[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Game of Thrones - čekajući seriju

Game of Thrones - čekajući seriju

Martinov epski serijal, pun neočekivanih
obrta, spletki i pustolovine

Moderatori: High Duke, Margiloth, Nemini

Re: Game of Thrones serija

Postod Nemini u Sub Apr 02, 2011 10:16 am

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod Nemini u Pon Apr 04, 2011 7:21 am

severe and puritanical
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Okt 14, 2005 10:22 pm

Postod $ock Puppet u Pon Apr 04, 2011 1:32 pm

E pa da krenemo polako sa hejtom, krajnje je vreme :D

Idiotizam extraordinaire: Dezerter čiste svesti kaže svima šta je video, i niko mu ne poveruje, uključujući tu i Night's Watch i Eddarda jebenog Starka! Kome je to palo na pamet, pobogu?! Ako bi mu neko poverovao, i obratio pažnju na tu potencijalnu opasnost, to je Ned. Njegov porodični moto je "WInter Is Coming" ne zbog toga što zvuči sexy, nego zbog toga što ih upozorava da će zombikalipsa jednog dana doći preko Zida. Napraviti Neda podjednako dismissive i lakomislenog kao i sve ostale lordove je neopisiva glupost, ne znam kako je to moglo da im se desi. ::LJ::

Ako neko misli da je ovo sitničarenje - greši. Evo mu malo pravog sitničarenja, da vidi razliku: Kakav je to glupavi zamah kad ned pogubi onog klinca, iz lakta, sa nekim iskorakom? To ni u crtanom filmu nema. Solidna je verovatnoća da bi mu promašio vrat i udario ga po leđima, po glavi, ili po ramenu... (što se inače često dešavalo na pogubljenjima IRL, iako su tu lepo školski zamahivali - sa dve ruke, preko glave, stojeći mirno).

Inače, kad već menjaju dijalog propustili su jednu jako dobru priliku da povežu scenu pogubljenja sa sličnom scenom iz finala sezone - ovde Bran pita Neda "so, he was lying?" misleći na pogubljenog, a Ned kaže "a madman sees what he sees"... ta replika nažalost nema veze sa Nedovim pogubljenjem na kraju prve knjige, i činjenicom da je on lagao (da bi spasao ćerke) oko toga da je kovao zaveru da smeni Roberta na prestolu. Mnogo bolje bi bilo da je odgovorio nešto tipa "a man will say anything to save his neck" ili sl. Takav mali premonition za njegovu situaciju bi izvadio ovu inače dosta lošu i nepotrebnu scenu.
.(\ /).
(O.o)
(> <)
Grow Old or Die Trying
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Nov 18, 2004 2:46 am

Postod GreyWolf u Pon Apr 04, 2011 3:21 pm

E pa forgiv mi for not džojning in! :P

Ekvivalent u ovdašnje doba bi bio "izvinite što sam dezertirao, ali mongolska laka konjica...".. postoje duge zime i bez Hodača, oduvek su postojale, i "Winter is coming" nema veze sa njima, imho.

Meni se svidelo. Stark kidz scena je fakin kjut. I Kejtlin sa osmehom na početku čak deluje lepo. Kad se smiri, tad već liči na moju taštu, to je već manje lepo.

About mačevanje, izvini na malo grubljem izrazu, ali vidi se da nemaš blage veze sa istim ;) Iskorak u smeru reza ti zapravo daje "prednišanjenje", preko glave, sa dve ruke, stojeći mirno, kako kažeš, je više za nekog sekiraša. Zamah mačem bez iskoraka desnom nogom za desnorukog mačevaoca ima mnogo manje snage da obavi poso, a presecanje mesa i kičme jeste poso.

Anyway, ko sedne da gleda sa namerom da nađe šta će da pljuje retko kad može da omane. Ja sam seo da se zabavim, i uspeo sam.
Član
Član

Pridružio se: Sub Okt 18, 2003 6:37 pm

Postod Gorbash u Pon Apr 04, 2011 3:59 pm

Common sense is not so common.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Jul 29, 2002 2:41 pm

Postod High Duke u Pon Apr 04, 2011 4:13 pm

Meni se zapravo svidelo. Valjda sam od hejtovanja svih ovih meseci sebi toliko spustio prag ocekivanja da mi je ovo zapravo bilo ok, plus sam se navikao na lica glumaca koliko god da mislim da su promaseni likovi. Videcemo dalje.
Takodje se slazem sa GrayWolfom za udarac macem. To je najstandarniji moguci udarac dvorucnim macem, zamahom macem iznad glave se retko bilo sta bije, sto zbog preciznosti, sto zbog snage, jerbo mac ne treba da guras samo svojom snagom vec mu zamahom dozvoljavas da sopstvenom tezinom da sebi silinu.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod $ock Puppet u Pon Apr 04, 2011 4:22 pm

