[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod de Hammo u Čet Maj 27, 2010 2:45 am

Vec par meseci pratim price oko romana The Windup Girl, poprilicno nadrndan sto sam propustio momenat u januaru kad je Night Shades Books podelila prilican broj e-kopija romana citaocima na prvo citanje i recenzije (oh, kad bi samo neko to isto uradio sa Krakenom ....) Bilo kako bilo dopade mi e-verzija do ruku, ili bolje reci do SD kartice pre neki dan pa sam je procitao. Skroz lepo, puno zapleta, dosta akcije, adrenalina, ima i sutke i psihologije, a bogami i psihijatrije, i seksa, nema kanibalizma i incesta, za vas hard-core ljubitelje :) Veoma obilno koriscenje elektronskog recnika sinonima, ali pozdravljam to, recenice dobre, radnja upletena bas kao sto treba. Mozete da se ljutite koliko hocete, ali u svoj kompleksnosti ipak ima nesto od sirovosti nekih cyberpunk romana, bar za one koji su ih citali kad se dotocni zanr ispileo, pred kraj 80-ih... jedino ima bar jedan propusta, ali uglavnom cisto sa tehnicke strane (iako je jedan vezan za jednu od osovina radnje - da, ima ih vise :) ), ali na kraju krajeva, to nije neobicno niti za zameriti kod ovih bio-steam-punk dela... veoma lepo, preporuka prilicna.
BTW, ko voli i moze da cita, idite na http://www.nightshadebooks.com/, potrazite The Windup Girl, na dnu strane naci cete link da legalno (pazi ovo, LEGALNO!) skinete jos 2 Windup price iz sveta knjige The Windup Girl.
Kad izadje, kupite, ukradite ili pozajmite pa nemojte da vratite, meni je sve jedno, ali procitajte...
PS ako neko nece da ceka prevod aido sada nije nasao , PP me...
Oblique strategy number 56: Balance the consistency principle with the inconsistency principle.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 17, 2002 10:35 pm

Postod Orion u Čet Maj 27, 2010 10:58 am

Mislim da kod nas izlazi krajem maja, tako sam ja bar obavešten, u izdanju kombiba ( Kompjuterska biblioteka ).
Planiram uzeti.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Storm leader u Ned Maj 30, 2010 3:49 pm

Ne znam da li je neko citao Ista od Trilogije Artura Klarka i Stivena Bakstera-Vremenska Odiseja,ali knjige su fanststicne,toplo preporucujem

Slika Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 27, 2009 6:33 pm

Postod mnb u Ned Maj 30, 2010 9:28 pm

Nije mi jasno na kakvu sirovost kolega misli - nadam se da roman nije POPUT nekih cybverpunk romana, posato je isti podzanr zasluzeno iscileo sa mape SF-a zahvaljujuci nepismenosti svojih perjanika pa ako je Basgalupi tutumrak kako i oni to nece da zavrsi dobro. Za vidjeti na sto je recimo Sirli sapo pogledati LIGEIA film radjen po njegovom scenariju ( da mi je tko natuknuo da cu smatrati bezboznicke Dekotoove ekranizacije Poa boljim od necega sto je radio autor koji ipak napisase par dosta dobrih Horror romana aktivno bih ga opovrgavao, ali onda bi popapal nekaj ). Cini mi se bar po kritikama koje sam citao da je pismeniji i pamjetniji. Volim sto se izdaje SF, ali to nikako ne znaci da se treba objavljivati BILO KAKAV SF. A ovom Kombibu ili kako se zove, svaka cast, i bilo bi lijepo da nastave ovako. Ima li tko neke informacije tko im je urednik ili stogod?

Ima li traga BRAZILU u knjizarama? Lijeteci majmun, koji je prezivio pokusaj ubojstva Majericom ( tvrd povez Evro Djuntija nije tvrdji od njegove glave, na zalost ) istabanal je po knjizarama no nije ga nasao, pa ako tko zna... I da svi pokupuju, kako bi ARES EXPRESS izisao sto prije. Heh, tu smo makar isti s Amerikancima i njima treba konacno izici na lijeto.

@STORM ( FRONT? ) LEADER: Vala su se i dobro sjetili da konacno izdaju i trerci tom. Pogledaj, otprilike u toj ravni bi trebala biti i trilogija Roberta Dz. Sojera u izdanju Algoritam medija, SVET NEANDERTALACA, pa mozda ti se svidi. Pa polako do citanja Simonsa ili Le Gvinove, amlo da se siri ljubav ka SF-u?

Ovaj GLEE je djubre kakva nema, no zato me PRINCE OF PERSIA iznenadio, nije ni upola toliko los koliko sam se nadao da ce biti. I, sto se ekranizacija tice obavezno pogledati THE NEW DAUGHTER, ekranizaciju Konolijeve pripovjesti.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Pon Maj 31, 2010 6:18 pm

Brazil možeš naći u Beopolisu u Bg i u Tardisovoj knjižari, takođe u Bg :)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Odiseja u Pon Maj 31, 2010 9:21 pm

Pročitala sam Brazil i potpuno sam pod utiskom, pa sad danima slušam brazilsku muziku :) Topla preporuka
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:27 pm

Postod Orion u Pon Maj 31, 2010 10:08 pm

Ima Brazila i u NS, video sam ga u Laguninoj knjižari u Kralja Aleksandra br.3.
Meni nešto nije selo ni Bespuće, ni oni odlomci iz Brazila.. možda sačekam nešto drugo od M.
Cena je čini mi se 800 din, tako nešto.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod mnb u Pon Maj 31, 2010 11:13 pm

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Odiseja u Uto Jun 01, 2010 10:26 pm

"Sto vi radite ovih dana? Je li izislo ono izdanje Strouda s ukrasnom kutijom, i koliko je cijena? "

Nije ništa izašlo. Taman smo spremali kutiju, kad je Straud najavio da piše nastavak, pa smo odustali jer ne znamo kolika će to kutija na kraju biti kad se ovaj zanese u Bartimejadu. Ispostavilo se da je u pitanju "prequel" a ne "sequel", knjiga koja opisuje druženje Bartimeja i Solomona, tako da trilogija ostaje Trilogija, ali i dalje ne znamo šta treba strpati u kutiju. Dajemo veliki popust za kupovinu sve tri knjige, 1600. Biće i nove korice, al ćeš se načekati ako ih budeš čekao.
Član
Član

Postod Mo u Sre Jun 02, 2010 12:14 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Perin u Sre Jun 02, 2010 1:41 pm

Uporište 2 od danas u prodaji :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod bookman u Sre Jun 02, 2010 2:10 pm

NISI TI NA NEBU SAM
BOGOVA JE POVAZDAN
S NEKIM ĆU SE VEĆ NAGODITI
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 1:30 pm

Postod Odiseja u Sre Jun 02, 2010 9:57 pm

Saljemo postom. Naručujte na odiseja@sezampro.rs
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Jun 04, 2010 12:31 am

Jel zna ko nesto o iducim knjigama...

ADRESA
Ukradeno pismo I druge price_Edgar Alen Po
PAIDEA
1. LJubavna sabotaza_Ameli Notomb
KLETT
1. Hanin telohranitelj_Miha Macini
SAMIZDAT
1. Paraziti poput nas_Adam DZonsom
2. Nosilja dream_Agustin Fernandes Maljo
3. Crne cipele_Oto Oltvanji
BEOBOOK
1. Put_Kormak Makarti
2. Sta je nestalo_Ketrin O’Fin
RUSSIKA
1. Fantazije zene srednjih godina_Anatoli Tos
2. Bogorodicina dzamija u Parizu; 2048 godina_Jelena Cudinova
BOOK
1. Zlica_Gregori Megvajer
2. Vesticiji san_Gregori Megvajer
STUBOVI KULTURE
1. Savrseno secanje na smrt_Radoslav Petrovic
TANESI
Zena u pesku_Abe Kobo
VERBA
U potrazi za sobom_Zarko Ilic
AED STUDIO
1. Pre kraja_Ernesto Sabato
2. Posle banketa_Jukio Misima
3. Aristos_DZon Fauls
4. Carobnjak_DZon Fauls
5. Hram svitanja_Jukio Misima
6. Pomamni konj_Jukio Misima
7. Nocni voz za Lisabon_Paskal Mersije
FABRIKA KNJIGA
1. Omamljenost_Zoel Eglof
2. LJiljak I steg_DZon Berdzer
KAIROS
1. Vodolija_Bosko Krstic
2. Kavkazija I drugi svetovi_Miro Radmilovic
ADMIRAL BOOKS
1. Cetiri price do kraja_Zoran Zivkovic
2. Horg_Milan Belegisanin
3. Ejtana_Zoran Danilovic
TRECI TRG
1. Kopilad Bogova; Koret_Aleksandar Mandic
2. Fotofobija_Marko Pisev

EVOLUTA
1. Troja ; Gospodar srebrnog luka 1 & 2_Dejvid Gemel
ALGORITAM MEDIA
1. Izneverena_P.C, Kast & Kristin Kast
DERETA
1. Prvi zov trube_Erik MekKormak
2. Jevrejska policijska stanica_Majkl Cabon
3. Vavilonska Igra_Ketrin Roberts
4. Krvna veza_Seridven Dovi
UKRONIJA
1. Bela_Ana & Edvard Sifret
2. Tamni Andjeo_Mika Valtari
3. Luciferija_Dorijan Nuaj
MONO & MANJANA
1. Snovidjenja o krvi_Suzan Parisi
2. Kuca videla i senke_Nikolas Grifin
UTOPIjA
1. Djavolova papinica_Pjer de Rijne & Zean Siliyus
2. Djavolov recnik_Embrouz Birs
PLATO
1. Prorocanstvo kamenova_Flavia Bujor
2. Atlas opisan nebom_Goran Petrovic
3. Sitnicarnica kod srecne ruke_Goran Petrovic
4. Tacka u svemiru_Lusi Elman
5. Rat Don Emanuelovog donjeg sveta_Luj de Bernijer
6. Poslednja nova godina_Nikolo Amaniti
7. Ana i pali andjeo_Nikolaj Deznjev
8. Nas dve_Sandra Petrusic
STYLOS
1. Crvena trava_ Boris Vian
2. Vadisrce_ Boris Vian
3. Zatvorenik_Ivan Jovic
CLIO
1. Hokus pokus_Kurt Vonegat
2. Osecanje stvarnosti_Grejam Grin
GEOPOETIKA
1. Okorela zemlja cuda I kraj sveta_Haruki Murakami
2. Kis_Tatjana Tolstoj
3. Esherove petlje_Zoran Zivkovic
4. Dan Opricnika_Vladimir Sorokin
5. Arhipelag_Miomir Petrovic
GRADSKA BIBLIOTEKA VUK KARADZIC
1. Senka kamenova_Marko Andabaka
1. Bijela jutra_ Robert Naprta
2. Marševski korak_ Robert Naprta
3. Vampirica Castelli_ Robert Naprta
IPS
1. Varsavski anagram_Ricard Zimler
2. Uranija_Zan-Mari Gistav Le Klezio

Sve su SF, EF i horor pa me zanima sta vredi od svega toga? Naveo sam izdavace da se lakse snadjete :da:
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Perin u Pet Jun 04, 2010 12:39 am

Vesti zi Belog Puta:

Pet Vonegatovih knjiga su u samoj završnici procesa štampe i očekujemo ih doslovno za koji dan ili sat.
U ovoj turi: Plavobradi, Vremetres, Galapagos, Oko Sokolovo i Doručak šampiona.
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige