ToG naravno, vrijeme je da se ponovo pojavi Moiraina, iskreno , nedostaje mi

Mislim da cemo konacno dobiti odgovor na pitanje koje se provlaci od pocetka serije - gdje je DEMANDRED i sta smjera? Vjerujem da ima neke veze sa Taimom i onim sto se desava u crnoj kuli.
I kad smo vec kod Taima - on je vjerovatno novi Chosen, jer ne zaboravite koliko je jak u jednoj moci, skoro koliko rand, a rand je prokomentarisao da vjerovatno nije htio da pokaze koliki mu je stvanri potencijal. Vjerujem da ce Rand i Egvena zajednickim snagama nesto da urade protiv njega, a tu onda ide i Logan.
Po Elaidinom prorocanstvu, a prorocanstvo se u WoT uvjek ostvari, Rand ce kleknuti pred Amirlin...Dakle, Egvena ce ga opet iscrnjaciti sa pricom.
Takodje, morace da klekne i pred kristalni tron - sto opet znaci da ce Tuon da smara sa njenim seanshanskim tripovima. Neka svjetlost cuva Meta i njegov tar angreal. Ako joj ashamani ne uzmu previse vremena, nadam se da ce Egvena napraviti neki kontra udar na seanshane, recimo da ona i elejna smisme kako da preokrenu a'dam, tako da damane preuzmu kontrolu nad sul'dam, mada je vjerovatnije da ce Tuon, tj Fortuona (kakva glupost od imena), na svom vratu osjetiti ogrlicu.
Sta ce Perin da uradi, pojma nemam...znamo da ce se sresti sa Galadom, a tu onda ide par mogucih kombinacija - Galad i Morgaza, Galad i Berelajn...sta god, nadam se da ce neko Failu da isprasi po turu.
I da...Padan Fain...moze li neko da me podsjeti gdje je zadnji put vidjen? Odavno od njega nismo culi ni traga ni glasa, a on je podjednako opasan kao bilo koji Izabrani, a vjerovatno i opasniji od vecine njih.
Kako je Sanderson rekao, poslednja knjiga ce citava biti oko tarmon gaidona, tako da ce se u ToM rijesiti mnoge stvari.