[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Orion u Sub Sep 05, 2009 10:57 pm

Posto sad cekam drugi deo Putanje Bodeza... to znaci da imam procitati jos 13 knjiga iz serijala .
Imace sta da mi citaju buduca deca i unuci, ne moram brinuti za literaturu :) .
Verujem da ce biti dobro. Jedan takav gigantski serijal zasluzuje dobar kraj.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod babakarniang u Pon Sep 07, 2009 10:50 am

Moram vam reci ako niste kupili Bespuce pozurite sjajna knjiga :da:
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod nightflier u Pon Sep 07, 2009 10:08 pm

Jeste. Sjajna je. Trebalo bi da za nekoliko dana postavim prikaz na blogu.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Čet Sep 10, 2009 7:09 pm

Odlucio sam bio da ne postavljam nista, dok ne izadje kakva nova knjiga Fantastike, cisto da bi imali neki pregled koliko vremena prolazi. Evo sada se pojavila, pa k’o rekoh, nije zgoreg da pomenem, mada nisam siguran da ce je itko iscitati.

U pitanju je treci roman u serijalu TUDJINKA, Dajen Gabaldon, pod nazivom PUTNIK. E, sad nisam citao ove knjige, ali to je veoma popularan serijal na zapadu. Govori o zeni iz vremena drugog svcetskog rata koja se misteriozno obrela u vreme nekakvih ustanaka u Skotskoj - cini mi se da nadje neki kamen ili nesto, pa opla, eto nje 200 godina ranije da menja proslost, medjutim po cenu da potpuno unisti sopstvenu buducnost. Jako hvale istorijsku detaljnost i opise obicaja tog vremena te uopste umece autorke, a kazu mi I da nije bas klasican chic lit, pa bi, kako sto sam rekao ja bio voljan citati da Porta libris ne trazi 1600 strana po knjizi ( koja nije Simonsova, dakle, nema sansone ).

Dve knjige su u najavi, pa dok ne izadju, da vas na vreme upozorim kako se slucajno ne bi prevarili da ih nabavite ili jos gore procitate:

Upravo Porta libris izdaje roman Vila Selfa ( ne pitajte ) DORIJAN, updateovanje Vajldovog klasika ( kada su na bilbordima po Novom Sadu osvanule reklame sa 09. 09. 09. ja sam misloio da najvljuju premijeru najnoveije ekranizacije, sa Firtom, koja tada ima svetsku premijeru, ali ne oni su mislili na onu glupu utakmicu ) za novi vek. Osnova pripovesti je ostala ista ali je obogacena novim detaljima, koliko znam jer nisam citao, posto mi Self idjase na jetricu, palac, tako da umesto protreta dekadentnoga naslovnoga mladica imamo neki video snimak koji lagano degradira, svu silu razvrata svojstvenu osamdesetima i devedesetima te AIDS, upotrebljenu s ukusom, za promenu. Krug “umetnika” biva bacen u sveopsti haos pojavom misterioznoga pridoslice, koga izandajali reziser ovekoveci u nekakvoj video instalaciji a onda pocinje prava zurka. Ne znam, kako NIKO NE IZDAJE NESTO NORMALNO ( izuzev, cuda!, Alnasamarija ) jos cu na kraju i kupiti.

Vidju ti stra’a njiovoga [pred gnevom mnb-a! IP(ublish)S(hit), prepadnut jakako, mojim kritikama, odlucio je da objavi tj. reizda, jer je roman vec izasao kod nas, ali ga nitko nije kupovao dok autor nije dobio nagradu, a onda su ga svi pokupovali ( valjda ga I netko citao ), odlucio se da me umilostivi. SLEPILO Saramagovo, mada ne bas u rangu PUTA ali jako jeziv roman o degradaciji drustva i coveka kada civilizaciju skoli sveopste slepilo. Naravno, podrazumeva se da film nisam gledao, a podrazumeva se ni da nitko, jeste li procitali, nitko ne kupi ovaj roman jer je dobar, da ne bi upali u delirijum tremens od kvaliteta, stovaoci Salatorea.

Malo da trackam, ako mi se dopusta:

Jes’ vala, gore pomenuta izdavacka firma pribegla trecerazrednome triku da prodaje onu trecerazrednu knjigu trecerazrednog poljskoga spisatelja ( pise na nivou djevojcice bez litertarnih aspiracija u trecem razredu srednnje skole, sto shodno, novom zakonu o informisanju, mogu da dokazem ); otstampali su nakve bijele okovratnike za knjigu mu I nakacili ih oko iste da ne b’ mozda nazebla te napisali da je dobitnik Gemelove Legend nagrade, zaboravivisi da kod nas nitko ne zna ni tok je Gemel ( jel izasla druga knjiga njegove serije o Troji ) ni ko je Drus niti itko mari za nagrade. Ali bar je smesno zato sto je pateticno. ( Harisova je dobitnik nagrade najbolja knjiga uz caj i kolacice casopisa Kukicanje Monthly Juzne Dzordije, cisto ako pozele i nju malo da reklamiraju ).

Nasi pisci rade svoj posao ( prevode, uredjuju, izdaju ( mogli bi u toj Fantasticnoj bibliotevi stvarno da izdaju Smita ) bloguju ( losije od kakve Holivudske starlete, na zalost ) i raspravlaju se po novinama ( oko toga ko je partizan a ko cetnik, uobicajeno ubijanje vremena u nas), ali i pisu. Ovi sa engleskog govornog podrucja, rade sve to ali ne pisu ( makar ne nesto korisno ). Travisova se bakce sa glupim HALO knjigama ( mada je reklama za novu igru prvorazredna, SF sa mozgom ), Irvajn ( u koga sam se kleo ) pise novelizacije za bednu bracu Vincester ( mada su izdali i knjigu eseja ljubitelja serijal sa fan sajtova,i to zvanicno ) a sad zaboravih ko pise ;libreto za operu ( mada to podrzavam ).

Kard je radio scenario za video igru smestenu u univerzum CARSTVA ( Amerika u gredjenskom ratu, gde dobri religiozni ljudi sa moralinim stanovistima mormonske religije ( pogledajte Maherov RELIGULOUS< fascinantan je, i urnebesno zabavan, za prikaz mormonizma ) pobedjuju sve ostale koji nisu tih ubedjenje ( i naravno svi oni su zli). Kard je faca. Njegove proslogodisnje religijske tirade u kojoima je optuzivao sve koji nisu mormoni za propast zapadne civilizacije ( pogotovo su krivi Derek Dzejkobi, Ced Alen i Van Hansis ) izgleda da su inspirisale drugog velikog pisca, Rajta, da se u njima oproba. Pre koju nedelju, kada je jadni kablovski kanal specijalizovan za SF ( koga necemo pominjati poimenice zbog debakla sa finalom GALAKTIKE ) objavio da ce lik u seriji CAPRICA biti peder, ignorisuci cinjenicu da je doticni lik riff na temu omiljenog nam barona iz DINE, Rajt se upustio u svoju tiradu, No, za razliku od pristojnog Karda, koji je u osnovi govorio istu stvar, Rajt je raspalio iz svih topova i to poprilicno suludim kombinacijama reci koje nisu bile bas pristojne. No, ja bih mu svakako aplaudirao na domisljatosti i invenciji, da nije ucinio jako kukavicku stvar: sutradan je obrisao tekst sa svog sajta. Srecom na internetu se niste ne moze vecito sakriti, pa je dosta sajtova prenelo njegovu izvornu poruku, koju bi DJOX mogao da procita, cisto rekreativno, da vidi sta je prava pljuvacina.

Kako volim Horror! Jos kad je kakav gotski! Sto ce reci, jako mi je prijalo ZATVORENO OSTRVO. Svakako nije u pitanju nikakav spektakularno uspeo roman, knjiga zaista ima problema i to mahom zato sto je podzanr ocigledno ne bas poznat piscu, pa on ima konstrukcione pogreske koje otkrivaju punchline iskusnijem citaocu nakon prvih stotinjak strana, zaplet zaista zahteva dobru volju citaoca. No, atmosfera je zaista pogodjena, stara utvrda preuredjena u leciliste za umobolne kriminalce nastanjenja je zivim utvarama i kao da je preslikana ( sto najverovatnije i jeste ) iz onoga staroga filma s Karlofom, a scene ostrva pogodjenog olujom su vanredno filmicne. Glavni biser je glavni lik. Tedi Denijels je jako dobro uhvacen, policajac koji je preturio sve i svasta preko glave, posten covek koga more uspomene i licne tragedije, i kroz ciju vizuru se prelama ludilo cetiri dana mahnitih dogadjaj na ostrvu, tajnovitoscu i jezovitoscu ispunjena potraga za nestalom pacijentkinjom. Njegov partner Cak, te nekoliko misterioznih doktora su takodje sjsjno potcrtani. Ne bih detaljnije oz apletu jer ce svima biti jasno sta se desava, mislim baca lazne tragove na sve strane, ali ne kvare logiku, ma koliko uvrnutu kako resimo u UKLETOJ ZIMI ali ako netko voli dobar gotik, preporuka ako ni zbog cega druog zbog pretpotslednjeg poglavlja koje je jedna od najpitomije napisanih i najdirvlivijih stvari koje sam odavna imao prilike da procitam cak i mimo Fantastike. Ako i zapne na zapletu, Lihejn nikako ne zappinje u spisalackom umecu i iako mora da stogod zrtvuje dogadjanjima, proza mu zaista blesne s vremena na vreme kakvom sjajnom recenicom kroz polumrak memle i patnje. Uzgred, nema opisa kasapljenja i gadarija, bas kako je svojstveno dobrom gotiku. I kraj je bas onako nekako, ljudski; videce ko iscita.

@DJOX: Postoji razlika izmedju svideti i svidjati. Sto se mene tice, ja sam penzioseksualac, kako sam upravo ovde objasnjavao: stimulusi me drmaju na izvjescva o povecanju penzija, seks preko telefona mi je sms od banke da mi je novac uplacen, seksualno pomagalo bankomat a bozanstvo plodnosti Krk O’Babic, hvala na pitanju.

Samo da razjasnim, uz napomenu da je i nastavak Larsonove knjige, DJEVOJCICA KOJA SE IGRALA VATROM izisao: mislim da se nismo razumeli zbog neiscitavanje onoga sot pisem.

Svestan sam da u mnogim kulturama tetovaze imaju razna znacenja – nikako ne prisvajam titulu strucnjaka niti poznavaoca – bila ona magijska ( sto cesto imate u Fantasyju ) ili oznacavaju pripadnost, kasti sloja organizacije i slicno. Da ne duzim, lepota je u oku promatraca. U kulturi u kojoj sam odrastao, a shodno nacelima koja su u njoj ustanovljena otprilike u vrijeme kad i niksicki korzo, ja imam sledece misljenje: svatko je slobodan da sevi radi sta god hoce, dok god od mene ne ocekuje da kazem kako mi je to lijepo. Dakle tetoviraj se do mile volje, ali za mene ( mozda od straha od igle ) tetovaza znaci znak kjim obelezavas sopsteveno telo trebalo bi da bude nesto licno, diskretno po mogucstvu.

Tajler Hejns, na primjeer ima na ruci istetroviran diskretan mali znak. Na pitanje obozavaoca sto isti oznacava, Tajler je rekao da je u pitanju kineskim simbolom ispisana rec ples, jeer je svjestan da ce doci vrijeme kada vise nece moci da se bavi igrom ( on je prvo plesac, pa pjecvac, pa glumac ) i da je zeleo da se njegovo tijelo na neki nacin sjeca sto je moglo nekada da radi. Naravno, osim patetike, bitno je napomenuti da znakovi lice na slova “v”, “a” i “n”, te se to zove brzo razmisljenje, ali govorimo o paru koji nosi, posto se ne smiju pojaviti na javnim mjestima zajedno, kakav odevni predmet onoga drugog ( najcesce majicu, ili sal ) kada se pojave u javnosti kako bi imali utisak da su zajedno. Crazy gay kids. No, nesto sa licnim znacenjem, diskretno,nenametljivo, to je ok. Cak i pirsing koji potpada pod taj opis ( mada je pitanje koliko njih koji to sebi rade znaju sta znaci rec ).

A onda, imate djevojku ugnjezdenu izmedju porodice patuljaka te lekara koji sijeku salo i koja je istetovirana od glave do pete i s uheftanim obrazima, te usima koje je sredila po modnom uzoru iz APOKALIPTA. Ona bi spadala u istetovirane mindjusarke. Kao i djevojka sa tatuom zmaja. A ne PERINOVA djevojka. Valjda smo sada rascistili i to.

I sta ja pricam za BESPUCE vec godinama? A?

Joj, zaboravio sam da obranim Hobovu, ali to cu drugi puta –samo, DJOX, ako mislis da ona jadikuje, cekaj dok otvoris prvu od tri cigle novoga barda Fantasyja koji pocinje sagu sa : Ah, jadan ja, dal’ ispunih ceznje naroda svoga , dal’ pstah uistinu Heroj doba? I ja pljunuo 25 dolara na to... Njeni junaci kukaju zato sto ona nije svikla da pise knjige duze od 300 strna pa ne zna cime da ih popuni: ovaj mamlaz je mozda posteniji, njemu vape od pocetka, ali po meni je on gori.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Čet Sep 10, 2009 7:45 pm

:) Ona ima istetoviran tomoe (hm, šta je tomoe? Simbol sveprisutan u budističkim i šintoističkim hramovima diljem Japana. Zove se tomoe, što znači okretanje i cirkuliranje, čime se upućuje na okretanje zemlje. Tomoe je srodan yin yang-u, te ima slično značenje; predstavlja igru sila svemira. Vizualno, sastoji se od isprepletenih 'plamenova' koji podsječaju na zareze.), a ja imam istetoviran Orobros, sa nekim simbolima unutra, koji navodno predstavljaju formulu za kamen mudrosti. Za mene, ovaj tattoo predstavlja beskonačnost, cilj koji svako u životu treba da ima, i stremi ka njemu. Mislim da je to moja životna filozofija :)

Zainteresovao si me sa Zatvorenim Ostrvom. Ko je izdavač? Kupio bih to na sajmu, kad budem dolazio...Inače, bejah u Hrvatskoj skoro, bio sam u Algoritmovoj knjižari, Bože, kakva su ono izdanja! Martin, BEJKER, hej! Kakav je to kvalitet izdanja - tvrde korice, prošiveno, mape u boji! Da se...use*eš. Mada su i cene da se...kao što već rekoh :) E sad, bez obzira na cene, izdanja na engleskom jeziku imaju i dosta su pristupačna sa cenama! Kupih sabrana dela od Edgar Allan Poa za 22 kune (nekih...200 dinara, ako sam dobro preračunao) i od James Lucena "Labyrinth of Evil", (Star Wars knjiga - šta ću kad sam fan) za nekih...450 dinara, možda koji dinar više. Skroz okej, za izdanja na engleskom jeziku. Ali sam zato uplakan izašao iz knjižare, jer sam u njoj ostavio Malazan serijal, Bejkera, Kiza...uh. :)

Inače, prodaju i mange, i to masu mangi - koga zanima, cene se kreću od 55-80 kuna za jednu. (6 - 12 evra).
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod DjoX u Čet Sep 10, 2009 11:50 pm

Sad mi je sinulo! MB JE USTVARI KRKOBABIC HIMSELF! xD

Inace da bih opet uzeo bilo shta od Hobove da citam,mora neko da mi plati! I to debelo da mi plati!

Ja cu inace morati da odem do Engleske sa jedno 2000 funti i da lepo kupim shta mi treba!
Slika
http://www.myspace.com/lepojevic
"I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me."
"I'm smiling. That alone should scare you."
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2004 2:12 pm

Postod Perin u Ned Sep 13, 2009 10:09 pm

Laguna izdala Graveyard Book od Gejmena.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Sep 14, 2009 12:19 am

Izvinjavam se sto necu sada odgovoriti kolegama, samo sam uleteo da napisem par stvari:

Cuo sam da je THE BRIEF HISTORY OF THE DEAD Kevina Brokmajera prodana gomili istocno evropskih trzista. Cekam. Jedva.

Zoran Zivkovic ce biti pocasni gost na nekoj od Fantasy konvencija, ako sam dobro shavatio, upravo na onoj vezanoj za World Fantasy Award! Sve pohvale, drago mi je da se neko probija time a ne da nas pominju po necemu sto se zove SERBIAN MOVIE, za koji mislim da nema veze s nama a grdje je od HOSTELA ( i to ne na dobar nacin, kkao sjajni TRAIN, vec na onaj los, HOSTEL nacin ).

( Preporuke za DISTRICT 9, TRAIN te ALIENS IN THE ATTIC, inace ).

Neko je resio da ekranizuje Hauardove price o Solomonu Kejnu. Imate trejler, meni je problem sto sam ja Kejna zamisljao onako kakav je u marvelovim adaptacijama, ali deluje da ce biti svakako bolje od VAN HELSINGA, Bolje naravno procitati price koje imatre ne engleskom u omnibusu. Nisma gledao ekranizaciju CITATELJODAVA, mozda bih trebao, zna li iko kakva je?

Kada smo kod adaptacija, nesto smrdi, i to na ustajaluy ribu. Kada se pojavio prvi film o PIRATIMA SA KARIBA, govorio sam kako me mlogo podseca nekako na osecaj za feeling genijalnoga Paueersovog klasika o piratima koji se bore oko, pa izvesne tajanstvene lokacije, da ne otkrivam jer je roman obajvljen i u nas, Zanimljivo da se cetvrti dio odurnih PIRATA zove kako i Pauersov klasik. Prokletstvo, osecam ovde nesto nalik na Elisonov i Kameronov konflikt. POsto Verbinskog volim koliko i Kamerona, bljak. Iscitajte djeco Pauersa, covek je genij. Doduse, daleko bilo da ijedan pisac koga ja volim valja, stavise ja sam samo za neke, kako bese, alternativne andergraund SF pisce za koje niko nije cuo...

Nekako pogledao prvu epizodu VAMPIRSKIH DNEVNIKA. Ne drze se knjiga. Bolje je od SUMRAKA. Djevojacka glumacka ekipa ( mimo skandala sa hapsenjem, kada su snimale blago obnazene reklamu za seriju na mosticu koji figurira u prvoj epizodi, pa ih prolaznik prijavio, to nije u seriji, stvarno se desilo ) pa nema sta mnogo na pocetku da radi, pa i ne radi. Pol Vesli je prestar za ulogu tinejdzera ( svako ko mu gleda redovito filmove kao ja s zaljenjem primijecuje nedostatak bogatstva sjedih koje su cinile njegov lik interesantnijim u divnmom KILLER MOVIE ) ali su se sjajno sjetili da on niti nije tinejdzer vec se pretvara da bi bio blizu Elene, Somerhalder ima najbolje scene u epizodi, narocito tokom sukoba brace, ali u sustini ponavlja ulogu iz kasapljenja Elisovoga divnoga klasika, mali narkic je takav da samo zelite da ga mlatite, mislimuspio je u namjeri jer je lik takav, a Zak Roerig je neprepoznatljiv, uspjeli su da geeka koji pozira sa Vanom Hansisom s djozluci debljine prsta pretvore u sportistu, cudo sminke i kontaktnih sociva. Bojim se da ce se serijsl ubrzo pretvoriti u negledljivu hrpu ustajalosti i prezvakavanja kakvi su postali SMOLVIL ( s kojim ocigledno dijeli setove ) te SUPERNATURAL ( s kojim srecom ne dijeli nesposobnost glumaca da uvere publiku da imaju iole sposobnosti za bilos ta osim ukocenog stajanja u mjestu ), sto je steta jer je zaplet u romanima zanimljiviji od vampirskih romana Mejerove. Ja bih zaista volio sapunjarsku sagu s vampirima a ne epizodne tra-la-la monster of the week brljarije, ali tesko, ipak je to CW, kojem je jedino gledljiva TRACARA ( zato sto je perfidno cedo cinizma i ironije ). Uzgred, Vesliju su ono pravi zubi, a ne umetci.

nabavio sam nekoliko novijih romana - komsijin mali stigao, potvrdio da nema ukusa, ali makar je donio neke od knjiga oje sam mu trazio, no za Sandersona, svi su izgledi, cu traziti novac nazad od NOCNOGA LETACA, ali sad posle Lihejna ( objavila ga je u nas Narodna knjiga, no ja sam nabavio americki dzepnjak te ne znam kolika je cijena no trebala bi bitio oko 500, 600 dinara ), samo ocu da se jezim, pa ce najvjerojatnje sledeci za citanje biti FRAGMENT. Mada je trecerazredno djubre, al' ajde. Volim izolovana ostrva, mutirane zivotinje i strucnjake koji pola knjige objasnjavaju da su mutirana cudovista koja ih proganjaju nemoguca s evolucijskog stanovista te su nejvjerovatnije opticke iluije i stoga ih ni nece moci pojesti. Obicno otkriju da nijesu u pravu.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod nightflier u Čet Sep 17, 2009 12:23 pm

Septembar je ispao jako solidan kad je reč o sffh ponudi.

Džo Aberkrombi je objavio novi roman, Best Served Cold, smešten u svet svoje prethodne trilogije. Nisam stigao da ga pročitam, ali kritike su dobre.

Danijel Ejbraham je romanom The Price of Spring završio tetralogiju The Long Price Quartet. Čitao sam samo prvu knjigu, ali Ejbraham je podmladak grupe Critical Mass, oformljenoj oko Martina, Snodgrasove, Stirlinga i drugih, tako da je to već samo po sebi preporuka, ako meni ne verujete na reč.

Kejdž Bejker je napisala stimpank novelu, čija je radnja smeštena u njen Company svet. The Women of Nell Gwynne's.

Kejtlin Djui je objavila Sacred Scars, nastavak romana Skin Hunger. Reč je o epskoj fantastici. Prvi roman je kritika toliko nahvalila da sam ga ja nabavio ne razmišljajući. Naravno, razočarao sam se. Pisanje je na nivou Trudi Kanavan. Ako vam se ona dopala, dopašće vam se i ovo. Ako ne, zaobiđite.

Richard Kadrey, Sandman Slim. Ovo mi se čini izuzetno zanimljivim. Imam još jedan Kejdrijev roman, ali nisam ga pročitao. Evo blurba:

In this edgy, irreverent, often satirical, hardboiled dark fantasy novel, James Stark escapes Hell and ends up in Los Angeles 11 years after his death, with some old scores to settle — while Heaven and Hell have plans of their own for him.

Karl Šreder predstavio četvrti roman u serijalu "Virga". Sjajan tvrđi sf pod naslovom The Sunless Countries.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod babakarniang u Čet Sep 17, 2009 8:13 pm

Imam malo pitanje jel neko zna jel Letnja Kraljica kod nas podljeljena u 2 djela? i gdje mogu naci prve 2 knjige trilogije posto sam bzveze kupio trecu :)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod mnb u Čet Sep 17, 2009 11:15 pm

Slika

Član
Član

Postod mnb u Pet Sep 18, 2009 12:02 am

Slika

Član
Član

Postod Perin u Pet Sep 18, 2009 2:03 am

@mnb: jes, Oroubros jeste to :) Alhemičarska zmija, kao što već rekoh, Merkur, početak, kraj, beskonačnost :)

Kej im je prejak isto :) Sve tvrde korice, uh...Nisu krenuli sa Malazanom, to sam našao na engleskom, u delu sa knjigama na stranom jeziku :)

A što se tiče sjama, očekujem svašta - nosi praznu putnu torbu samo zak njige, ni sam više ne znam šta ću kupiti, trebao bih ostati tri dana, pa ćemo videti kad obiđem čitav sajam :)

Naravno, puni spisak ću postovati ovde...a radim na sajmu u Banjaluci najverovatnije, tako da ću si nešto knjiga kupit' verovatno i ovde, sajam je za par dana :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod bookman u Pet Sep 18, 2009 10:12 am

Perine, na čijem štandu radiš, pošto sam i ja tamo.
NISI TI NA NEBU SAM
BOGOVA JE POVAZDAN
S NEKIM ĆU SE VEĆ NAGODITI
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 1:30 pm

Postod Perin u Pet Sep 18, 2009 12:22 pm

Verovatno na Biblionerovom ;) Ti?
Korisnikov avatar