Film je jako simpatičan i zabavan. Što se animacije tiče, ima kvalitet osrednje anime epizode, ali je radnja dinamična, glasovi većinom dobri (u stvari svi mi se dopadaju sem Edit) i sviđa mi se dizajn pozadina i vozila (tipa policija vozi matore stojadine koji su samo napimpovani da mogu da lete). Muzika je većim delom dobra, osim jedne iritantne domaće pesme na sred filma koja zvuči kao izvedba nekog nabeđenog srednjoškolskog ženskog benda tipa Beti bup. Nisam čitala strip, tako da mi je sve bilo novo i uživala sam u priči. Duhovitiji je nego što sam očekivala, ima dosta lokalnih fazona, na šta je publika lepo reagovala.
Ja inače ne volim Gajićev stil crtanja likova, mislim da ne ume dovoljno da prikaže karakter i svi ženski likovi mu liče jedni na druge, a to mi je problem i u filmu. Likovi nisu naročito ekspresivni, a vrlo loše izgleda i animacija hodanja jer proklizava (mislim da je tu problem u pogrešnom frejmrejtu).
Međutim sve to opraštam, kad pomislim koliko je teško u ovoj zemlji napraviti dugometražni animirani film, pa još sa tako malo para. Svaka čast celoj ekipi, nadam se da će film imati uspeha, a sudeći po tome kako ga je publika srdačno primila mislim da hoće.