Citam trenutno Butlerian Jihad od Briana i Kevina i sto vise citam vise sam iznerviran cinjenicom da je neko dopustio ovima da skrnave jedno vrhunsko delo. Procitao sam sve Frankove delove i ovo mi je prvi susret sa ovim tandemom i mogu samo reci - SKANDAL!

Koncept Budislamic religije mi deluje komicno, verovatno jer se uklopio u duh priche, a kad god procitam naziv vrhovnoh boga, meshavinu Bude i Alaha - Buddallah, pomislim da koja sam ja BUDALA sto citam ovo.
Ima par pozitivnih stvari u knjizi, ponajvise Erasmus jer je nekako zanimljivo filozofski gledati kako masina pokusava da shvati i postane covek, mada ni ovo nije najsrecnije napisano. S druge strane npr, ima i retardacija poput CRANG-like stvorenja sa svojim novim TEEEELOOOOM

Da ne greshim dushu, mozda se stvari donekle popravljaju u sledecim knjigama. Mada cisto sumnjam. Sve je utisak da ova dvojica leshinare nad tudjom slavom i zive od toga. Jaki prekor zbog toga

Uglavnom, zanima me sta ce se dogoditi u narednim delovima, al' cisto sumnjam da cju ih citati u skorije doba.
btw. http://www.imdb.com/title/tt1160419/