od mnb u Ned Nov 08, 2009 8:42 pm
@LIGHTMATH: Ja sam to i pominjao, taj odnos knjizari-izdavac; prije nekoliko mjeseci bio je jezovit tekst u Vecernjim novostima oko kerefeka kojih se Plato dosjecao da ne isplati novac izdavacima i koliko su im duzni. Zao mi je sto si i ti jedan koje su zavrnuli. Sto se adrese tice, nju sam vidio u knjizi svojevremeno, pa sam po sjecanju. Svakako, ako ikada budes ocjenio da su se stvorili povo;ljni uslovi, bio bih presrecan da okusas ponovo vode SF izdavastva. Do tada, eto nas na forumu, pa tko zna. A aplauz ili naklon, ponovo nudim.
O TERMINU DIREWOLF - Meni je nekako prijevod nakaradan ( ono za Krakena sam bio izbrisao iz pamcenja no hvala na podjsecanju ). Mislim da se naziv za te vukove pise odvojeno dok je kod Martina slozenica, te otud moguca interpretacija prijevoda, kao izmastanoga bica, ali mislim da je Pjavancic cak kontaktirao preko nekih foruma ljude koji su ljubitelji i zamolio za savjet u vezi priejvoda termina. Svejedno, ne kanim citati niti u prijevodu niti u originalu Martinovu komercijalu dalje, mislim da je i njemu samome dosadio serijal, trebao bi se vratiti SF-u ( bolje Horroru ali nitko to ne cita ). Ne znam da li sam pominjao, trebalo bi da se snima serija po POPJEVCI OT BRR-BRR I PEC-PEC, i imaju nekolicinu glumaca, meni najsimpaticniji Dinklidz i Bin, te izvesna engleska glumica koja je bila prelijepa u WATERLAND-u, a sada snima trecerazredne fantazije. Kako je krenulo, oni ce morati sami osmisljavati finale jer Martin nece stici dopisati ovim tempom sestu knjigu.
Zanimljivo da od SF-a ne izlazi nisto sto su pisali zanrovski pisci vec samo ono sto pisu mainstream autori. Maada se ne bunim, knjige su odlicne, cak i pokoji reprint. A cak mi se cini i da, a ukoliko su lagali mene i ja lazem vas, po izvjescima koja mi stizu, makar u Novom Sadu i u prodavnicama knjiga na engleskome nema Sf-a vec mahom Fantasy. I da, netko maznu Lijetecem majmunu onomad Vebera ispred nosa, za tristo dinara. Dobro ipak je Veber pa mi nije zao bas toliko.
Cekam da mi skine VAMPIRSKE DIJAREJE, izvinite na ovolikim pisanijima, te ulazim svako malo da provjerim, no nikako da iskompletira fajl, pa dodjem, iskucam sto glupo, izdajem, nerviraju me ovi sa Farme koje gledaju u sobi, gjavim servirku za jos kafe, i tako... PROLKETSTVO NA DNU STRANICE KADA KUCAM POST STOJI, CITIRAM: VRH, BRATE!

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.