Kao neko koga od malih nogu jako interesuje kostimografija i art direction filmova normalno je da obraćam pažnju na takve stvari. Volim kada kostimograf (koji je često odgovoran i za dizajn kose) razmišlja o psihologiji lika i često tako pomogne glumcu, a ne samo o tome da li odeća lepo izgleda i prati li opis iz predloška. Često ću gledati i loš film ako je jedna od ovih stvari dobra.
Ono što sam do sada videla na trejlerima mi je ok. Kao što sam već šurnajst puta rekla: o pisanju i režiji, pa čak i glumi, ne mogu previše da zaključim iz trejlera i klipova, niti volim to da radim i trčim pred rudu. Koliko samo puta sjajan trejler krije loš film i obrnuto. Osim toga, uvek volim da prvo istaknem dobre strane, izvinjavam se ako nekom smeta što ne mračim.
Dakle, ocenjujem samo vizuelno, a vizuelno mi sve korektno izgleda - veliki budžet se vidi, veliki trud kostimografa i art direktora se vidi, vidi se da direktor fotografije zna šta radi. Glumci, bar po onome što pričaju, deluju da su dobro razumeli likove koje igraju. Izmene u odnosu na knjigu me trenutno zaista ne interesuju, a iz ovako kratkih klipova i ne mogu da razlučim šta je ubačeno, a šta je verno knjizi. Mislim da sam već rekla da ne volim bukvalne adaptacije. Važno mi je samo da glavna linija priče i atmosfera ostanu netaknuti, a ni to mi ne smeta ukoliko reditelj i scenarista imaju originalne i dobre ideje - ovo pričam generalno, ne odnosi se samo na Asoiaf.
A ti si, Margi, jedna migoljavica koja obećava, pa se pravi luda. Znaš ti na šta mislim