[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod iceman u Sub Mar 07, 2009 7:44 pm

Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod High Duke u Sub Mar 07, 2009 11:04 pm

Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod PadanFain u Ned Mar 08, 2009 12:40 am

Orione, knjige ti se (za ta fensi-šmensi izdanja) kreću od 120 do 200 kn. Računaj da ti je 1 Euro=7.4 kn.

Možeš na www.algoritam.hr vidjeti kompletnu nakladu p žanrovima
The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

Postod Perin u Ned Mar 08, 2009 1:30 am

@High Duke: Sorry druze, nisam znao :( Bed starac...
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Orion u Ned Mar 08, 2009 7:16 am

Gledao sam cene, bio si u pravu Faine, poskupi su bogami.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Perin u Ned Mar 08, 2009 3:57 pm

Upravo sam kod ulicnog prodavaca nasao Sanjaju li Androidi Elektricne Ovce? od Filip K. Dika. Nisam znao da je ovaj roman izdao Alnari 2007-me, ali eto - zgrabio sam ga i odma' kupio, iako sam morao posudit' pare za njega ;)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Mar 09, 2009 1:45 pm

Jos tuznijom, kako da vec dovoljno to nije, sledecu vest cini to sto ce jako, jako malom broju ljudi ovde ona ista znaciti: prije nekoliko dana preminuo je Filip Hoze Farmer.

Nisam u stanju da zbijam crnohumorne sale, ali nakon ove jako zanimljivo deluje sledeca: pronadjen je jos jedan Tolkinov rukopis kratkog romana i bice uskoro objavljen.

Sto se tice spiska Alogritmovih izdanja, hvala. Da, neke smo knjige eto i mi ugledali prije Hrvatske, no, opet je njihov skor dobar. Eto, kolega i spominje REPLAY, koji znam dsa su izdali jos prije koju godinu ( uz A WINTER TALE Halprina jedan od romana koji nikako da nabavim ), a mislim da je izasao i prikvel Vindzovog univerzuma singularnosti. Moj komentar bi se odnosio na TAPISERIJU, za koju mislim da je ipak i kod nas trebala najprije biti objavljena jer je najklasicnije Fantasy djelo, pa bi se autor bolje primio - a ne ovako da budale pisu kako nikada nece biti novi Martin ili Dzordan osoba koja je stvarala Fantasy podzanr jos krajem sedamdesetih. Ali u Hrvatskoj je sjajno prosao i to jos sa anajznacajnijim djelima. Sto se Dalkvista tice, meni je iznimno prijao, i bilo bi odlicno kada bi Alnmasamari objavio i nastavak, a ja ipak trpam to u New Weird. martinov dark Fantasy Lagijuna drzi vec godinama bez namere da ga objavi. Bitno da objavljuju anonimuse. Solaris je zbog lose prodaje odustao od nastavka Bredbeerijevoga romana. A Kerijevu nisam smogao snage citati do kraja.

Hodzelovoj, koju NOCNI LETAC potencira kao svoju potajnu zelju za bojavljivanim djelom, upravoi treba izaci omnibus pa ko bude mogao da nabavi bilo kakko, mogao bi i kada lepo iscita da napise stogodj.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod mnb u Sre Mar 11, 2009 12:51 am

Svojevremeno je kod nas, davno to bese, objavljena edicija izabranih romana Brace Strugacki ( Decije novine i slovenacka izdavacka kuca, ista edicija kako i dela Legvinove ) a jedan od romana je bio i NASTANJENO OSTRVO. Eto, izgleda da je ekranizovan. Ko zna, mozda bude OK film, pa se neko seti da ga ponovo objavi kod nas. Samo se bojim da su autori izbacili ono sto je Strugackima bilo bitno i opredelili se za zadovoljavanje najnizih poriva adolescentne publike, znate, kao WATCHMEN ( gde je srecom po dobar ukus izmenjen kraj, cisto da imaju cime da se iznenade oni koji su na zalost citali strip - jedino sto valja u filmu su Patrik Vilson i Metju Gud ). Samo da se vratim na temu, zaista bi bilo lepo da neko objavi makar TESKO JE BITI BOG; hej, pa i to je otelotvoreno kao racunarska igra. Zasto se neki nidu odlucili za Strugacke nego za onog poljaka? A, da, zadovoljacvnje najnizih poriva adolescentske publike, zaboravio sam...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod mnb u Čet Mar 19, 2009 2:41 am

Okej, mislio sam posto sadm dobio koliko toliko podroban izvjestaj sa Sajma u Novom Sadu, da napisem nekoliko reci, ali posto sam bio zauzet mnogo bitnijim stvarima SF prirode, samo osvrt na ALgoritam, hrvatski. Moj izvor, naime me obavestio da je naisao na knjigu koju ja cekam. Kada mi je, posto nije bas najupuceniji u misterije objavljivanja knjizevnih dela na ovim prostorima, reako da je izasla ista i rekao mi cenu, posumnjao sam da nije u pitanju nas Algoritam, vec hrvatski. Knjigu je prepoznao po karakteristicnoj naslovnoj koju sam mu svojevremeno pokazao. Sigurno ne po prevodu naslova: VODORIGA. Knjiga kosta oko - paz' sad ovo - 2000 dinara; medjutiim kako smo pouceni PERINOVIM iskustvima, ovo ne predstavlja bas toliko iznenadjenje. Srecom kada se konacno Alnasamari nakani objaviti GARGOYLE u nas, mislim da bi trebalo ocekivati cenu od nekih 500- tinjak dinara.

Svakako bih volio poimenuti i Pladin. Njihova izdanja su bila zastupljena, i to dve zbirke Skrobonjinih pripovjesti, reprinti SILOM U CELO te OD SAPATA DO VRISKA, kako ja nisam licno vidio knjige, ogradjujem se od istovjetnosti sadrzaja sa originalnim izdanjima; mozda je dodata koja prica. POtom je tu BELI SUM, sto je antologijski njegov pothvat organizovan oko iste teme, televizije. Ove tri knjige su se kretale oko 600 dinara. PACOVI Dzejmsa Herberta su bili oko 500 dinara. Raspravlali smo o njima vec, volio bih znati da li ih je on prevodio.

Naravno, ja se najvise radujem MekDonaldu. Milsim da je sto se Horrora tice, najavljeni izdavcki plan malo podbacio - dobro Herberta je na neki nacin duzan, a Bruks me ne interesuje, pa izvinjavam se ali to je moje misljenje. Volio bih da bolje prodje nego sa Kosmarom. Da: uzajmio sam, koako citam knjige koje sam vec citao ( nenasilno protest neobjavljivanju kvalitete u nas ), PRICU O DUHOVIMA, da vidim kako se Markovic snasao. Iako mi je zao sto nije Skrobonja prevodio, Markovicu svaka cast; ne prestajem ni da zalim sto roman nije ugledao svoje objavljivanje kao izdanje Kosmara, kkao je trebao, jer bi bilo pravo zadovoljstvo za nase citaoce imati ga u njinom ruhu: mozda bi bilo zanimljivo i vidjeti kako bi Zivkovic osmislio naslovnicu ( Ona za PREZIVEO bese pun pogodak; TO i KABAL< ne bas toliko ).

Lagijuna je podigla cenu svojih izdanja. Takodje im je font sve krupniji, a prored siri. Dovoljno znate matematiku da izvedete zakljucak sta nas ceka kakda konacno izdje THE TERROR - opet tri toma? - te DROOD za kojim tiho patim, narocito otkako ga nemaju niti u najavi.

Ne znam za Alnasamarijevo izdanje, ali Algoritam ima nekoliko Dikovih romana; pored SANJAJU LI..., tu su i UBIK i TAMNO SKENIRANJE; znmao za PAKLENU POMORANDZU te Kardovog SEDMOG SINA , da su svi stampani cirilicom, sto moramo pozdraviti. Sve su knjige oko 300 tinjak dinara, dok su one stampane latinicom, Sojerova trilogija, te Kardovi POSMATRACI PROSLOSTI oko 400.

Odiseja je na svome standu imala Strouda za oko 500 dinara. Kako sam izgubio interes za Sandersonovu trilogiju, nisma napisao Letecem Majmunu i nju, takod a ne znam je li ili nije izisla. Doduse, nevezano za Fantastiku, nova knjiga Kliza i njegovog psihica se pojavila. Alnasamari pak nije preterano snizio cijene svojim izdanjima. Sada me izuzetno zanima kane li uopce objaviti GARGOYLE te mozda nastavak Dlkvistovog romana.

U inostranstvu pak, izlaze nove knjige, nastavci romana Cerijeve i Monetove, meni najzanimljiviji, a sigurno da necu trositi vrijeme najavljujuci novog Vebera i Ringoa, no jedna mi je usputna vijest zapala za oko - Fantasy roman kojemu je ejdan od autora Gilermo del Toro. Cim saznam ista o ovome, javljam. Pitams se kakav je spisatelj, posto je sto se rezije tice fantastican.. Zao mi je sto nisam procitao knjigu Nila Dzordana, bas me zanimalo, ali eto, nikako da je se dokopam.

Sada bih molio sve kolege i koleginice koji su heteroseksualni da odvrate oci svoje e da ih kopali ne bi, zgadjeni i zgrozeni. IZvinjavam se, i hvala na razumijevanju: ako vam je neka uteha ovo su sve lose vijesti za pedercice koji citaju zanrove, koji ihj ocigledno bas ne vole.

I pogledah KRALJEVE i bejahu dobri. A Hor donjovoltskih pljosnatih crva ih pogleda pazljivije i rece, ma sta dobri, odlicni! Vole Krisa Egana. No steta sto americka TV publika ocito nije prihvatila seriju. Alternativni univerzuma protkani Fantasy elementima u kojima se gledaocima nude kvalitetan scenario solidna rezija te odlicna gluma zahtevaju strpljenja. Ko zna zasto je u stvari to i dobro. Ocigledno se serija veoma slobodno drzi knjige; Jonatan je peretvoren u klasicnoga gay negativca koji mrzi dobrocudnog postenog hetero junaka jer je ovaj dobrica - iako David staje na njegovu stranu.

Razmazeno deriste zeljno vlasti, iskompleksirano, zlo, Sebastijan Stan ga odlicno igre ( mada je vec igrao isti taj lik, opet odlicno u THE COVENANT, koji je naravno parodija na Dekotoov serijal THE BROTHERHOOD, podsecanja radi ), a scena izmedju njega i Iana MekSEjna, sto igra kralja Silasa na stepenistu je fantasticna; suprotstavljeno je dobrom, naivnom, i herojskom djecarcu igrajuci koga Kris Egan ocito vezba za ulogu Rorana u eventualnim nastavcima ERAGONA, i naravski, pre nego sto si rekako keks, ono malo nerdova koje ej gledalo prvu epizodu vec pozivaju na linc svakog perdera u blizoj okolici.

Inace je DZek, kako je preimenovan - zasto nisu koristili DZonatan ostaje obavijeno velom misterija - toliko zao da ce u cetvrtoj epizodi cak i ubiti svoga decka koga ce igrati Majkl Arden, poznatiji kao momak koga bih, da mogu, usvojio, da bi mogao baciti krivicu na Davida. Hocemo li sada svi da uzmemo knjigu i pazljivo proucimo sta tamo pise? Ko nadje ista slicno, dobija mesec dana moje sutnje.

Svetska ekonomska kriza je unistila i pokretanje biblioteke koja bi objavljivala djela SF, Fantasy i Horror knjizevnosti namenjeno pedercicima. Kako se to izjalovilo, ko zna sta ce biti sa djelima s toga konkursa. A ja se vec ponadao reprintu KIRITH KIRRINA. Naravno, i da izadje ne bih ga mogao kupiti. No, ajde dobra vest, vec se izgleda nesto pregovara oko otkupljivanja prava za ekranizaciju knjige o mladicu, potomku drevne rase shapeshiftera, koji moze da uzima biko cije oblicje te tako se zabavlja praveci predstave u kojima tumaci sve likove ( spomenuo sam da me ovo podseca na nesto sto sam cuo da postoji kod Praceta ) ali, kada mu decko nestane u velikom gradu, koristi dar da se obraucna sa tamosnjim mafiozima ( spomenuo sam da me ovo podseca na DARKMAN-a ; srecom na tom forumu ne znaju tko je Pracet, a od Raimija su gledali samo SPAJDERMENA ). Zanimljivo je da je Majkl Arden rascicstio svoj ozorisni raspored zbog snimanja nekakvog - citiram - filam strave; Van Hansis je dobio mesec dana godinjeg iz serije - Luka ce udariti kola te ce biti u komi- za koji se usputno spominje da ce biti proveden u glumljenju u filmu; Tajler Hejns ima "projekat o kome ne moze da govori", a Piter Stikls i Nejtan Bekston igraju u novom filmu " nije kriminalisticki " tipove u sukobu s zakonom. Bojims eda je u pitanju ono o tome sta se babi snilo... ALI... Mada ne bi imao nista protiv ni da se ispostavi da je u pitanju, ekranizacija onog uzasa od MOJ DECKO, VIKINSKI ZOMBI. Van bi bio sjajan vampir, a Tajler bi mogao igrati onoga momka koji se stalno pretvara da ga je vampir hipnotisao.
Slika

Član
Član

Postod nightflier u Čet Mar 19, 2009 1:01 pm

"Druda" Goran uveliko prevodi za Lagunu. Bučer i Kiz su prevedeni. Lektura Bučera je završena, ali ne može u štampu jer još nisam potpisao ugovor, a nisam ga potpisao jer sam zauzet nekim porodičnim marifetlucima, o kojima ne bih dalje. Goran je prevodio "Pacove", što sam već ovde spominjao, a može i da se pročita na mom blogu i sajtu "Paladina". Senderson je preveden, ali nije objavljen. Za "Paladin" ću, inače, prevesti dva romana Kima Njumena - "Čovek iz Diogenovog kluba" i "Povratak u SSAD" (Savez Socijalističkih Američkih Država).
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod Perin u Čet Mar 19, 2009 1:07 pm

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Čet Mar 19, 2009 6:07 pm

@PERIN: Valjda nece Odiseja odustati od izdavanja Fantastike. Inace, tebi izvinjenje: vec dugo ( predugo ) nisam isao kod sestricine - cim odem, pogledacu, i javiti se. Sta se desava sa slikom u tvom potpisu?

@NOCNI LETAC: Cini mi se da je COVEK IZ DIOGENESOVOG KLUBA u stvari fix up NJumenovih priovjedaka smjestenih u univerzum njegovog vampirskog serijala, no zar ne postoji jos jedna knjiga? Ili sam pobrkao sa Strosom? nema veze. Nisam spomenuo da Bruksov WORLD WAR Z dobija jos jedan nastavak. Takodjer sam previdio, kako blogove ne citam, da si ovde spomenuo Skrobonju kao prevodioca PACOVA - izvinjavam se i tebi; no, previdio sam i cinjenicu da si ti odgovoran za Bucera - koji ce ovde vrlo vjerojatno proci kao Hamiltonova,( juhu! ) te Kejes/Kejs/Kiz-a koji ce vjerojatno proci mnogo bolje ( mhmmm ). casti ti, vidi da objavite nesto za nas starije, mi jedini imamo novca u vrijeme globalne krize, mani ovu djecu, pokupovase Mejerovu po 540 dinara na sajmu, mi cemo ti dati i po 800, 900, samo da je nesto sto valja. Dobio sam spisak knjiga koje su preporucene za citanje od prosle godine, i moram se sloziti s tvojom tvrdnjom od prije godinu dana, udavise sa nastavcima. Imam molbu: ako ti kojim slucajem dodje pod ruku THE KNIFE OF NEVER LETTING GO, molio bih te da ovdje napises utiske. Unapred zahvalan mnb koi jedva ceka THE TERROR i DROOD. Pod uslovom da je ovaj drugi zaista istorijski Horror a ne kao onaj spijunski o Hemingveju.
Slika

Član
Član

Postod nightflier u Čet Mar 19, 2009 10:44 pm

"Čovek iz Diogenovog kluba" nema veze sa serijalom Anno Dracula - bar mi je tako Goran rekao. Prvi na redu je "Povratak u SSAD". A postoji treći nastavak "Anno Dracula". Judgement of Tears, odnosno Dracula Cha-Cha-Cha. Trebalo je da to prevodim za Alnari, ali po svemu sudeći prevodiću to za Gorana. Inače, ne znam da li WWZ dobija nastavak, ali znam da Goran planira prikvel, "Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija", ili tako nešto. Ja sam Bruksa čitao još 2006. i tada sam imao izvesnih zamerki na njega, što sam i napisao u prikazu za Popboks, ali to je meni sve slično Herbertu. Zapravo, nimalo ne poštujem Makamona, Herberta, pa ni Simonsa u ulozi pisaca horora. Za sada jedino King prolazi kod mene, uz neke andergraund pisce. Inače, mislim da grešiš sa pretpostavkom da će Bučer proći kao Hamiltonova. Zanemaruješ da sada iza naslova stoji veliki izdavač - a i korice će biti puno bolje urađene. Hamiltnovo je objavljivana sa koricama kao za meku pornografiju, kod oba izdavača. A to da je Hamiltonova i te kako bolji pisac od Mejerove neću ni da komentarišem.

Što se romana za starije tiče, iskreno preporučujem narednog Endoa kojeg ću prevoditi. Roman se zove "Samuraj" i nije fantastika. Od fantastike, Ruled Britania bi ti mogla biti zanimljiva, ali to će sačekati. Inače, mislim da imaš pogrešan utisak o Kizu. Kada roman izađe iz štampe, bar ga prelistaj u nekoj knjižari. Reč je o retko dobrom stilisti.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod PadanFain u Čet Mar 19, 2009 11:36 pm

Ehm, amazon.co.uk upravo nudi popuste do 50% na podosta sf/f (i ostalih) naslova. Ne znam do kada vrijedi akcija, ali vijest sam saznao ovdje
http://fantasyhotlist.blogspot.com/ , gdje ima link na amazon i popis knjiga. Pa ako neko voli...
The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

Postod Orion u Sre Mar 25, 2009 3:16 pm

LJudi, sta je s ovima iz Lagune, dodje April, jos nema ni osme knjige DZordana, nema nastavka Semjonove, nema nastavka Wiliamsa.. da nisu oni zaboravili na citaoce ? Pozaboravljacu svu radnju knjiga ::D2::
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige