"O brother, where art thou?" i nadaleko čuveni hit "Man of constant sorrow" od Soggy Bottom Boys.
http://www.youtube.com/watch?v=AjNDwszqklMZnači, odvala od filma. Super. Nisam ni sanjao da Koenovi mogu snimiti tako nešto posle "Fargo" varijanti i tog davljenja i testerisanja u mozak (ne uzimam im to za zlo, naprotiv).
"City of life and death", poprilično brutalan kineski film o kinesko japanskom ratu 1937. Ne brutalan samo zbog nasilja, inače. Ima dobrih scena.
"The Prestige", čisto sranje. Priznajem da sam gledao zbog Skarlet Johanson. Inače, film skače iz vremena u vreme tako da mi nije bilo najjasnije dal sam u sadašnjosti il' prošlosti, 'nako kao gledalac, ne kao persona svakako, a završava se sa gomilom nekih fantastičnih obrta koji kriju dosta nelogičnosti i koji su tu samo da prikriju glupost celog filma uzbuđenjem na brzaka.
"Taking of Pelham 123", dobra akcija, al' nije mi jasno kako im nije bilo muka da snimaju ta milion puta dosad prežvakana sranja.
I gledao sam još jedno sveže triler sranje u novom pakovanju i još zamršenijem kraju kako bi se postigao valjda neki neodređeni "wow" efekat... Ben Aflek i Rasel Krou, bože, evo već sam zaboravio kako se to zove. Nema veze. Toliko o filmu.
Ah da, gledao sam i "Judgement at Nuremberg", dobar, jak matori film.