Pa, moram da kažem da se nisam oduševila kao ti.
Da, film je prilično veran stripu, ali... nešto fali, i to je prva stvar koju sam ispljunula po izlasku iz bioskopa: ljudi. Sporedni likovi koji na kraju svi ginu u napadu. Obični građani sa svojim za priču naizgled nebitnim životima - Bernie&Bernard, lezbejke, doktor i njegova žena. Da, većina tih likova se pojavljuje i u filmu, ali samo kao pozadina. Prva scena u poslednjoj glavi stripa, kada se kroz nekoliko panela prikazuje krvavi New York prepun leševa, među kojima su i ovi spomenuti likovi, je jedna od meni najtežih i najupečatljivijih. U filmu je nema, i samim tim mi ne vidimo stvarne razmere Ozijevog plana. I fali čuvena Manhattanova rečenica: "Nothing ends. Nothing ever ends." U filmu je parafrazirano izgovara Silk Spectre. Mnjeh.
Kad smo kod krvi, iako se vazda priča da je film veoma nasilan, to nije ništa drugo do fancy ulickano nasilje a la Zack Snyder, veštačka krv koja pršti u slow motion-u, i nijedna scena bitke me nije ubedila da je nekoga tu stvarno nešto zabolelo. Vrlo plastično. Ne razumem zašto. Da nije toliko smarao sa slow motion-om, mogao je da ubaci još gomilu scena.
Ukratko, mnogi detalji su me razočarali, od staklene palate na Marsu do montaže muzike. Ali, nije sve tako crno. Gluma me je prijatno iznenadila. Čak sam zadovoljna i sa Malin Åkerman, u koju sam najviše sumnjala. Matthew Goode je isto bolji nego što sam očekivala, ali nekonzistentan sa akcentom,
not goode *

Sex scena je pure gold!

Da rezimiram: trejleri za film su bili impresivni, i na tome je trebalo i ostati

Novela je fakat nefilmična i mogu samo da kažem da mi je srce puno, jer sam je se dokopala pre filma. Mada, vidim da su oni oko mene što je nisu pročitali prilično zadovoljni onim što su sinoć videli