[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Filmovi koje ste nedavno gledali (od januara 2009.)

Filmovi koje ste nedavno gledali (od januara 2009.)

Epska i naučna fantastika, kao i svi ostali žanrovi

Moderatori: Archmage, Ereinion, Lotlorien, Artanis Nerwen

Re: Filmovi koje ste nedavno gledali (od januara 2009.)

Postod Aducabar u Uto Feb 23, 2010 7:40 pm

Imaginarijum Doktora Parnasusa. Gilijamov povratak korenima, nalik na fenomenalno nadrealne filmove koje je pravio 80ih. Film je odlično ispao, naročito kad se uzmu u obzir maleri (karakteristični za Gilijama) koji su pratili produkciju.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod dkdnt u Uto Feb 23, 2010 8:14 pm

Escape NY - ::T:: Kvalitet kakav se retko viđa. Uzi sa prigušivačem, kundakom i snajperom na prigušivaču (veličine deblje oklagije), magnum sa snajperom. WTC. Gujine pantalone i zaplet... sve je previše upečatljivo da bi se moglo opisati. Detinjstvo reenact. Ovih dana se sprema za Escape LA. Tek skoro sam video da su snimljeni sa razmakom od nekih 15ak godina, al Kurt nije ostario ni dana :D

Men that stare at goats - štajaznam. Nije neko remek delo. Na momente zabavan film, najviše zbog konstantnog wtf koje se javlja u glavi. Pomalo neozbiljno izveden kraj. Trejler je mnogo više obećavao.

Punisher War Zone. Ili kako je jebeni Punisher iz 2004 trebalo da izgleda. AWESOME film. Titus Pulo u savremenom dobu. Divota :wub: Mislim da sam tek sad shavtio Pauletino oduševljenje od pre nekog vremena (ono kad je furao onaj suviše teenage avatar) ::B::
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Avg 28, 2005 12:03 am

Postod Hama u Uto Feb 23, 2010 10:11 pm

Cek zar escape from la nije snimljen '96 '97?
Lets go! Heroes for a day, Legends forever!!!

Postoje dve vrste ljudi sa kojima nemam mnogo zajednickog...one koji ne znaju engleski i one koji ne znaju da rade na kompjuterima...

Ne postoji evolucija, postoje samo zivotinje koje se Hami nisu dopale...

http://www.improbableisland.com/home.php?r=Predrag
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Dec 21, 2002 1:02 pm

Postod dkdnt u Uto Feb 23, 2010 10:43 pm

Da, escape NY 1981.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Aducabar u Čet Feb 25, 2010 10:12 am

Legion. Žestoko loš film. Ne znam kako je skrpio 5+ ocenu na IMDb, i Uve Bol pravi bolje filmove.

Korisnikov avatar
Zreo za penziju
Zreo za penziju

Pridružio se: Uto Mar 04, 2003 11:58 pm

Postod NothingMan u Pet Feb 26, 2010 1:25 am

Gledao sam Apocalypto, u seriji ponovnog gledanja nekih mojih omiljenih filmova (Ghost Dog i Magnolia su na redu), i Romance, nešto 'de se neka ćudljiva riba što je uvek na kraj srca tuca kroz ceo film, mislim, sve je to meni super ali vot da fak.
Noću sigurno sanjaš i zato stalno spavaš,
Ali život je ugrožen sa svih strana.
Panduri i doušnici su svuda.
U bistroima, devojke tvojih godina
Mirišu na mladost.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Avg 29, 2004 3:05 am

Postod Dain u Pet Feb 26, 2010 4:00 am

Eh, joj otkad nisam pisao ovde... Ko cje pohvatat...

Shto se tiche FESTa, dosad su bili Morfijum i Kako smo prezhiveli rat.
"Morfijum" je uh...visceralan, to say the least. I ne samo to, objektivno je dosadan, ne nuzhno na losh nachin, ali je dosadan. Takodje, a ne mogu to dovoljno da naglasim, MRZIM autistichne glavne likove po filmovima, ako ne znam shta stoji iza njihovog autizma. Nema previshe glumaca na svetu koji mogu dobro da iznesu autistichnost radi autistichnosti i umoljavam rezhisere da prekinu tu praksu. Sa druge strane, tehnichki nije losh, a ima i Katarinu Radivojevicj koja je konachno odigrala ulogu koja joj pristaje. :da:

"Kako smo prezhiveli rat" je, u rechima premudrog Maglora "triple fuckin' facepalm". Razvuchen i dosadan, sa blago propovednichkim tonom, ima dosta vuchenja radnje, i malo veoma oshtrog crnog humora koji je izgubljen u moru besmislica. Unachelu, poor man's "Americhka lepota". Na popustu od 90%.
O da, nema nikakve veze sa ratom.

Imaginarium of doctor Parnassus...Gilijam semi-unleashed (Gilijam unleashed je Tideland, ko je gledo, i need to say no more). Vizuelno jeste jedan od njegovih najboljih filmova. A kad kazhem vizuelno, mislim na bukvalno svaki aspekt te rechi. Shto fotografija, shto scenografija, shto izgled glumaca...sve je genijalno. (mislim da je mozhda jedina dobra stvar u ovoj jebenoj Avatar-maniji chinjenica da je proizvesti tehnologiju koja cje omogucjiti rezhiserima koji zapravo imaju mocj imaginacije da urade neshto stvarno impozantno).
Dalje, ono shto se kazhe reference...ima ih na kilo, zaboga u filmu igra jebeni Tom Vejts. Takodje, nesrecjni sluchaj Hita Ledzhera ga je primorao da iskoristi druge glumce. Ono shto je zastrashujucje (i mnogo dobro) je vizuelni identitet svake njegove inkarnacije. Dzhoni Dep, Dzhud Lou i Kolin Farel su ispali neprirodno slichni pokojnom Ledzheru, u nekim navratima chak mu i uzimaju shou (ne da je to bilo teshko).
Sa druge strane, pricha i likovi su opet Gilijamovski, shto znachi klimavi i vecjinski nepovezani, odnosno da kazhem meni kao gledaocu neuverljivi. Shta znam, cenim da je chovek u sushtini vizuelni artist, a oko karakterizacije i scenarija shta bude-bude. E pa meni to ovog puta nije bilo.
U nachelu vredi pogledati.

"Julie&Julia" - da ne razglabam, ko voli kuvanje treba da pogleda ovo, mnooooooooooooogo je simpatichan. Ako ste voleli "Ratatouille" volecjete i ovo. Tachka. Nisam siguran shta bih od filma imao da preporuchim nekome ko nije gastronom. :feler:

I, krunski dragulj je:

"Larry the cable guy - health inspector". :genije: :genije: :genije:
Prvo sam mislio da su treshevi smeshni. Onda sam pogledao "Mega Shark vs. Gigant Octopuss". A onda sam gledao OVO.
Zamislite "Bela Ladja" + "Kursadzhije" + Milica Milsha. A onda to podignite na 1436 stepen.
Ako ikad budete bili pripiti, i uhvatili ovaj trainwreck od filma u 01:00 na RTS2, obavezno pogledajte. :da: :feler:
(btw, na imdb ima ocenu 2.7)
"Willing is not enough, we must do. Knowing is not enough, we must apply."

"I don't like jellyfish, they're not a fish, they're just a blob
They don't have eyes, fins or scales, like a cod
They float about stingin' people in the seas
An' no one eats jellyfish with chips and mushy peas.
Get rid of them!"
Korisnikov avatar
Dain
Dain

Pridružio se: Uto Jun 18, 2002 7:07 pm

Postod de Hammo u Sub Feb 27, 2010 9:17 am

Dai bosatsu toge - Kihachi Okamoto (1966)
i
Letters from Iwo Jima, dobri, potonji, cak veoma dobar...

Death Trance - Um Gottes willen, das ist aber grottenschlecht!!!!
Oblique strategy number 56: Balance the consistency principle with the inconsistency principle.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 17, 2002 10:35 pm

Postod draganče u Pon Mar 01, 2010 12:54 am

Чејсер (по српски), или што би Корејци рекли "Chugyeogja", из године 2008.
Одличан. На мојој некој листи, комотно се до Олд Боја може сместити. Можда лечка испод, ал' опет може.
Динамичан, занимљив, зевнуо нисам! Чак нисам хтео ни да прекидам филм да бих пишао, већ сам трпео до краја, дакле - ово је филм због којег ћете заборавити на физиолошке потребе.

http://www.imdb.com/title/tt1190539/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Jun 29, 2004 11:35 pm

Postod Lotlorien u Pon Mar 01, 2010 10:14 am

I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

I shall call him Squishy. And he shall be mine. And he shall be my Squishy!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pooms!
pooms!

Pridružio se: Sre Dec 03, 2003 8:37 pm

Postod Daemon Blackfyre u Sub Mar 06, 2010 12:44 pm

^,^^ - potpis, pechat. film me je rasturio. fenomenalan u svakom segmentu, atmosfera, gluma, muzika...imam utisak da bih mogao jos deset puta da ga gledam (iako je prilicno tezak). 10/10
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2004 3:08 pm

Postod Elu Tingol u Sre Mar 10, 2010 11:50 am

The Hurt Locker!? Da li sam gledao pravi film? Ako jesam, nisam ja tamo video ni nominacije a kamoli Oskare. :? Najbolji film i režija, glavni glumac nominovan? Bolivude eve me!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Apr 26, 2004 8:26 pm

Postod S u Sre Mar 10, 2010 12:46 pm

Imaginarijum Doktora Parnasusa - simpatican filmic. Nije nista posebno ali moze da se uziva u njemu. Jedino sto sam ocekivao da ima vise desavanja u samom "imaginarijumu" nego u pravom svijetu al dobro. Glumci su odlicni
There is a crack in everything, that's how the light gets in

Blog "Protiv negativnog"
www.stefandjukic.com
Kolumna - Opijumski ratovi
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Jan 13, 2002 9:32 pm

Postod dkdnt u Čet Mar 11, 2010 12:36 am

Hurt Locker. Kao da vidim. Izgleda da svako ko dotakne Kamerona tokom vremena snima sve gore i gluplje filmove. Kažu antiratna tema... Gde? Ja ni rata, niti ičega tamo nisam video. Video sam samo kako se američke trupe bore protiv užasno opasnih Arapa. Ali to nije rat. To je jebena okupacija. I kako im je teško. I da američki vojnici imaju strašnu averziju prema ubivanju nevinih. I da ih mnogo sere sa snajperom. Jbt, ja sam očekivao bar korektnu priču, kad ono tamo... potpuni bućkuriš svega i svačega, i na kraju ničega. Najgore je što nemam ni utisak da je režiser, ili scenarista ili ko god, nešto kao mnogo hteo, pa se u tom pokušaju sjebao. Ne, ja mislim da oni nisu ni hteli nešto posebno, nego eto, snimili film. Onako, bzvz.

Ima li neko ideju kako je ovaj film dobio Oskara? Mislim, neka pozadinska priča u fznu Keti je odvela sve na sarajevski ćevap, ili u filmu postoji podtekst pretnje članovima Akademije... ili Šta? Neje mi jasno. Kao što mi nije ni jasno zašto je film iz 2008 dobio oskara sad? Da možda nije neka greška? Smo nekako upali u neku levu dimenziju?
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod S u Čet Mar 11, 2010 1:51 am

Kako zasto? Dobra je prilika bila da oskar ode prvi put zeni reziseru. A kada se daju oskari zbog takvih stvari (prvom crncu, zeni, zeni-crncu) uvijek bude zbog nekih ocajnih uloga (Denzel - Training Day, Halle Berry - Monster's Ball) u ovom slucaju ocajnog filma. Pritom je politicki podoban koliko sam mogao vidjeti. Nisam gledao pa se ogradjujem, al meni djeluje kao neka shit verzija Platoona ili tako neceg bez makar i najmanjeg pominjanja da je sama okupacija losa (u Platoonu makar imas neke zle Amere, ovdje koliko vidjeh su svi fini i ugladjeni, a svi Iracani gadovi)
There is a crack in everything, that's how the light gets in

Blog "Protiv negativnog"
www.stefandjukic.com
Kolumna - Opijumski ratovi
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Jan 13, 2002 9:32 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Filmovi