od mnb u Uto Jan 05, 2010 4:02 am
E, pa DJOX, kolege su me pretekle, no, opet imam utisak da i oni gaje neke romanticne sanje o spisateljskome "zanatu", ali kak' sam dobre volje ( pogledao naposle NEW MOON, pa sam sav u nekom raznijezenom raspolozenju ), necu im dirkati iluzije; neka bude da prosijes malo njihove postove, oduzmi ovdje, dodaj tamo i imas i moje misljenje. Mislim da si ti, kako netko ko se vise bakce Fantastikom, morao prepoznati na sta tacno mislim cim sam spominjao, tj. citirao, divni crtic u kom se identificira "bijedno piskaralo" kvalitetom sastava svojega i odnosa spram istoga.
Isto si tako morao uvidjeti da moj savjet, cim dajem naznake primjera, uz malcice razmisljeanje mozes ugledati kandidate. Niti da kazem da se tom metodom koju predlozih, stvaraju vrhunska djela svjetske knjizevne bastine vec ono na sto kolega "puca" ( netko je pomenuo kosarku?) - a slobodan sam tvrditi da je to puko zabavno djelce za ubijanje vremena. Pripisacu to najvjerojatnije zamorom nakon odgledane trosatne psece kake AVATARA.
( KOlegici koja je napisala kako bi radije citala bezvrijednu zbavnu literaturu, a ne briljantne opise psece kake, volio bih skrenuti paznju da niti jedan od stvaralaca koji briljantno pisu nije opisivao psecu kaku; mozda se povrijemeno gadjao ljusdkom Barker, ali on je peder koji krka dzointe, te vas to ne treba cuditi. Naravno, preelijepo opisano p.k. je umjetnost, a s iste te strane jednostavnom prozom ispricana avanturisticka prica ma kolike originalsnodti je za umjetnost p.k. ).
Ali vidim da netko pripisuje izum ubijanja glavnih likova na pol djela Martinu, tako da je opca nepoznanica zasto se trudim objasnjavati ista ( djeci koja nisu pazila na casu ) kad vec kolege imaju razvijen osecaj za feeling i mogu prepoznati kad naidje netko sa pravim talentom ( sto kad razmislim objasdnjeava iznimno uzbudjenje i pojacano lupanje srdca na pomen objavljivanja Salatorea ili Bucera u nas - da, da, talenat do talenta).
Sto se mojeg stvaralstva tice, spominjao sam vec da pisah nekolike novinske tekstove, za lokalnu upotrebu, no to bijase poodavno; ovih sam dana ( mislim uslovno, jer sam trenutacno na mjestu na kome nije pristojno a cini mi se niti sigurno otvarati neke sajtove) u fan fictionu, no rijetko kao pisac ( kako ja krenem da pisem - ukinu seriju, pa se bojim i pogladiti tastaturu ) a vise kao sajvetnik ili sudac.

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.