[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Perin u Pet Jun 04, 2010 12:39 am

Vesti zi Belog Puta:

Pet Vonegatovih knjiga su u samoj završnici procesa štampe i očekujemo ih doslovno za koji dan ili sat.
U ovoj turi: Plavobradi, Vremetres, Galapagos, Oko Sokolovo i Doručak šampiona.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Pet Jun 04, 2010 12:40 am

Sto se tice Stouda, malo sam iznenadjen ovime, da pise prequel, jerbo sam mislio da je trenutno zabavljen trilogijom romana za odraslu publiku. Inace, mada nisam bas ljubitelj beskrajnoga iscrpljivanja autora jednim "svijetom" koji je stvorio vec volim da se okusaju u kakvom novom, naravno da cu, ako bude priblizno dobra kao i originalna, a sto da ne, cak i bolja, rado iscitati i ovo. Sto se prethodne tice, ja je naravno iamam na engleskome, i u nimalo laskavoj opremi, bar se meni korice ne svidjaju, tako da su ove Odisejine naspram nji' carske pa mi nije jasno zasto bi ih uopce menjali. Sem toga se knjigew ne ocjenjuju po koricama vec onim sto je izmedju njih, te mi nije jasno kome je to bitno, narocito kada moze dobiti citavu trilogiju, ustanovili smo u jako dobrome prijevodu, za, kako Hor donjovoltskih pljosnatih crva rece, TRICAVIH 1600 DINARA! sa sve usklicnikom te nistavnih stotinjak dinara postarine. Moram samo napisati da mi je drago sto ce Odiseja dati sebi priliku za ponovno olkusavanje u oblasti Fantastike, nakon sto su odustali od Sandersona, a moje se zelje za uspjeh odnose i na druge sfere njihova izdavastva, tj. korisne knjige za djecu, te i najavljeni nastavak Klizove i psihijatrove knjige.

Sto se Gabaldonove tice, njen serijal eto i kod nas stigao je vec do polovine, TUDJINKA, VILIN KONJIC U CILIBARU i PUTNIK, slede jos tri knjige, ali ni autorica nije bas obavijestena koliko knjiga je planirala, Porta libris je izdavac ( mislim ) i kolegica je ubola bas pravu letnju literaturu, mada niposot samo za zensku publiku ( i mislio sam da se zena vraca kroz vrijeme makar u prvoj knjizi - ja licno cekam da prvo nasbavim njene romane o Lordu Dzonu, pa ondfa da se jedared iskusam i u ovom serijalu ). Kolegici bih savjetovao da je prvotni losiji utisak ne sprijci iscita Vesterfildovu antiutopiju kako je u pitanju palnirana trilogija a on ima tendenciju da su mu prve knjige boluju od povremenog mlacenja prazne slame no one su slabije u odnosu na potonje, pa akos te citali Kingovu MRACNU KLULU ili koliko cujem Pracetov DISKSVET, gde je prva knjiga knjizevni ekvivalent nanosa blata na pocetku lijepo asfaltiranoga putica kroz pozelenjelu sumu ispunjenu cvrkutom razdraganijeh pjevacica ( mislim na ptice, mada sam sada imao mentalnu sliku drvjeca na cijim granam sjede Vendi, Severina te Seka Aleksic i pjevaju najvece hitove, mislim da se nitko priseban niti ne bi zelio tuda zamlacivati ), stegnite zube i nastavite. ja licno, ustreptam na mogucnost objavljivanja njegova LEVIATHAN-a, no sumnjam da ce NOCNI LETAC isto postici.

Cusno mi je malo, ovo izdavacko zatisje pred letnju sezonu, nitko nisto ne najavljuje. Da budem iskren, ocjekivao sam da ce izici drugi Vilijams, cetvrta Dzonsova, te drugi Erikson i makar prvi Sanderson no nista...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod mnb u Pet Jun 04, 2010 12:47 am

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Jun 04, 2010 1:08 am

Hvala kolega vecina ce biti nabavljena preko inter galaktickog esnafa trgovaca pisane rijeci. Pa da tek su 2-3 horora vecinom je SF i EF (bar tako tvrde u knjizari Delfi) vecina mi je bila nepoznata pa sam pitao a i bice muka naci ove od manjih izdavaca.

E sad upravo citam Gabaldonovu istorijski osvrt mi se strasno svidja i fino pise. Ali joj zamjeram ono sto i vecini zenskih pisaca prica je prenatrpana sex-om imam osjecaj da kad ne bi smjele o tome pisati da ne bi znale ni pisati (cast izuzecima)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Perin u Pet Jun 04, 2010 2:31 am

Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod Mo u Pet Jun 04, 2010 10:51 am

@babakarniang

Dan Opricnika_Vladimir Sorokin - pa negde sam vec opalila po ovom delu koliko mi se nije dopalo, no RUsija nekih 20-30 godina u buducnosti, ostra kritika vlade na morbidan i ogavan nacin, meni nije legla dok mojoj sestri jeste al ko zna mozda ti se dopadne

od pisca Jukio Misima sam citala samo Zlatni paviljon ali nekako nisam mogla da se sazivim sa patnjama glavnog junaka ali ove sto si naveo su mozda drugacije

@mnb
mozda Dajana Gabaldon jeste za sve, nego sam uvalila majci prosle nedelje i ne ispusta cigle iz saka i odma je prijavila svojoj sedamdesetogodisnjoj prijateljici plot price i ova se odusevila i stala u red, pa zato sam mozda pomislila da je za gospodje :wink:

E sad mi je vec jako zao sto nisam kupila prvu knjigu Sapkovskog kad je bilo vreme al valjda cu je naci
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Orion u Sub Jun 05, 2010 7:45 am

Drugi deo Kingovog Uporišta trebalo bi da je već u knjižarama .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Draugdur u Sub Jun 05, 2010 3:09 pm

Here lies Firedorn, a hero in bed.
He once was alive, but now he's dead.
The last woman he bedded, turned out a man
and crying in shame, off a cliff he ran.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Maj 24, 2004 10:50 am

Postod mnb u Sub Jul 03, 2010 12:17 pm

Samo da prijavim Mejericinu povest o KRATKOM DRUGOM ZIVOTU BRI TANER ( koja za svojih malecnoh stotinjak strana iste sedamstotinjak dinara ) konacno objavljivanje Hjortsbergovog romana FALLEN ANGEL, te neki roman, KOSINGAS: ORDER OF THE DRAGON, hmmm, to mi je nesto poznato... i ako budem imao zivaca, kratak tekst naslova PRIPOVJEST O MAMLAZANU, KNJIZI SMORENIH, koji ce biti moj osvrt na prvi tom iste katastrofe. Sjetit cete se, dakakko, da je LIjeteci majmun imao doneti SEVERNJAKA i MALTESKOG SISMISA. MALTESKI SISMIS se pretvorio u MESECEVE VRTOVE ( mada sam se nadao da ce biti MALTESKI SOKO ili MATARESKA SPLETKA, alki neee ), nekom vrsti suglasnicke promjene koju nitko ne razumije, mozda smo otkrili novu. SEVERNJAK se nije jos uvijek materijaliziral, pa strijepim u sto ce se on prijetvoriti. Hor donjovoltskih pljosnatih crva je s svoje strane, da se iskupi za izvjesni faux pas ( komentirati o Simonsu u negativnoj konotaciji je neotrpivo ) bio veoma dobar i dobavio mi BRAZIL, taman na vrijeme. Trba mi protuotrov. ( No, sve, ali kakao im se Whiskeyjack pretvori u narednika Vrana? )

"mozda Dajana Gabaldon jeste za sve, nego sam uvalila majci prosle nedelje i ne ispusta cigle iz saka i odma je prijavila svojoj sedamdesetogodisnjoj prijateljici plot price i ova se odusevila i stala u red, pa zato sam mozda pomislila da je za gospodje"

