[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod babakarniang u Sub Feb 27, 2010 1:32 am

A sad da vidimo ko se slaze sa mojim sudom o izboru glumaca....

Sean Bean as Eddard Stark odlicno
Jennifer Ehle as Catelyn Stark ne svidja mi se nikako
Richard Madden as Robb Stark ok moze
Sophie Turner as Sansa Stark odlicno
Maisie Williams as Arya Stark odlicno
Isaac Hempstead-Wright as Bran Stark nije lose
Kit Harington as Jon Snow tragican izbor
Joseph Mawle as Benjen Stark odlicno
Alfie Allen as Theon Greyjoy tragican izbor
Mark Addy as Robert Baratheon tako tako mozda i bude dobar
Lena Headey as Cersei Lannister najveca greska jadan izbor
Nikolaj Coster-Waldau as Jaime Lannister odlicno
Peter Dinklage as Tyrion Lannister odlicno
Jack Gleeson as Joffrey Baratheon odlicno
Rory McCann as Sandor Clegane odlicno
Tamzin Merchant as Daenerys Targaryen mozda bude potpun uspeh a mozda bude tragicna greska
Harry Lloyd as Viserys Targaryen nije lose
Jason Momoa as Drogo lose jako lose
Iain Glen as Jorah Mormont odlicno

Ajde da cujem i vase komentare na ovakav kasting....
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod mnb u Sub Feb 27, 2010 10:10 am

Nije mi bas najjasnije sto je pisac htio da kaze opaskama o Martinu i onda spominjanjem Durhamove serije, ali ACACIA, cijih mi se prvih stotinu strana dojmilo ( za razliku od Linca i Rotfusa koji su se istovremeno pojavili ) je na mojoj listi za eventualno citanje - naime druga knjiga je dobila losije kritike, ali, pa sve druge knjige su ono, kolutanje ocima dok ne dodje treca. Durham je inace pisac istorijskih romana, cijenjen i crnac, sto me iznenasilo. NOCNI LETAC je spominjao, u jednom od postova koje su obrisali mrazitelji svega SF-ovskog, kako ce Lagijuna objaviti Durhama kod nas. Ja cekam da kompletira trilogiju, pa onda da navalim. Kako i inace radim. Naucio citajuci Vulfa.

Sto se izbora glumaca za HBO ekranizaciju necega sto ne citam pa necu niti gledati, malo mi je tesko da komentiram glumce koje niti njihove komsije ne znaju. Mislim da ce serija biti losa, da je cast kompromis da se zadovolje finansijske mogucnosti i eventualno dade kakva ozbiljnost projektu u ocima ljubitelja Fantastike, uzimanjem glumaca koji su ostvarili uloge u popularnim zanrovskim filmovima ( losim ). Takodjer sam uvjeren da na odgovarajucem podforumu sigurno ijma posebna tema za komentiranje glumacke postave, vjerojatnije je da ces tamo imati vise odgovora. Uzgred, ako ne grijesim Alen je brat Lili Alen i naslijedio je malenoga Redklifa u Londonskoj postavi EQUUS, pa moguce da i moze nesto da osglumi ( ne zato sto je brat ocajne pjkevacice, vec sto sumnjam da bi uzeli bilo koga nakon onolikog uspjeha predstave - i ne, nije bila gledana jer su sve djevojcice htjele videti "stapic" Harija Potera, vec zato sto mali zna da glumi ). Momoa je novi Konan. Glen je suvise dobar za ovo ( i za RESIDENT EVIL ). Bin je navikao da mu ubijaju lik na pocetku sage, cim je najjaci glumac u posatavi, koknu ga da bi matora pedercina mogla da vitla siljatim sesirom. Dinklidz je, kako bi mladi rekli, faca. A ova djecica, pa nitko niti zna za njih. Vise bi trebali da se brinemo tko ce igrati Kapetana Ameriku ( navijajmo da to bude Majk Vogel! Majk Vogel! Majk Vogel! ) ili novoga Supermena ( vidi prijethodnu zagradu! ).

Pogledao sma listu knjiga sto cekaju NOCNOG LETACA za citanje - i moram reci da saam se zgrozio. Zar je dotle doslo? Obratite paznju, mislim da sdu 99% dijelovi serijala! Zart nitko visde ne pise samostalne knjige vec izbacuju beskrajne serijetine. Mislim da ce jedino Vilijams da stane na tri...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Mo u Sub Feb 27, 2010 12:25 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Orion u Sub Feb 27, 2010 8:33 pm

Bio sam ja nekidan u Orfelinu, i iskreno nisam uopšte oduševljen, veća šansa da nađem kakvu knjigu kod fakulteta, ili možda u knjižari u Pozorištu mladih, tu sam skoro naletio na Knjige krvi od Barkera, tri prilično reliktna izdanja Stivena Kinga, KNJIŽICE OD 100-ak strana, Sunov pas i zaboravih druga dva naslova, ima i nekih sf knjiga.
Sajam kod Gradske kafane je standardno loš, ni nekog popusta, niti možeš naći nešto posebno.
Od 4-9 marta na u novosadskom Sajmu, održaće se međunarodni Sajam knjiga, i tu se već nadam boljem ulovu.
Biće svakako Tardis tamo, tako da se nadam konačno zbaviti Zlatnu knjigu, i Mrve pod kožom od Aleksandra Markovića.
A biće valjda i starih fantazi izdanja.
Inače dobih informaciju, da četvrti deo Mača Senki, od Džulije Džouns, u svetu izlazi u aprilu, zvaće se Osmatrač mrtvih.
To je sa sajta Džounsove informacija.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Mo u Sub Feb 27, 2010 10:08 pm

