U pravu je Perin. Ti " naslednici " samo izvlace lovu. Od Tolkina su sve zivo izmuzli, cudi me da ne pronadju kakvu
zbirku prica iz osnovne skole, sto je piso o vilenjacima. Ja iz principa nisam hteo citati nista posle GP, Hobita i Silmariliona, a i za Silmarilion sam se zezno, bio mi je jako naporan.
A Tocak Vremena.. jos ako tako podele knjigu, pa kad ce to kod nas stici, jos sve puta dva u Laguninim izdanjima,
poceo sam citati Dzordana kao relativno mlad, a kako stvari stoje zavrsicu ga u cetrdesetim
.
Bar kad budem imao decu, imacu sve knjige, pa ce imati sta da citaju narednih 15 godina.
Ne znam da sam i sa jednim serijalom prosao takav put, od obozavanja na pocetku, do toga da dva puta prekidam sa citanjem serijala, pa mu se ponovo vracam. Ipak, pored toga sto je i on pisao za novac, ipak mislim da je zaista voleo svet koji je stvorio, oseti se ta posvecenost u delu, to se ne moze odglumiti. Mislim da je to i uticalo najvise da ipak citam serijal do kraja, uprkos padu kvaliteta, vrcenja jednog te istog, ponavljanja..
Ovo sad nema veze s kreativnoscu, posvecenosti, zena oce lovu i to je to