Meni je i dalje treći deo najbolji kao film, ali šesti mi je među boljima. Trunčicu predugačak, ali teško da je šta moglo šta da se izbaci. Meni nije smetalo "ljubakanje" - pa tinejdžeri su to, bujaju hormoni, ne može samo da se misli na mračnog gospodara. Za razliku od isuviše mračnog petog dela (toliko mračnog da ga se pola ni ne sećam, jer mi je sve nekako... u mraku), šesti
i deo ima finu ravnotežu između ozbiljnih i komičnih scena. Helena Bonam Karter kao Belatriks Lestranž bila je prava poslastica za glednje i slušanje, dok je Helen Mekrori iznela veoma dirljivu i upečatljivu Narcisu Malfoj, iako je imala veoma ograničeno vreme na velikom platnu. Konačno smo videli više Snejpa, ali bi mi bilo draže da je malo bolje objašnjeno zašto je on baš "half blood prince" - npr vodila sam ETM-a na film, a on nije čitao knjige i nije mu bilo jasno. No dobro, imaju još dva filma da popune rupe.
Trio je opet doživeo pomak u glumi. Posebno me je iznenadila Hermiona koja mi je ranije smetala ko pričkinut živac, a sada glumi sa mnogo manje histerije.
I naravno da mi je krenula suza na "štapove u vis"

.