Ја сам нешто мање од пола прочитао. Свако мало застанем кад видим колико има до краја, тако да је то једно вееелико против. Није то добар начин да се обухвати све. Такође не видим никакве назнаке да ће бити још приче о вуковима и демистификација вучје браће.
Све остало ми се углавном веома допада. Јако је тешко бити оригиналан у тако детаљном стварању читавог једног универзума. Довољно је урадио тиме што је осмислио сјајну космологију и магијски систем, а и мислим да је фино уклопио и замаскирао ствари које је испозајмљивао. Просто је тешко и измислити нешто ново, ал ја се задовољавам онда бар тиме да је то нешто објашњено на оригиналан начин.
А што се тиче краја ту има неких нејасноћа. Ранд је поноворођени Лијус Терин и у то нема сумње. Али, на колико се онда поново рађају људи? Да ли то буде после једног обртаја точка или се то може десити више пута у току једног обртаја, или ипак из доба у доба.
Они су сад у Трећем добу, моја теорија је да је прво доба после Сламања па до краја Тролочких ратова, Друго доба до краја Стогодишњег рата, у Трећем добу се крпи рупа Мрачнога, а Четврто, Пето и Шесто доба сређују свет после тога и воде ка Седмом добу, Добу Легенди које се завршава Тармон Гаидоном. Мени то има највише смисла некако...
Једина ствар која трајно уништава нешто је она кобна ватра, ал опет је питање како би се то могло применити на Мрачнога кад је он пукотина. Можда је Фејн друга пукотина

е па да додатак: Нормална је ствар да жели да уништи Мрачнога потпуно и да у томе успе, јер сетите се да Мрачни није постојао у Добу Легенди пре прављења рупе. И то је интересантно видети, колико би његово нестајање утицало на зло у људима...