Ja priznajem da cu vrlo rado gledati oba filma, nekako sam naucila da odvajam film od knjige, i prestale su da mi smetaju male improvizacije. Uostalom, bas se posebno radujem Belom Savetu, i mislim da ce to malo podsecati na Prolog iz GP, koji mi se dosta dopada kako je uradjen. Mislim da u literaturi ima sasvim dovoljno podataka da se rekonstruisu dogadjaji u vezi isterivanja Saurona iz Dol Guldura, nedostaju dijalozi, naravno. A mislim da ce time lepo da spoje stvari u celinu, jer ljudima koji nisu citali knjige, zaista nedostaje ta karika desavanja u intervalu dok je Prsten bio kod Bilba - potraga za Golumom, stalna straza Sumara nad Okrugom, Beli Savet, Gandalfova istrazivanja, itd. Uostalom, lepo je imati i filmski kontinuitet, koliko god da ce biti odstupanja. Ja sam sa zadovoljstvom cak odgledala i Hunt for Gollum, jednostavno - kako me knjiga vuce da popunim pricu detaljima iz Dodataka, tako volim i da film bude kompletan.
Naravno, ocekujem dosta holivudskih momenata i klisea ( ovo dvoje pomenutih vilenjaka vec na to mirisu) ali opet, mozda ce ispasti OK.