Hajde, čemu tolika malodušnost?

Jeste užasno teško vozati protivnikovu odbranu, ali je i realno. Kroz sredinu nikad nećeš proći, osim ako nisi Barselona, što je i realno. Caka je sada igrati kao što se i pravi fudbal igra - širi igru na bekove, brzo se oslobađaj lopte i moraš imati malo raznovrsnosti po pitanju šuteva, centaršuteva i driblinga. I naravno, treba koristiti duple pasove i visoke i niske lopte u prazan prostor. Driblinzi su sada pojednostavljeni, možeš dosta njih i preko strelica na tastaturi raditi. Nekoliko primera:
1. brzo dvaput napred: igrač jednom nogom staje na loptu (pravi varku da se zaustavlja), a drugom brzo gurne loptu napred i nastavi trk. Krajnje jednostavno.
2. dok igrač stoji, brzo nazad pa gore ili dole (zavisi dal je igrač levak il' dešnjak): igrač proturi svojom "glavnom" nogom loptu iza sebe i onda je brzo gurne gore ili dole.
3. dok igrač stoji, brzo nazad pa dijagonalno napred-gore/dole: isto to, samo neće gurnuti loptu pod 90 stepeni u odnosu na pravac u koji gleda, nego dijagonalno napred.
4. brzo napred pa gore/dole (u laganom trku, bez držanja R1): igrač ide napred, pa pravi varku telom i menja smer kretanja za 90 stepeni.
5. istovremeno R1 plus gore/dole (lagani trk): klasično "lomljenje" protivnika, ali rade ga samo bolji igrači (Henry, Dani Alves, i tako ti).
6. kratki ili dugi "biciklić" plus R1 il' R2 (ne sećam se ovako napamet, znam kad igram) da se lopta gurne daleko i pretrči protivnik, isto jako efektno.
Treba malo uvežbati tajming kojim se sve to radi, i biće vrlo korisno.
Što se grešaka u igri tiče, sudijski kriterijum je blago rečeno kriminal, što se odma' da videti. U dve sezone master lige, nisam napravio nijedan penal, a iznudio sam samo jedan. Golmani su takođe blagi užas, ali samo u situacijama kada im leti neki dugi pas koji pravi problem dal' istrčati ili ne (ako im leti u šesnaesterac, pokupiće ga lako). Koliko sam samo golova tako primio: moj golman izleće na dug pas, a onda se predomisli i vraća se sa leđima okrenutim protivniku koji trči ka lopti; ovaj samo plasira u gol. Isto tako, ako pređeš vezni red protivnika u polukontrama, njihova odbrana te čeka na 16m a njihov golman izleće. Savet: naučiti lobovati (L1 plus šut) i šutati puno iz daljine. A da bi poboljšali sopstvenu odbranu, upaliti ono crveno dugme dole kod imena igrača, to je "pressure" (L2 plus centaršut) i tako će igrači konstantno vršiti pritisak na protivničke igrače sa loptom. Jedina opasnost je tako što će protivnik ako inteligentno zaobiđe prepreku, imati mnogo više prostora za napad, tako da to ne treba raditi protiv brzih timova, ili timova sa tri napadača (Barsa, Porto,i sl).
Inače, uspeo sam namestiti da mi igra radi na normalnoj brzini i solidnoj grafici, savet svima je da instaliraju "Fraps" i da vide koju im frejm ratu pokazuje. Ako je zakucano na 60fps, to je onda normalno. Ako se mota na 62,63, onda ubrzava, i taj sam problem ja imao. Onda treba podešavati grafiku u igrici, instalirati nove drajvere za grafiku, optimizovati grafičku karticu, dok ne bude bilo zakucano na 60. Ja kad sam to namestio, mnogo sam zadovoljniji sa igrom.

Master liga je inače sada ludnica, preporuka svima. :two thumbs up: Čak možeš igrače i "istrenirati" da igraju na drugim pozicijama i da imaju skillove koje inače nemaju ("trening" se sastoji od plaćanja i čekanja nekoliko nedelja da se igrač "istrenira").
Dva snimka sa golovima od mene:
http://www.youtube.com/watch?v=y-_s6utIwmohttp://www.youtube.com/watch?v=7M5xC1sHfHw