Konacno sam uspeo da se ulogujem.
Zadovoljan sam knjigom. Uzevsi u obzir s cime je Sanderson morao da se izbori, uradio je dobar posao.(Mada mi se ne svidja njegov stil pisanja i izbor reci koje koristi) Knjigu odlikuje promena i sazrevanje likova.(Rand, Perin, Met, Ninaeva, Egvena, Elejna, Avijenda, Galad, Gavin, Lan... )
-Svidja mi se novi Rand. Slazem se sa 4th Dimension-om da je ovo onaj Rand koga smo cekali. Ovo je Zmaj kakav treba da bude. Stekao sam utisak kao da je nekako prosvecen (i skoro svemocan). Gde god se pojavi oblaci se sklanjaju, dodir Mracnog nestaje. Veza koju Min i Elejna osecaju je topla. Voce radja,a cvece cveta u njegovoj blizini, ljudi koji dolaze u kontakt sa njim su izleceni...Odise misterioznoscu,mudroscu, stabilnoscu, sigurnoscu itd.
-Perin je dobar. Promenio se na bolje, prestao je da smara, da jadikuje i slicno. Objasnio je Egveni par stvari, a i cekic je u fulu

.. ali ne svidja mi se sto je on najvise zastupljen u knjizi.
-Metova poglavlja nisu tako dobra kao sto su nekad bila. Sanderson se lose snasao sa njim. Humor je postao prostacki i nekako otrcan( americki

) Stekao sam utisak da Sanderson nije znao sta da radi sa njim....Met je postao corav, a kao posledica toga nevidjeno ga sere

Jedva cekam da vidim kako ce mu ova 'pojacana sreca' pomoci oko Tuon... Trulo mi je sto nije otvorio Verinino pismo na vreme. ... Cudno mi je sto mu kockice nisu lupale u glavi kad je isao u Tower of Ghenjei.
-Avijendino otkrice mi je prilcno uznemirujuce. Bice tesko promeniti Aiele i ubediti ih da ne ratuju sa Seansanima. Bas me zanima kako ce se situacija odvijati.
*Ne svidja mi se ideja da ce Avijendina cerka postati zavisna od jedne moci. Stekao sam utisak da je psihicki slaba osoba, da bez jedne moci ne bi mogla da zivi. Ako bi je neko u borbi odsekao od izvora ona bi bila gotova. Mozda bi i skrenula umom....
* Da li je Rand ikada posetio 'Cold Roks Hold' ? Ja mislim da nije. Ako sam upravu, onda ce se to verovatno odigrati posle TG-a, pa implicira da ce preziveti.
* Nije mi jasno sta se desilo sa Elejnom i Avijendom. Sve da je Rand poginuo, njih dve bi trebalo da prezive jer moraju da rode tu decu.( Mislim da nema sanse da se Avijenda porodi pre TG-a) A njihov zivotni vek bi trebao da bude minimum 500 godina(zbog njihove snage u jednoj moci). Kako to da onda njihova deca, 17 godina nakon TG-a, o njima govore u proslom vremenu??
* Ako se oslanjamo na podatke koje je Avijenda otkrila, Tuon nece uspeti da osvoji Tar Valon. Bela kula ce pasti tek nekoliko vekova posle TG-a.
* Zanimljiva mi je cinjenica da Met nece otkriti Tuon tajnu koja stoji iza topova i pusaka, vec da ce Seansani to otkriti tek kad pokore Andor.
*Mada ako Avijenda uspe da izvrsi uticaj na Randa i Aiele onda sva ta predvidjanja padaju u vodu.
*Nece valjda Rand da spasava Lanfear??
@Stormleader: Nigde nisam primetio indikacije da je Asmodean ubijen, a kamoli da ga je Grendal ubila. Ja uopste nisam ubedjen da je Asmodean mrtav. Rand ga je pustio da zbrise. A posto vise nije vezan za Mracnog, niko sa 'mracne strane'(malo sam se glupo izrazio) nije u stanju da ga locira( kako sto mogu ostale izgubljene ili prijatelje mraka) pa je moguce da ga smatraju mrtvim. Mislim da ce Asmodean i Demandred imati vazne uloge.
@4th Dimension: Moridin je izjavio da se domogao samo 2 dreamspike-a. Jedan je dao Grendal, a za drugi je rekao da je u dobroj upotrebi; tako da sam prilicno ubedjen da je taj drugi u crnoj kuli.
Zivot ima onaj smisao koji mu mi damo.