Ja sam to preživeo sa specijalnim kopljetom, izmamio sam kamen od one moje strine koja me mrzi i čuvar mosta mi je napravio koplje, al' džaba mi kad nisam budžio skill za to, uvek mi šansa 20% da ubodem nešto. Možda sam trebao graditi svog lika, mesto što sam uzeo Mingona, al dobro, ionako bih se i ja na stealth varijantu budžio.
A ako sam dobro primetio, da bi došao do svakog sledećeg levela, treba ti više poena nego za prošli? Ako to raste na kvadrat, trebaće puno vremena da se dođe do, recimo, 20og levela.

Moja greška je što sam krenuo nespreman na taj karavanski put, tako da sad znam: napuniti se municijom, i nečim za prvu pomoć (stimpakove nakupiš od leševa, bar mi se tako potrefilo na tom putu). Vidim da se, inače, mogu pelješiti sve police i ormari na koje se naiđu bez gubitka karme. No, džaba mi sve to, kad ne mogu puno stvari da ponesem, mera mi je 100 ne znam čega. Imam onog Vica, mogao bih na njega da tovarim. Nema komanda da se uđe u inventory, valjda se koristi "trade" za to? Samo da mi ne naplati kad budem uzimao natrag.
Nego, jedna stvar. Oću da opelješim nekoga: kliknem na "sneak", priđem, kliknem na "steal", kradem. To je OK. Ali kako da budem neopažen, kako znam da sam neopažen? Jel moram da pazim na senku, na to dal' se protivnik kreće, dal smem da sam mu u vidnom polju, i sl?
Vidim da je New Vegas vratio dosta stvari iz dvojke. U trojci nije bilo Khans, NCR, geckos, healing powder... našao sam u Vegasu čak i onaj oklop, tj. kacigu, koja je na naslovnoj strani dvojke, mislim da pripada Enklavi.