Iskreno mrzim kada se na session-u pojavi neki "mamlaz" previše uštogljen da bi pustio mašti na volju i smisli svog avatara ili još gore - lenj da uradi isto! Danas su klinci (ima ih takvih par i u mojoj grupi) poprilično osakaćeni što se tiče kreativnosti. Glavni krivac je komp, jer oni igrajući (čak i kompleksnije RPG) igre imaju već ponuđenog lika kojeg treba da isprate kroz njegovu već istkanu priču i sudbinu, a jedino što ih u principu zanima (osim možda priče) je da kada ugledaju THE END igre njihov lik bude (statistički) najjači mogući! To je cela poenta. Ali da se vratim na pravi Role Play... Za mene lično kriranje lika je mnogo više od pukog rolanja kockica/raspodele poena po character sheet-u i čekanja da ostali obave svoj deo kreacije! Ja se pripremam (i psihički i fizički LOL)i pre i nakon kreacije, dopunjujem pukotine koje su ostale nepopunjene prilikom površnog kontanja (pre same kreacije) šta bih to mogao da igram u narednom periodu (preferiramo duge kampanje)... Ako sam elf kako sam dospeo u lokaciju dešavanja same priče, gde sam rođen, kada, ko su mi bili roditelji itd. Gomila pitanja se nameću sama po sebi! Kada kreiram lika i odredim mu rasu, klasu, startne skill-ove, kupim opremu i ostalo, na red dolazi kontanje samog personality-a lika. Da li je možda hrabar, kukavica ili možda ogorčen zbog nečega?! Koje su mu navike, šta voli, a šta mrzi. Ima li nekih ožiljaka na telu, tetovaža ili drugih prepoznatljivih i unikatnih obeležja... Sve ovo doprinosi pravom užitku koje pruža neograničeni role play-ing i šteta je ne iskoristiti njegov pun potencijal!!!! E sada bih voleo da (ukoliko ima onih kao ja) podelite na ovom postu ukratku priču/opis vašeg omiljenog/najzanimljivijeg lika kojeg ste igrali (ili možda nekog kolege/saborca koji je igrao nekog vama zanimljivog lika)... U iščekivanju vaše priče, odo' da smorim svog GM-a da mi dozvoli da napravim novog lika... E ovog puta će biti pun pogodak!!!!