Ocigledno je za senzibilnije pa bili sedamdesetogodisnjaci kojega god pola. Pokusaji da se domognem knjiga iz podserijala za sada nisu urodili plodom. Tko ce ga znati mozda Porta Libris odluci baciti neki ljetnji popust, pa da krenemo malo u romanticnije svjetove. Ima li sto ljepse nego kada muskarac voli zenu, zena muskarca, kroz vihore suceljenih vrijemena, u borbi protiv nepravde? ( Ili djecak voli djecka, otac ga razbastini, popizde i prizovu demona koji potamani citavu plemenitu lozu, jedan djecarac izvrsi samoubojstvo zbog krivnje a drugi malcice poremetii, probudi jos vece zlo, i tek onda krene krljanje - prim. Hora donjovoltski pljosnatih crva. Ne znam, cjekat cu da snime film, ali u tom slucaju osnivan internet peticiju Van for Vanyel! i Dzonatan Grof za onog samoubojicu -prim. mnb-a )
Slika

Član
Član

Postod mnb u Ned Jul 04, 2010 1:10 pm

U cekaonici sjedase jutros djevojka, sto vrijeme krati citasnjem Politikinog zabavnika. Sve sam nesto mislio da on vise ni ne izlazi! Zna li itko da li jos uvijek imaju kratke SF pripovjesti? Nekoc ih je uredjivao sam Zivkovic, znate.

Saznao sam da ce u nas biti objavljena knjiga Danijele Trussoni, ANGELOLOGY, sto je ili zbornik radova iz nauke o Andjelima, enciklopedija groznog spin-off-a odurne BUFFY, ili pak jos jedna kopija DA vINCIJEVA KODA, ovoga puta zafilovana nekakvim andjeoskim teorijama zavjera. Bilo bi lijepo ako tko sazna nesto vise, ili je daloko bilo, citao isto, da nesto napise.

Imamo li temu o najgorim knjigama Fantastike koje smo citali? Nesto se ne sjecam, a pokusao sam da pretrazujem po kljucnim rijecima ( ovaj clan GoogleBot mi nudi da kupim vijagru kako god da krenem s pretrazivanjem, ne znam da li da pristanem ), a zelio bih, ako ista postoji, dati svoj prilog u vidu osvrta na MAMLAZAN, da ne bih trovao ovu, namijenjenu novitetima, previse zatrovanu temu. Mada i nije kao da ima novih knjiga... Sve cekam onu MEHANICKU DJEVOJKU... Ili bi mozda bila pogodnija teema o najgorim piscima?

Uzgred, kako nije Fantasy, ne zelim stavljati u topik, ali najbolja naslovna za knjigu Fantastike je Vileanova za SNOW QUEEN, Vindzove bivse. Doduse morate iscitati knjigu da bi shvatili zasto, ali onda vidite da sam u pravu.
Slika

Član
Član

Postod de Hammo u Ned Jul 04, 2010 5:56 pm

Oblique strategy number 56: Balance the consistency principle with the inconsistency principle.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 17, 2002 10:35 pm

Postod stalker u Uto Jul 06, 2010 5:24 pm

Meni nesto sve sto je navedeno u poslednjih par postova teski shit.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

Postod alcesta u Uto Jul 06, 2010 5:30 pm

What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod de Hammo u Uto Jul 06, 2010 11:22 pm

Oblique strategy number 56: Balance the consistency principle with the inconsistency principle.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 17, 2002 10:35 pm

Postod alcesta u Uto Jul 06, 2010 11:30 pm

Zašto si zaboga gledao film? :(
Ja sam skoro zaspala kad sam gledala Kod, tako da mi nije padalo na pamet da se smaram s novom verzijom.

Kad si već pomenuo, taman sam kupila Šeklijevu antologiju, mljacccc. :D Sviđa mi se njegov uvrnuti humor. :D Ono što sam čitala po Zabavniku od njega beznadežno sam pobrkala sa ostalim piscima i pričama u toj rubrici. :( Harison mi je bio malo pregorak, koliko se sećam, ili sam bila neraspoložena tih dana. :) Mada biće da je zbog toga što su mi ga preporučili kao smešnog, a na mene je delovao suprotno. :)

O Magičnom krugu baš ne mogu da sudim pošto je knjizi iz biblioteke falilo 47 strana pred kraj, pa nikad nisam bila načisto koliko je do toga a koliko do knjige same. Samo se sećam da nikako nisam uspela da pohvatam ko je kome šta. :) I očajnog Hitlera, brrrrr.
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige