od mnb u Ned Sep 19, 2010 11:17 pm
Sto se ispada tice, pa on je bio vise izraz razocaranja nego gnijeva. U nekoliko smo navrata, u proteklih par mjeseci, ovdje imali izjave, koje su meni rasrdjujuce, npr. vezane za naciju, prvo hrvatsku a sada i srpsku, te pol, zenski, u kontekstu koji generalno unizava sposobnost da stvaraju/uzivaju Fantastiku. Ono sto meni tu smijeta, pazi, to su naizgled naivne izjave, mimo ocigledne generalizacije koja ili potice iz nacionalizma ili sovinizma, i koja je u nejmanju ruku budalasta i izvire iz neobjasnjive neupucenosti ili negdje ciste zlobe, jest sto takve izjave poticu od mladjih osoba, za koje drzima da, ako se matori nijesmo na vrijeme opamijetili, a onda makar one nose baklju naprijetka i za sobom ostavljaju predrasude i zatucanost, no ocigledno, neki i dalje vole ocjennjivati ljude po raznim povrsnim kriterijumima, ubijedjujuci sebe da postoje oni manje vrijedni. Pridajem previse znacaja ociglednom DJOXO-ovom marifetluku kome je cilj da iznervira kolege, mislim, nije se pojavil da napise sto, vec jedino sto moze jest pateticno skidanje reputacije, sunjajuci se kad nikoga nema, drzeci se senki. Volio bih da jedared objasni zasto nesto misli, ali poanta je da niti on to ne misli vec samo provocira. ( Ispricavam se i koleginici, zna koja je, sto sam tvrdio suprotno, odricuci njezin sud. )
@DJOX: Prvo cu se odmah zahvaliti sto si bio fin i nijesi pribjegao napusavanju kao i obicno, kako sam kazes, ali ne vidim zasto si se ustezao. I ja stojim iza vase tvrdnje da SRBI ne mogu da pishu fantastiku, no i dalje tvrdim da Srbi pisu Fantastiku, i neki od njih to rade odlicno. E sada, sto ih ima kojima bi bolje bilo da se drze motike a ne olovke, kako ste fino srocili, bu hu, ima takvih u svakoj zemlji i naciji, i vi vecinu takvijeh i citate, ne dvojim narocito sa engleskoga govorna podrucja. Sto se prijedloga vaseg tice, iznimno bi bio zanimljiv, da eto, nijeste sami dokazali ako je bolje da negdje okopavate ne sto se lacete tastatrure u pokusaju da budete intrigantni: prijedlazete da procitate djela srpskih pisaca po mom izboru te date svoje najiskrenije misljenje o istima, no vec unaprijed kazete ( suvise je dobro da se ne bi citiralo):
A ja cu da dobijem tu satisfakciju da kada budem procitao da mrtva usrana dela srpskih "pisaca" da cu lepo argumetima da se poserem po njima i da objasnim zashto srbi treba da se drze motike a ne olovke!!!!
No, no, pa onda nisto sto bih ja sugerirao nema vajde, zar ne? Vi vec imate svoje misljenje, najvjerojatnije zasnovano na iscitavanju sopstvenih knjizevnih pokusaja. E, sada, dragi djecace moj, kolege i ja navedosmo par imena domacih autora koji su pisali Fantastiku, pa hsve sto trebas da uradis, jeste da uzmes kameru - ne sumnjam da je imas, odes ispred ogledala, i snijmis sebe kako izgovaras slijedeci tekst: "Ja, DJOX, tvrdim da su ( ubaciti ime i prezime svakoga navedenoga pisca ) napisali usrana mrtva dela i sada cu da se iskakam po njima, jer nisu trebali da se lacaju olovke no i dalje drze motike", te odgledas taj snimak par puta, stavis ga na youtube, linkujes ovjde, da ga i mi svi ostali vidimo, i otvoris svoj um za komentatre. Pa da vidimo imas li cohones da stanes iza svoga misljenja.

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.