje, a svi oni bi mogli da budu dobri ilustratori da uzmu i da se znoje nekoliko godina uz sistematski rad sa nekim autoritetom. e sad, to nema veze sa tim sto te ilustracije nisu na nivou ilustracija za trading card igru, mozda ce biti nekad, sad nisu. cast izuzecima. a ti izuzeci jesu izuzeci bas zato sto likovi placaju 10e po ilustraciji. bole nekog tamo slikara i ilustratora da se cima za 10 evra. pa jebote, ja necu da se cimam za toliko, mozda iz zajebancije ili nekog interesovanja, ali je to bezobrazna cifra u svakom slucaju.
evo, uporedi bilo koju ilustraciju za izvore magije sa evo, ovom donatovom ilustracijom po slucajnom izboru, takodje za karticnu igru:

dere ih sve za deset kopalja, a gospodin donato se ne moze pohvaliti preteranom izvanrednoscu, ali je dovoljno potkovan tehnicki da moze da radi manje-vise solidne ilustracije. zato sto moze da radi solidne ilustracije, zato gospodin donato trazi barem 100 evrica za ilustrovanje karata, a oni daju 10. to je deset puta manje. zato donato (koji ponavljam, nije idealan ilustrator) nece nikad nista da ilustruje za izvore magije. jebiga, koliko para, toliko muzike.
...TAJ RAD...