[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod babakarniang u Ned Nov 01, 2009 8:27 pm

Jao jesam spomenuo koliko je ruzna naslovnica za Ptolomejevu kapiju sramota ::LJ:: ::LJ:: ::LJ::
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod nightflier u Pon Nov 02, 2009 1:48 am

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod babakarniang u Pon Nov 02, 2009 2:26 am

Ajde ajde bas sam htio knjigu... Vidi nesto da je mozemo preko tebe naruciti :)
Član
Član

Postod Odiseja u Uto Nov 03, 2009 8:14 pm

[quote="babakarniang"]Jao jesam spomenuo koliko je ruzna naslovnica za Ptolomejevu kapiju sramota ::LJ:: ::LJ:: ::LJ::[/quote]

Jeste ruzna korica, mogli smo da biramo da ne izadje spremna knjiga za sajam ili da je pustimo ovako. Uradicemo lepu kutiju, obecavam. Nije da se vadim, ali je knjiga fenomenalno prevedena, lektorisana i sve sto treba, a to je najvaznije.
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:27 pm

Postod babakarniang u Uto Nov 03, 2009 9:29 pm

Tu se slazem ko je mislio kupiti kupio je mada zamalo da je promasim zbog korica :) al ja srecom ne sudim po njimq :da:
Član
Član

Postod Perin u Uto Nov 03, 2009 9:42 pm

I ja sam pazario ;) I pored tog još 10ak knjiga :D
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod babakarniang u Sre Nov 04, 2009 1:34 am

Eh a ja samo 53 :) od toga jedno 49 EF SF i Horor bilo je zanimljivo

Da odgledah interesantan film Midnight Chronicles jel zna neko jel to po nekoj knjizi?
Član
Član

Postod Perin u Sre Nov 04, 2009 3:25 am

Well, i ja sam planirao barem upola toliko, no nenadano sam morao izvaliti lovu na druge stvari :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Sre Nov 04, 2009 9:58 am

Mnb: Procitao sam Malteskog sismisa. Moje iskrene preporuke.
Duhovito, zabavno, pronicljivo, inteligentno, jednostavno knjiga koja osvaja citaoca.
Preporucio bih jos dve knjige, koje trenutno citam, a pazario sam ih na sajmu, ali ne bih puno govorio o njima dok ih
ne procitam do kraja.
Poslednji Srbin od Bobana Knezevica, i Kasandrin put od Julije Nikolaevne Voznesenske.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Mo u Sre Nov 04, 2009 12:37 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Perin u Sre Nov 04, 2009 3:15 pm

A ja, onima koji nisu upoznati sa Nešićevom prozom, preporučujem zbirku priča "Jedan na Jedan." Za Nešića, sramota me je da priznam, nisam čuo nikada, ali je čovek najveći majstor kratke forme što sam sreo kod nas. Nemoguće je koliko dobro čovek piše. OVo je iskrena i OGROMNA preporuka, totalni a must read.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod babakarniang u Sre Nov 04, 2009 4:32 pm

Nazalost nisam nasao Tardis i Paladin na sajmu a znam da su imali zajednicki stand u hali 4 ali nisam ga nasao.
Član
Član

Postod Mo u Sre Nov 04, 2009 5:40 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod nightflier u Čet Nov 05, 2009 12:46 am

http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Sub Nov 07, 2009 7:07 pm

O BRUKSU: Naravno, svjesni ste da u seriji GENESIS OF SHANNARA postoji jos jedna knjiga, THE GYPSY MORPH. Lijeteci mi je majmun napisao tko je prevodilac DECE ARMAGEDONA , no ime mi je potpuno nepoznato; makar nije zena koja ga je kasapila za ALnasamari.

O MALTESKOME SISMISU: Sada mi nije jasno sto je u pitanju: humoristicki roman o Vampirima ( sto niposto ne bih volio, kako mi humoristicka Fantastika nikako nije po ukusu ) ili mracan Fanatazija prozeta pokojom humornom tockom. Posto sam trenutacno u modu podrzavanja domaceg izdavastva - da pojasnim, kako ne bi zbunio: izdavanja domacih autora Fantastike - a i stoga sto se cini da je u pitanju nas Rimi, preci cu preko nepostojanja odlika "lijepe knjizevnosti". Sto sam upotrijebio pogresan pojam kojemu je masovno koriscenje donijelo znacenje koje mu nije osnovica, Hor donjovoltskih pljosnatih crva ce mi smisliti odgovarajucu kaznu.

O KOPILADI BOGOVA: Strecka me usled moje politicke korektnosti uporqaba ovoga naslova, no ajte. Dakle, roman je vidjen u novosadskoj ispostavi knjizare Mladinske knjige. Ista je u blizini Alnasamarijeve knjizare, tocnije ispod nje, a pokraj restorana koji ne usluzuje normalnu kafu, nekih petstotina koraka sjeveroistocno od mosta na glavnome bulevaru u arhitektonskoj sprdnji hrama potrosnje Merkator. Nije vidjena prethodna knjiga. Reci cu Lijetecem majmunu da je potrazi kad prodje zahladnjenj odnosa izmedju njega i okolice ( ne voli ici po hladnoj okolici ). Koja bi novosadska knizara drzala opskurne samizdat naslove, mozda Matice Srpske, ako su zavrsili renovaciju?

O EKRANIZACIJAMA: Pa, sto mu ga znam, SKELLIG mi je bas legao. YEAR ONE se ne drzi Biblijskih pripovjesti, ali to mu je i poanta; a i ima nekolicinu sala kojima sam se nasmijao. hOUSE ima jako dobre vrijednosti produkcije, i reziser zna sto da radi s malim budzetom, glumcima i lokacijom u Poljskoj, no, problem je u scenariju koji je nahrupljen neraznatljivim hriscanskim motivima i poukama, sto nisu sasvim razjasnjenje niti mogu biti jasne nekome tko nije proucavao tematiku, a kako je cilj Dekerovoga i Peretijevog citava opusa da utjeraju strah u kosti grijesnika, dobija se spolja gladac a iznutra jadac. Opcenito sam misljenja da su graficke novele glupost, i nervira me polava njihovih adaptacija, no SURROGATES funkcionira i sasvim je pristojan SF triler s jednim obratom koji je i mene iznenadio, no, osim sto je ideja pozajmljena od Brina, osnovna je mana to sto, poput jednako dobroga a jednako na kraju upropascenaoga francuskog RENNEISANCE sto autori mijesaju neke svoje religioznim natuknivcama stvorene stavove kako apsolutnu i neporecivu vrijednost. A MOON, iako nije ekranizacija nicega, mada detektujem odredjene srodnosti s Ursulinom pripovijesti, pa je stoga ovdje, zeru je ispod GATAKE, i po mom racunu vrijedan makar moje titule- SF film godine -a Rokvel koga i inace jako volim, nominacije za stogodj - zamalo da se raspekmezim, no gledam s ovom djecom, pa me bilo sramota ( note to the prevoditelji: treba prevesti radio transmisije koje se cuju na zavrnome kadru, jer otkrivaju finalni cin ). Izasao je trejler za ekranizacuju romana HOW TO TRAIN YOUR DRAGON i jako mi se svidja ( sem sto ce bitri u 3 D ). Gle, ovo je typo, ali bas mi je nakako lijepo.

O BLATANTNIM KRADJAMA - Ovoga puta je King maznuo, a dosada bijase obratno - zaplet od MekKemona. Izlazi mu roman, novi, debeo i vidjecemo koliko nepristupacan, usled nicime izazvanog nameta na inostrane knjige.

O PREDNOST IZDAVANJA KNJIGA S IKAKVIM NASLOVNICAMA NEGO NEIZDAVANJA SA MA KAKVIM - Prokletstvo, sad nemama o cemu pisati, jer je ocigledno. Podsjetitt cu vas da nikada nismo dobili drugu knjigu Lustbaderove trilogije, ostatak Rubinstajnove, zavrsetak Nikolsonove, te Tejlorove, a Niksa ja nijesam igdje vidio. Niti imamo Bruksovu trilogiju koja prethodi GENESIS... Stroudova je vrsna trilogija objavljena ucijelosti i u DOBROM prijevodu i samo to treba biti vazno. Go, Odiseja, go!

JOS MALO O NASLOVNICAMA - Knjigu nikako ne treba cijeniti po koricama. No katkad, imaju naslovnice koje i zasluzuju i po kojima se moze sve potrebno saznati o knjizi. Uzmimo, primjerice, OLUJNI FRONT. Naslovnica je smijesna, kao Bucerovo pisanje, jednostavna kako zaplet ( da odmah cete pogoditi ko je krivac ), bijedna kao autorova imaginacija, cemerna kao citav serijal, neinteresantna kao citav mu opus. Porucuje: drzi se dalje, cuvaj svoj novac za dobre knjige. Pametrno, pametno. IP(ublish)S(hit) ipak drzi do svojih citatelja, nevjerojatno.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige