Infinite Ryvius - Када сам одгледао свих 26 епизода овог цртаћа нисам могао да поверујем да никад нисам чуо за овај цртаћ.Не волим драме,поготове оне у свемиру,али овај цртаћ је стварно нешто другачије.
Година је 2225. и огромни облак плазме-"Гедулд",којег је испустило Сунце није успео да заустави напредак човечанства које је населило скоро све планете у систему.Прича прати двојицу браћа-старијег Коуђија,који је у неку руку кукавица,увек попушта само зато што се боји да се супротстави било коме или чему и млађег Јукија Аибу који је сушта супротност;асоцијални,пргави кавгаџија који веома презире свог старијег брата,и њихову обуку за пилоте-астронауте на свемирској станици Либе Делта.Наравно,нису сами:на станици се налази још скоро 2000 студената који похађају обуку за све могуће послове који постоје на неком свемирском броду-од стјуардесе до машинског техничара- а међу тим студентима се налази и Аои Хоусен,девојка која познаје браћу Аиба још од малих ногу и углавном се понаша као нека (досадна)старија сестра.
Прави проблеми почињу када за време распуста станица Либе Делта мистериозно почне да тоне у Гедулд.
Оно што одваја овај цртаћ од просека је невероватна дубина свих ликова који на моменте заиста делују као прави средњошколци;њихов начин размишљања и понашања је невероватно добро одрађен,а поготово ме је одушевио број главних ликова:иако прича у суштини прати браћу Аибу,цртаћ има преко 20 ГЛАВНИХ ликова и негде око 200-300 споредних који су СТВАРНИ...не знам како боље да објасним;буквално сваки споредни лик има "трећу димензију",није само ту да попуни празан простор између појављивања главних ликова а то је нешто што се ретко среће било да је у питању књига,филм или нешто треће.
Цртани је заиста вредан гледања,без обзира на афинитет према жанру и топло га препоручујем.
Е,да:уводна песма RULZ!!!