NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Perin u Sre Okt 07, 2009 5:32 pm

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, svaka čast!!! Can't waiT!!!!!!!
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Sub Okt 10, 2009 3:31 pm

Carobna knjiga je, kako me izvestavaju Lijeteci majmuni, bila hvale vrijedna: mimo GRADA EMBERA, objavljen je i nastavak NAROD SPARKSA, post apokalipticki SF romani Dzin DUpre, o gradu u kom zivi tek nejasno sjecanje na proslost i koji se sukobljava sa neumitnim tokom dogadjaja sto ugrozavaju njegovo postojanje ( jako mi se svidio film, a cujem da su knjige Ok ( za djecje ) pa cemo vidjeti ), te ono sto svakako kanim uzeti, trilogiju SRCE OD MASTILA, KRV OD MASTILA I SMRT MASTILA, europske kraljice Fantasy-ja za djecu ( van engleskoga govornoga podrucja ), o ljudima kadrim da likove iz knjiga pretoce u stvarnost - izgleda je u pitanju novi prijevod, no knjige su malcice skuplje, jer su malcice deblje.

Lagijuna se lijepo osigurala: nigdje en pominju da su MESECEVI VRTOVI prvi u nizu MAMLAZAN gluposti koje stancuju Erikson i drugar, te ako ne prodje ( a nadajmo se da nece ) osigurali su se od stampanja daljnjeg smaranja. NO, vidim da drze Sandersona u rezervi. Kojeg sam se zeznuo kupiti. Urh. Mozda da prvo procitam ELANTRIS, da se pripremim. Ili ALKATRAZ PROTIV ZLIH KNJIZNICARA ( ! ), to je krace, i za djecu, no poucen iskustvom s Gejmenom, nekako mi se ne mili...

Obustavio citanje FRAGMENTA - previdse mi se roman svidja e da bih ga citao bez kakve enciklopedije pomorskih stvorenja i odgovarajuceg bioloskog rjecnika engleskih pojmova. No, iako pola termina nijesam razumio, scena seciranja stvorenja na cetvrtini knjige mi je ostavila bolji dojam nego hrpa SF izmisljotina vezanih za neobicna bica. Jedva cekam da snime film. Cimer, obozavatelj sporta, je sigurno mislio da sam konacno poludio koliko sam se cerekao dok sam je citao.

ALnasamari je izdao oficijelni prikvel PETAR I LOVCI NA ZVEZDE u prijevodu zene koja je skrljala prijevod Bruksa. Takodjer su izisle i IGRE GLADI te DNEVNIK SONJAVKA.

Zasto Evro Djunti ne izdaje, vise, THE HOST? To je ono sto mene interesira, SF ljubici!

Znaci, mogu da raspalim po Buceru?
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Sub Okt 10, 2009 3:48 pm

Hehehe, pročitaj u nightflierovom prevodu, možda ti Bučer postane zanimljiv :D A stvarno mu se skill u pisanju malo popravlja tokom serijala :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Ned Okt 11, 2009 11:03 pm

Vjerovat cu ti na rijec, ali s THE BRIEF WONDROUS LIFE OF OSCAR WAO Zunoa Dijaza i NEVER LET ME GO Kazua Isigura koji mi stoje i nesto sto ce mi doci izmedju THE YIDDISH POLICEMEN UNION Majkla Cabona i THE CITY AND THE CITY Cajne Mjevila te jos nekih poslastica, neda mi se citati OLUJNU FRONTU jednog Dzima Bucera, pogotovu sto sumnjam da je prevedem u jampskom petercu, mislim da bih ga tek tada mogao svariti.

Zaboravio sam reci da je Lijeteci majmun vidio i knjigu Radmila Andjelkovica i jos jednog autora, ali sam zaboravio kako se zove.

Uzgred, mala opservacija, koja nema veze s mozgom: najpozitivniji utisak godine, glede Fantastike, jest izdavanje edicije domacih autora ( mimo sada raspre o pojedinacnim knjigama ) i nenadano lijep prijem koji je dozivjela kod citatelja, te uopste proboj domacih autora.

Opservacija glede VAMPIRSKIH DIJAREJA: Imao sam toliko pozitivan utisak o seriji, iako se ne drze knjiga, do ove tri epizode. Sada mislim da su, sem sto su ubili neke likove za koje sam bio ubijedjen da ce trajati jos dugo, ubili i moje postovanje za seriju: kakav je to pa nacin, tako blatantno spucati za manje od dva sata komplet SMOLVIL, SUPERNATURAL i onu ogavnu vampirsku orgijetinu neukusa u sred cela. Mislim , tako bezobzirno pokazati kako sluze samo za ismijavanje ljudi koji ih prave i u vecoj meri onih koji ih gledaju. Ahhh, konacno razlog za drzanje hitroga interneta obema rukama i zubima: ovo je ono sto su DARK SHADOWS zeljele biti. naravno, sa svakom slijedecom epizodom ocekujem da... motku... pu, pu, daleko bilo. A za SF mislim da ce se oko uvodjenja reda pobrinuti ZATOCENIK...

Takodjer mi kazu da na nekoj televiziji idu serije Sci Fi Kanala, pa pretpostavljam da su tu negdje i Dekotoova remek djela, pa bi kakvo upozorenje o njihome emitiranju bilo lijepo, narocito ovih sramotnih ekranizacija klasicnih pripovjesti. Zvizducem i gledam negdje sa strane.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Perin u Pon Okt 12, 2009 2:16 am

"Oko za drugi svet" izlazi za sajam. To je ime nove Anđelkovićeve knjige. SF roman o duhovima, toliko smem da kažem. "Legija Ida" i još jedna knjiga kojoj ne znam naziv nisam siguran da će izaći za sajam. Inače, izdavačka kuća "Tardis" će izdati mnogo dela domaćih pisaca fantastike. Ali baš mnogo.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Pon Okt 12, 2009 11:19 am

Postavio sam na Bukspejsu novi deo predsajamskih najava izdavačke kuće IPS: http://nightfliersbookspace.blogspot.co ... treci.html
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod High Duke u Sre Okt 14, 2009 9:13 am

Vidim da je Laguna stavila u katalog prvu knjigu Legendi.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod mnb u Sre Okt 14, 2009 8:54 pm

Zanimljivo je kako cce se postaviti prema priovijestima koje su vezane za serijale koje oni ne objavljuju. Da podsjetimo: LEGENDS su Silverbergova antologija u kojoj su pisci popularnih serijetina zamoljeni dostaviti svoje uradke smjestene u svijetove serija. Ispred svke se price nalazi i kratki opis zbivanja u serijalu e da bi se razumjele. necemo se lagati, u pitanju je blatantna promocija i marketinski trik. Dakle Lagijuna neke od serija ne objavljuje, iako izlaze kod nas i mislim da ce te price izbaciti, posto ne vjerujem ni ic u moralni integritet osoba koje Simonsova DROOD-a dijele u dva toma, a knjige je dve strane deblja od MAMLAZAN-ove prve knjige. Inace, izdaju, sto je bitnije a moze se vidjeti u u katalogu ( jesam li vec rekao kako volim brzi internet? ) i DROOD i TIGANA. Ali i bljutava Harisonova.

Jako mi se svidja vijest da ce neka kuca usredsrediti svoju paznju na domace autore. Mada nedostjaje nesto poput TAMNOG VILAJETA. Ne volim antologije na zadatu temu, kakave je ponudio Paladin, mislim da su katastrofe poput BOOK OF THE DEAD Skipa i Spektora, gdje su samo tri dobre price trebale sluziti kao nauk nekome ko je zeliio da ih svojevremeno objavi, tako da bih volio da se raspise kakav konkurs ili da konacno dobijemo neku spektakularnu antologiju koja zasijeca u suvremenu scenu u Srbiji, Hrvatskoj i cijeloj bivsoj Jugi. nisam cuo za ovaj Tardis ali svakako cu sada obratiti paznju.

Cini mi se da se ono POSTANJE originalno zove drugacije ( jest uspio sam otvoriti stranu ), ako se en varam, antiutopija gdje en nekakavom ostrvu zivi zajednica i djevojcica u njoj ciji su roditelji disidenti ili nesto slicno, mozda opet brkam, a muka mi je sada traziti po netu, a ako pustim Ljetece majmune u stan da mi odu pronaci fajlove na racunalu, bojim se sto sve mogu poremetiti ili, daleko bilo, naci, no roman na koji mislim pobrao je brdo pohvala. probat cu otvoriti ovaj blog bas da vidim sto se pise.
Slika

Član
Član

Postod Perin u Sre Okt 14, 2009 9:08 pm

Tardis će za ovaj sajam izbaciti MASU domaćih fentezi knjiga - Bakić, Anđelković, ma haos živi...ima još pisaca, za pola nisam čuo uopšte....Ekstra naslovnice, sve po pe esu...stvarno, špretraži Tardis, imaju i sajt.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 2:15 pm

A jel se znaju cene tih IPS izdanja? Ovaj Erikson me je bas obradovao. A i nije iz dva dela, sto ne znaci da sledece knjige, ukoliko ih bude, nece biti iz dva dela. AL sta ces. Laguna je nas naj izdavac sto se fentezija tice, a neki ozbiljniji izdavac naucne fantastike i ne postoji. Ovo od IPS me je bas izmenadilo. Kako sam citao opise, a posto ne volim dela o maloj deci, a nesto mi se ne cita horor, ostaje mi samo da oprobam POSTANJE od Bernard Beketa. Ako neko ima lepo misljenje i o nekoj drugoj od ovih knjiga neka savetuje.

Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 2:47 pm

Izlazi ili je vec izasla i 12. knjiga u serijalu Tocka vremena. Kad li ce to stici kod nas...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Čet Okt 15, 2009 3:59 pm

Video sam i novu knjigu popularne spisateljice romanticno-vampirskih serijala, Stefani Majer. Zove se Domaćin, i knjiga je sf, tuđin, vanzemaljac zaposeda telo jedne od poslednjih stanovnica zemlje, pa onda borba i drugi odnosi između dva uma u jednom telu.. nešto u tom stilu. Dakle, zasebna knjiga, nevezana za serijal Sumrak.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Čet Okt 15, 2009 4:13 pm

Sad moram iscackati taj Tardis.

Izuzev tog POSTANJA, ostalo bi IP(ublish)S(hit) trebalo tebi da plate da citas.

Jel' se to zezate kolega, da je THE HOST izasao u Srbiji? Gdje ste ga tacno vidjeli? Kolika mu je cijena?
Slika

Član
Član

Postod Orion u Čet Okt 15, 2009 6:17 pm

Na Sajmu Knjiga u Novom Sadu, koji se održava pored popularne Gradske Kafane na Spensu :) .
Da, izašao je, cena mu je 850 dinara, čini mi se. Zaboravih sad tačno na kojem štandu, ali nema ih previše, tako da nije teško naći. Nadam se da je ovo bolje od Sumraka. :mrgreen:
Poslednji put menjao Orion dana Čet Okt 15, 2009 6:18 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 6:18 pm

Ta Stefani uopste nije losa ribica, ima lepih 36 godina, a i plodna je (ima cak tri sina!) :D

Izdato od Evro - Giunti http://www.evro-giunti.com/ koji je izdao i serijal Sumrak.

Eto Host uzimam na sajmu onda. Verujem da je bolje od Sumraka jer je Sumrak namenjen adolescentima, a The Host odraslima kao mi :)
Poslednji put menjao stalker dana Čet Okt 15, 2009 6:24 pm, izmenjena 2 puta
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige