što se crvenog tiče, prestrog je, a i bila je prikazana situacija iz bar tri ugla. jedini problem je u tome što se kontakt ne vidi, jer je bio neki smešan kontakt... jedino što je Abidal bio uz Turea zadnji u odbrani, pa da vidiš neki smisao u svemu tome. namere uopšte nije bilo, jer je ovaj krenuo da se povlači i ostavi Anelku Tureu. mislim da je tu pomoćni sjebao, jer je on mahao, iako nije mogao videti jasno kontakt zbog samog Abidala. no, ako neko nađe snimak, nek okači pa da vidimo još jednom, možda grešim. ja mislim da nije bilo za isključenje.
gledala se ili ne namera kod igranja rukom (a gleda se), svakako da je važnija situacija, a ona je bila takva da bih i ja dao penal Čelziju u 95om.
kod padanja u duelima nema govora o penalima, onda je trebao biti i jedan za Barsu u prošloj tekmi kad je Anri izgubio jedan gurački duel u šesnaestercu, i pao. al ne, tad se Barsini igrači valjaju.

Drogba je pičkica po tom pitanju, i to jedina koja može da se meri sa Ronaldinjom i Ronaldom. možda je još i jadniji od njih.
ah da, zadnji primer fudbala koji gotivim je Barsa od pre par godina, čak ne toliko one godine kad je osvojila, nego i još pre ... ovo što sad igraju ne gotivim preterano, mada nemam ništa protiv, a ovo večeras naravno da ne gotivim. naravno da je tome kumovao bunker, al to nije opravdanje. još je doprineo i nedostatak Anrija, jer kad se rasturi veza Iniesta, Ćavi i Ture, to je već sasvim druga priča. Keita i Buskets nemaju veze sa njom. a ovo je još i dobra verzija Čelzijevog bunkera, aktivna, jer su još i trčali u kontru i polukontru (za razliku od prve tekme kad ih je bolelo i za kontre), a to su radili odlično, naročito je Lampard bio fenomenalan u proigravanju... odličan je kad ima puno prostora.
s druge strane, Pike je bio po meni bio otkrovenje utakmice. taj je igrao sve, osim krila, iako se videlo da je bio mrtav umoran. i centralni bek, i još je iznosio loptu kao plejmejker, a na kraju je išao da visi kao centarfor, za razliku od Etoa koji se nije ni video.
PS: i naravno, nezaboravni Dani neznamkojimijekurac Alveš, koji je zasrao 90% centaršuteva, a 70% lopti je išlo na njega. za njega je Milivoje Ćirković, najgori centaršuter u istoriji fudbala, bio pojam u ove dve utakmice.