[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Orion u Čet Okt 15, 2009 6:22 pm

Sad nisam baš siguran da su njena plodnost i tri sina, u vezi sa ( ne )kvalitetom njenog pisanija. :)
Ako je mnogo bolje od onih romanticnih vampira, mozda bi i uzeo.. inace, jok.
Mesecevi vrtovi s popustom su me kostali manje, a strava je knjiga.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 6:41 pm

Ma Vrtovi su fenomenalni. To je i druga vrsta fantastike. The Host ima zanimljivu pricu, a kako je ona obradjena videcemo. S obzirom da kod nas ne izlazi nesto mnogo fantastike, uvek se ima vremena za probavanje novih autora. Auh kad bi kod nas izlazilo samo 10% romana koji izlaze u SAD, pa to bi bilo nemoguce postici. I da imas para ne znam kada bih stigao sve da procitas. Mozda je ovako i bolje ko zna :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 7:45 pm

Nego jel citao nego Harukija? Jel se to isplati citati?
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Čet Okt 15, 2009 7:53 pm

Svakom svoje. Meni su epske bitke cisti smor, a obicna interakcija izmedju likova mnogo uzbudljivija ( mijenjam cijeli jos nedopisani MAMLAZAN za jos jednu knjigu poput, sto ja znam, Ursulinog PRICANJA, ili SUPRUGE PUTNIKA KROZ VRIJEME Niefengerove ili Kingove LISINE PRICE ), tako da mi je Mejerica iznimno interesantna sa ovom novom knjigom, koju nisam uspio nabaviti. Jos ako je za te novce u tvrdome povezu sa tako-tavim prijevodom, juhu! Posto su moji dani konzumiranja alkhola odavna prosli - doktor zabranio, u jos kad ikad - u potjeru za kavanom morat cu poslati Lijeteceg majmuna. Samo da ne popije novac za knjigu. K vragu!
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 7:59 pm

Bar na sajtu izdavaca Harukija, vidim da cene izdanja nisu ni malo povoljne. Videcemo kako ce biti na sajmu.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod nightflier u Čet Okt 15, 2009 8:19 pm

@Stalker

Ako ti se Erikson dopao, dopašće ti se i Kiz. Čini mi se da sam nešto više o njemu pisao prošle godine na blogu. Pročeprkaj. http://nightfliersbookspace.blogspot.com/
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod babakarniang u Čet Okt 15, 2009 9:08 pm

Pa nema tog u EVRO-GIUNTI-ju mislim na The Host
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Orion u Čet Okt 15, 2009 9:24 pm

Nema na sajtu, ali ja sam danas zaista video knjigu u prodaji na NS Sajmu knjiga, i kosta 850 din. Pretpostavljam da ce se uskoro pojaviti i u knjizarama, a za BG Sajam sigurno ce biti. Ovaj u Novom Sadu zavrsava se prekosutra.
Stalker : Shvatam sta kazes, mada ja se ne bi bunio, i da imamo vecu ponudu :) . Ali sad je prilicno bolje nego ranije, sto se ponude tice.
Sadrzaj Domacina zvuci obecavajuce, samo sam malkice skeptik kako je ona to uradila, ali mozda bude i dobro.
Mnb: povez je kao i kod Sumraka.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod stalker u Čet Okt 15, 2009 9:44 pm

Malo mi je tih 850 dinara previse. Ali sta da se radi. Ne bi trebalo da je vise od 700 na sajmu.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Čet Okt 15, 2009 10:16 pm

Izdanja EG su skupa, ali su zaista kvalitetna, bar sto se tice poveza, papira, ilustracija. Ja sam kupio jedno njihovo decije izdanje za bratovu cerkicu, zove se Farma, divno je ilustrovano, lepi tekstovi, ali kosta blizu 1700 dinara.
Mislim i da svi delovi Sumraka kostaju tu negde, kako u kojoj knjizari, 900 i kusur dinara, ili malo manje.
Sad sve zavisi, kakve su cije mogucnosti i koliko je kome bitna usteda. Mnb ako se neceka beogradski Sajam, moze da kupi vec knjigu. Nisam ni na sajtovima primetio neke najave, izgleda da ni obozavaoci Majerove nisu upoznati da je ova knjiga izasla.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Pet Okt 16, 2009 1:31 am

Harukija? Murakamija? Ako te on zanima, onda deffo preporučujem "tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj sveta", blagi fentezi roman, koji me je osvojio. Pored toga sam pročitao i Sputnjik Ljubav i Južno od granice zapadno od sunca, ali me ti romani nisu dojmili kao gorepomenuti. Iz IPS-a preporučujem Kiza (kao i nightflier), Bučera...Za ovaj novi roman Mejerove sam čuo, ali ga pazariti deffo neću.

@mnb: http://www.tardis.rs/ Ovo ti je njihov sajt, ali relativno nije ažuriran, i uskoro ću (ako ne sutra, jer mi se danas ne da) postovati neke od knjiga koje će se naći od njh na sajmu.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Sub Okt 17, 2009 10:57 am

Evro Djunti ima jako dobro opremljene knjige, s tehnicke strane, i relativno normalene cijene za taj uvez. Ovako odokativno, znajuci da je cijena na sajmu 850 mislim da ce u redovnoj prodaji cijena biti oko 1200 dinara; racunam poo debljini - THE HOST je u tom pogledu jednak trecoj knjizi SUMRAK SAGE. Danas se okoncava sajam pa sam izdao juce instrukcije, vidjecemo ghoce li biti stogodj.

A sto se tice Tardisa, pa - AU! Oni su izdali Bakica, vidim da mi je nesto bilo poznato. A djeluje mi podosta zanimljivo ovaj MALTESKI SISMIS. Neka, samo da im pozelimo srece, da ih ne ureknem.

Ne znam je li ova omaljenost koju osecam produkt lijekova kojima me kljukaju ili zaljubljenost u VAMPIRSKE DIJAREJE... Sapunjara koja ujeda... Mada su pozajmili zaplet iz IZMETINE i JAZBINISTA - ipak je vilijamson u pitanju, nisam niti ocekivao ista blisko radnji knjiga gdje Elena biva ubijena u drugome tomu.

Cekam da se pojavi snimak WHERE THE WILD THINGS ARE koji zadovoljava moje previse snizene kriterije ovih dana, ali ko pogleda molim da mi kaze koliko se Dzonzi drzi predloska.

Istampao sam onaj prikaz MAMLAZANA VISKOGA VOJVODE kako bih ga poblize proucio. Nekaj tu nije u redu, samo odokativno ne mogu da utvrdim sta. Vidjecemo.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod alcesta u Sub Okt 17, 2009 7:16 pm

What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod stalker u Sub Okt 17, 2009 7:17 pm

Iskreno, ja postujem Lagunu jer jedina izdaje ozbiljno fantazi kod nas. Ali sam nesto sumnjicav prema svim njihovim popustima i mailovima. :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Ned Okt 18, 2009 2:08 am

Alnari je od fantastike najavio vec pomenuto Salemovo od Kinga,
Slika

Dnevnu strazu od Lukjanenka i

Slika

treci deo Temerera, Barutni Rat od Naomi Novik

Slika

Pretpostavljam da ce izaci na sajmu. Javicu kad budem mogao da potvrdim.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

PrethodniSledeća