Korisnikov avatar
ribica
ribica

Postod Orion u Ned Feb 28, 2010 7:18 am

Jesam Mo, i baš mi je bilo interesantno to :) . Ajde, viđao sam srpskohrvatski i hrvatskosrpski, ali katoličkosrpski ne znam u čemu je caka. Setio sam se i drugog Kingovog naslova-Langolijeri. To su tri male knjižice, praktično džepna izdanja.
Ima i sf knjiga u izdanju Polarisa, Znaka Sagite.
Evo šta sam interesantno našao tamo:
Stiven King- Sunov pas, Langolijeri, Tajni prozor-tajni vrt
Klajv Barker- Knjige krvi 1 i 2
Jakšić-Kradljivci univerzuma
Filip K.Dik- Tecite suze moje..
Brus Sterling- Ostrva u mreži
Dejvid Palmer-Pomaljanje
Imaju i sasvim dosta novijih fantazi izdanja.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Ned Feb 28, 2010 2:24 pm

U pitanju je poluilegalno izdanje CETIRI POSLE PONOCI, koje su u Hrvatskoj izdali u dva toma a kod nas je posijeljen u cetiri, pa otuda katolickosrpski, nisu se trudili najvjerojatnije menjati ista - za razliku od HISTERICNOG SNEGA koji je prepravljan ( ali ne doslijedno ).

Zao mi je za Orfelin, oni su, nekada davno, imali jako dobru ponudu, kao i knjizara u Sremskim Karlovcima, ali odavna nijesam sunjao tudijer. To u Pozoristu mladih je Mala velika knjiga, moguce da vlasnik, ako je jos uvijek stari donosi knjige iz inostranstva po porudzbini.

Ja prozivah samo vas dvoje jer znam da ste u Novom Sadu, i hvala za napise, no, ako ima jos neki clan iz tog grada, a zna stoogd zanimljivoga o ponudi knjizara, volio bih da napise. A vas dvoje, zasto je zatvorena knjizara Matice Srpske, znate li stogod o tome?

Lepo pazarite na Salonu knjiga!

I hvala za obavijesat o Dzonsovoj!
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Orion u Pon Mar 01, 2010 3:29 pm

Evo za kolegu mnb-a, neki moj presek stanja knjižara u NS.. verovatno ću ponešto i zaboraviti, pa nek neko dopuni.
Na FTN-u ima ponešto knjiga, viđao sam izdanja Gorana Skrobonje. Ne treba zanemariti i neformalnu knjižaru, ispred faksa, ulične prodavce kod kojih se nađe Siriusa, Alefa, stripova, a i nekih starih knjiga fantastike.
SPENS- Tu imamo dve knjižare Riznica dobre knjige, Leocomerc, sa dosta solidnom ponudom, a u jednoj, koja je odmah par metara od Solarisa, radi jedan mlađi čova, koji se solidno razume i u fantastiku, oće da popriča, preporuči 8) .
Solaris- kod njih malo ređe pazarim, klasici i razne enciklopedije su im poprilično skupe..
Ima i knjižara na izlasku iz spensa, kod kafića, imaju dosta krimića, trilera, špijunskih tipa Ladlam knjiga, a imaju i fantastike,
ako im neka knjiga duže stoji i ne proda se, znaju i sniziti cenu, par puta sam uhvatio nešto jeftinije. Zaboravih kako se zove knjižara. Video sam da u Vojvođanskih brigada ima neka knjižara Galerija, ali nisam ulazio.

Već pomenuta više puta, Alnarijeva knjižara u Merkatoru. Pošto sam fan Stivena Kinga, počesto tamo pazarim :) . Zanimljivo je da alnarijevih izdanja ima i sprat niže, u Merkatorovom megamarketu, i to ponekad jeftinijih nego u knjižari :? .
Idemo sad u Centar :) .
Knjižara Nuble, u Žarka Zrenjanina, onako domaćinska atmosfera, mlađi prodavci, počesto sam viđao i jednu mačku unutra, pa je fin ambijent i za ljubitelje životinja :) . Od fantastike, u principu nema ništa što nema i u ostalim knjižarama, neka starija izdanja teško je naći tamo.
Ljubitelji knjige, u Zmaj Jovinoj- često tamo kupujem, jer imam onaj maksimalni Lagunin popust, a imaju i dobar izbor raznih drugih izdanja. Možda moja i najomiljenija knjižara u NS. Nešto dalje, u pasažu , je knjižara Most. Kod njih se uspe ponekad iščačkati nešto što nema drugde, zamerka je što su im ponekad knjige u malo lošijem stanju.
Mamutova knjižara u Zmaj Jovinoj.. IPS-ova izdanja su dosta skupa, pa tu retko kupujem. Mada sam kupio tu skoro Mač sudbine, od Andzeja Sapkovskog. Teško da ću skoro navraćati, osim ako kakvoj devojčici budem kupovao za poklon nešto iz vampirsko-ljubavne sage Sumrak :) .
Mala velika knjiga, u Pozorištu mladih. Tu svakako vredi svratiti. Imaju brdo knjiga, kako novih, tako i starih, i to nekih koje zaista retko gde možete iščačkati. Definitivno ću češće posećivati ovu knjižaru.

Što se tiče knjižare Matice Srpske, piše da je u toku renoviranje.. ipak se unutra vidi nešto knjiga na policama, tako da u meni budi nadu da će se knjige tu i vratiti, da to neće biti zatvaranje.. bilo bi zaista neprocenjiva šteta da se to desi. Ali to je opet tema odnosa politike, i uopšte društva, prema kulturi i knjizi, a ako počnem o tome, reću nekoliko vrlo ružnih rečenica, pa bolje da ne ulazim u temu. Važno je da ima na svakom ćošku red kladionica i red banaka, ko još mari za knjige.. :(

Sve u svemu, ne mogu reći da sam zadovoljan stanjem knjižara u NS, ali opet imajući u vidu da u mnogim većim gradovima Srbije ima jedna ili nijedna knjižara, mi smo još i dobri, i teško da se možemo buniti.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Mo u Pet Mar 05, 2010 12:20 pm

Izasao GOSPODAR IZ KARENDE - Dejvid Edings, pojavilo se na laguninom sajtu.

Imam prve dve knige iz serijala Malloreon i nisam pocela da citam ne znajuci da ima i treca knjiga i onda shatih da zapravo ima 5 knjiga u serijalu. Pa covek nije normalan, pa jel pise iskljucivo po 5 komada u serijalu, tako me ispalio i za belgariadu kada sam procitala prve tri a tek posle saznavski da ima pet. Mislim nije on kriv, al sam valjda navikla na triologije...
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Postod Mo u Sub Mar 06, 2010 1:01 am

Korisnikov avatar
ribica
ribica

Postod Orion u Ned Mar 07, 2010 10:52 pm

Bijadoh na Sajmu, nisam mnogo kupovao, ali sam zadovoljan kupovinom.
Pazarih konačno Filipovićevu Zlatnu knjigu, za 390 din. Od Tardisovih izdanja uzeo sam Mrve pod kožom, od
Aleksandra Markovića. Tvrđava Meše Selimovića za 280 din.
Posebno me obradovao Idiot od Dostojevskog, 600 din. :) Tvrd povez, velika knjiga, odličan kvalitet, neki Alba graeca book,
baš je kvalitetno izdanje. Prisustvovao sam i tribini o naučnoj i epskoj fantastici Fanovi i pisci.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Pon Mar 08, 2010 2:44 am

Ko je ucestvovao na tribini?
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Orion u Pon Mar 08, 2010 8:24 am

Govorili su Skrobonja, Ilija Bakić, Spomenka iz Tardisa, Žarko Milićević ,i Tatjana ispred fanova sf-tima. Čini mi se da je
tribina trajala oko sat vremena, i bilo je dosta zanimljivo.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Egon Zmaj u Pon Mar 08, 2010 4:36 pm

Laguna je izdala knjigu Lazi Loka Lamore, pisac Skot Linc. Jel moze neko nesto vise da kaze? U stvari sad sam kod nocnog letaca video nesto o ovom serijalu.
U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod Merry u Pon Mar 08, 2010 11:47 pm

Meni je Lok bio odlican, jedna od omiljenih novijih fantasy knjiga, beskrajno zanimljiv i zabavan, sve vreme te drzi 5 centimetera iznad stolice :mrgreen:

Necu sad da smaram sa samim sadrzajem, verovatno si video i sam na sajtu, ali nekoliko stvari je meni tu bilo posebnmo interesantno. Kao prvo, u pitanju je urbani fantasy, recimo, ali smesten u nekakvo doba nalik renesansi i taj seting je super, ali sasvim neopterecujuci - ne smara sa information dumpingom, ali ima sasvim dovoljno kolorita. Vrlo malo magije (ipak, veoma bitna uloga). Lopovi, prevaranti, 'mafija' i sl. su glavni akteri (konacno roman o rougovima, hvala lepo! :mrgreen: 8) Krajnje nepravedno zapostavljena klasa). Puno ulicnog zivota, punks & lowlifes. Takodje, likovi prilicno vanserijski, odnosi izmedju njih dobro odradjeni, duhovito napisano (mislim, nije komicna fantastika, naravno, al ima duhovitih delova). I sve veoma pitko i citko a inteligentno napisano. Najpre bih ga uporedila sa serijalom o Majlsu Vorkosiganu, ak si citao, po majndsetu. Just my 0.002$ :)
Captain, you are not married to the entire production line!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2001 3:27 am

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige