Zapravo, ono zbog čega navratih ovdje je knjiga koju upravo dovršavam - Dubravka Ugrešić: Baba Jaga je snijela jaje
Edicija Mitovi, Geopoetika
Privukao me sam naslov, odnosno veza sa slovenskom mitologijom. Nisam očekivala nešto previše od knjige, ali po običaju ispostavilo se da nisam u pravu. No, do sada ne dužim o knjizi jer to nije tema, samo ono uopšteno da napišem: roman se sastoji iz tri dijela; prva dva su dvije nepovezane priče, a treći dio je Baba Jaga za početnike, odnosno autorkin opis samog mitskog bića Baba Jage i njeno povezivanje sa likovima iz prva dva dijela romana. U tom opisu pominje mnogo ruskih, bjeloruskih, bugarskih, itd. narodnih priča i bajki, pa me zapravo interesovalo da li postoje knjige (prevedene na naški) koje se bave tim stvarima? Recimo nešto kao Vukova zbirka narodnih pripovetki ili slično? Ako znate kojim slučajem, pošto sam i više nego zainteresovana da ih nabavim i pročitam.
Ah da, naslov ove teme je možda neodgovarajući, ali mi u ovom trenutku ništa bolje nije na um palo... *blam* ... tako da ako moderatori imaju bolje idejno rješenje, neka ga slobodno primjene i u praksi

Veliki pozdrav,