Napravio sam spisak, onda ga iskrizao i bacio. Skonto sam da ce me spisak samo ograniciti i unervoziti. Idem od standa do standa, i uzimam sta mi zapadne za oko. Dok tece para . Rodbine imam, pa za prenociste u BG ne brinem, a valjda ce ostati bar za voz nazad .
Da prijavim svoj doprinos, stigle su mi knjige i Paladina> Beli sum, Bespuce ( kojim sam odusevljena, struktura, prica sve sem mozda kraja, mada ako mu je to prvi roman sjajno) Svetski rat Z, Od sapata do vriska, Pacovi, Silom u celo, sto ce reci citav njihov program, podrska malim izdavacima i jos da prilozim za sajt koju paru i toliko humanosti do kraja meseca
Eh drustvo ja imam neki spisak od oko 70 naslova ali racunam da svake godine ne nadjem jedno 20-30 naslova sa spiska tako da je podnosljivo A opet nekad se zapitam svake godina kupim jedan omanji stand a okolo ljudi u rukama nose po 2-3 knjige
bah,nema nishta od spiska...samo ce josh vishe da me ubuni shta da kupim...Ovako lepo idem pa shta nadjem nadjem...Inace kad beshe pocinje sajam u BG-u?
http://www.myspace.com/lepojevic "I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me." "I'm smiling. That alone should scare you."
Ja cu ove godine izgleda biti jedan od tih koji nose dve tri knjige
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword
A knight is sworn to valour His hearth know only virtue His blade defends the helpless His might upholds the weak His words speak only truth His wrath undoes the wicked
Šta je reć', SEKA te ubi, a? Ja ću sva sreća imati para od poslednjeg dela što dobijam za prevod, pa ću kupiti si nešto...Mada sam dosta knjiga uzeo i na ovom sajmu, u Banjaluci. I ja nikada ne pravim spisak, idem od štanda do štanda, i kupujem dok ima para
Čini mi se da je neko ranije pisao, da Sajam ove godine traje od 20-26 oktobra, ali video sam na njihovom sajtu da počinje 26-og i traje do 1. novembra. Ovogodišnji počasni gost Sajma biće Grčka. Moram da priznam da malo znam o njihovoj savremenoj književnosti. Što se tiče spiska, definitivno sam odustao od njega, imam par knjiga koje sigurno kupujem, a ostalo šta nađem i šta mi se svidi. Tako je i lepše nego po planu . Na Laguninom sajtu videh Mesečeve Vrtove od Stivena Eriksona, koliko sam shvatio izašli su ili bi trebali ovih dana naći se u prodaji.
Prevod "Vrtova" potpisuje Milajić, što je jako dobro. U odlomku sam primetio nekoliko gluposti, koje pripisujem tome što prevodici nisu pročitali čitav serijal pre prevođenja. Zapravo, neka imena nisu prevedena, a trebalo je da budu. Inače, prevod prvih osam stranica obećava.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.