pa, što se tiče igre, totalno su se oprali za bedno polufinale. ovo je bila klasična rutinska utakmica, potpuna dominacija od 10og do 90og minuta. manje neizvesno finale nismo mogli videti još od Porto vs Monako.
e sad, dal Barsa zaslužuje titulu ili ne, vrlo je diskutabilno. naravno da stoji da su do finala stigli uz pomoć sudije koji im je progledao kroz prste najmanje dvaputa, po mojoj proceni, a možda i tri puta ako grešim (a jednom ih oštetio), ali ne treba zaboraviti ni da se računaju i prethodne utakmice u uračunavanju zasluge. tako da, nemojmo baš olako davati takve zaključke.

po meni, svi koji su došli do polufinala, osim mog voljenog Arsenala koji je ruku na srce imao i lakši put do tamo, su zaslužili svime pokazanim dotad da podignu pehar. ovaj put ga je uzeo tim koji je odigrao fascinantnu celu sezonu, ali i koji je imao u jednoj utakmici više sreće i sudijske pomoći. to će njima biti poprilična mrlja na uspeh, al ja mislim da su ga ipak zaslužili, kad gledaš celu sezonu. kad gledaš samo polufinale, jebiga, nisu... Čelzi ostaje jedini tim koji ih je nadigrao, čak i uprkos kriminalnoj igri u prvom meču.
što se same utakmice tiče, sve se moglo nazreti od onog momenta kad su mančesterovci počeli da se gube u igri posle primljenog gola, koji je bio ključan. prvi napad, odma' razbijena odbrana i gol. tu je bio i ključ poraza mančestera, u nečemu što niko sigurno nije očekivao: loša odbrana mančestera, i sjajna odbrana barse. i ja sam davao više šanse mančesteru računajući upravo na to da će situacija biti obrnuta.