Ono sto ja najvise volim u 3.5 je bezbroj raznih kombinacija koje mogu da se igraju. Izmedju 50 core klasa, 800 prestige klasa i 3500 featova, ima materijala za igru doveka. I to ne racunajuci recimo stvari iz Dragona, alternative class features i slicno. Ono sto meni smeta kod 4e edicije sto ja kad uzmem klasu, mogu da izaberem jednu od nekoliko paragon pathova, multiklasovanje je maltene nepostojece. Featovi su simplifikovani, skoro da ne uticu na lika, poweri se konstantno menjaju (tj. kad god dobijes bolje, zamenis stare) i u sustini, tesko je imati mehanicki jedinstvenog lika. Rase nemaju penale, vec samo razlicite bonuse i maltene su svi jednaki. Previse su se fokusirali na to, u sustini. Konacno su postigli ono u cemu nisu uspeli ni 3.5 ni PF, postoji balans izmedju klasa. Svi imaju at-will, encounter i daily powere i to je to i to je ono sto meni smeta. Ono sto wizard zove magic missle i radi 2d6+int dmg, fighter to zove propeler zviz i radi 2d6+str dmg.
Problem Pathfindera sto nije popravio ama bas ni jednu manu 3.5. HP sistem je i dalje sranje (s tim sto sad svi imaju vise hpa). Malo su poboljsali fightere, sto ce reci sad nisu sedam fudbalskih terena iza spellcastera po snazi, vec svega pet. Izmenili neke stvari, nerfovali druide, omogucili da se core klase igraju do 20og nivoa (sto meni i nije neki plus) sa zabavnim abilitijima, spojili skillove i to je to. Tako da su izmene cisto kozmeticke (sem u slucaju Druida). Ja samo cekam da Paizo pocne da stancuje knjige ko Wizardsi, pa cu onda moci i to da isprobam.

Common sense is not so common.