.(\ /).
(O.o)
(> <)
Grow Old or Die Trying
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Pon Apr 04, 2011 5:28 pm

Savrsena ostrica drevnog dvorucnog maca i iskusna ruka koja njime rukuje. Dobitna kombinacija. A iskorak pomaze da se unese masa u udarac, tako da to nije nikakvo poziranje. A poredjenje rapira i dvorucnog maca ja apsurdno. Ned nije koristio ice zato sto je to samo drevna tradicija, nego zato sto je mac dovoljno tezak i mocan da tako nesto izvede. Ned pride nosi i jednorucni mac za pojasom, ali naravno da njime ne bi tako nesto ni pokusao, tu bi morao da kasapi.
A evo ti sta kaze wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Executioner%27s_sword
Pre specijalnih maceva za dekapitacije, u te svrhe su korisceni obicni macevi. Detaljnije po zemljama ima ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Decapitation
Naravno, zavisi od onoga sto je pri ruci. A kako je Ned vazda koristio Ice i zna kako da rukuje njime bolje nego sikircetom, zasto bi uzimao sekiru? On nije trenirao da odseca glave staticnim metama na panju, vec da se bori. I normalno je da ce da upotrebi vestinu koju poznaje. A ti da zapravo znas kako se koristi dvorucni mac, ne bi uopste postavljao takve primedbe.
A sto se tice toga da Ned previse olako odbacuje direktno upozorenje, to jeste glupost. Dezerter bi trebalo da je poludeo, a ne da je racionalan i da sve vreme cuti. Ali opet, moraju nekako da ubace vise pomena Othersa... Mada ne odobravam
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod Margiloth u Pon Apr 04, 2011 6:11 pm

Slažem se da je ordinarna glupost to što je dezerter pri zdravoj pameti i ako me sećanje ne vara čak šalje pozdrave, želje i čestitke porodici, ali opet - kod je kod - ko dezertira i bude uhvaćen, biće pogubljen; jer koliko god bio istraumiran trebalo je da se vrati i ostane na Zidu. S druge strane, ne znam šta da kažem na to kako bi Ned reagovao da čuje za Others.

Pogubljenje mačem od strane neprofesionalnog dželata je fakat, i scena iz knjige, te za to se treba žaliti direktno GRRM-u ako nekome smeta.

Početnu scenu u Winterfellu je možda bolje bilo početi sa Branom koji se penje po kulama, em bi videli ceo grad (koji je bitan), em bi smo brzo bili upoznati i sa Branovim m.o. a zatim i familijom. Ali archery practice je verovatno bilo jeftinije izvesti.

Meni su najviše zasmetali ritualno poređani delovi tela, wtf??

edit: Theon je baš ljiga, možda je trebalo da bude zgodniji, ali ok, neće ga biti teško mrzeti ;)
"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jul 03, 2003 1:18 am

Postod martins u Pon Apr 04, 2011 6:33 pm

U ovom preview-u nismo nista spektakularno mogli da vidimo, ako izuzmeno prolog, pola ostalih scena je vec vidjeno u raznoraznim trejlerima, mada u jednom su uspeli Ket ce da me nervira isto koliko u knjizi, ako ne i vise :)
The word 'impossible' isn't in my dictionary... but I don't really have a dictionary you know?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:37 pm

Postod $ock Puppet u Pon Apr 04, 2011 6:38 pm

.(\ /).
(O.o)
(> <)
Grow Old or Die Trying
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod GreyWolf u Pon Apr 04, 2011 6:52 pm

Ako već nećeš da slušaš iskusnije ljude oko mogućnosti i korušćenju mača, onda ti evo malo i ovoga: za Neda Starka nijedno pogubljenje nije jebeno banalni čin, već duboko emotivni. Čovek je služio u Noćnoj Straži, i to Ned poštuje. Zaslužuje da ga poseče Ned lično, a ne neki glavoseča. Zaslužuje Led, a ne sataru.
Član
Član

Pridružio se: Sub Okt 18, 2003 6:37 pm

Postod Elu Tingol u Pon Apr 04, 2011 8:58 pm

Do sada sam samo površno obraćao pažnju na detalje serije (naravno da je jedva čekam), i to samo preko ove teme. Inače, sitnice mi ne smetaju (iskorak ili neiskorak), pošto je verovatno svako od nas stvorio malo drugačiju sliku u svojoj glavi. Ali, sad sam pogledao ovih 15 minuta ovih sam pogledao sad ali, ali, ali... Na prvo gledanje sam primetio par bitnih nebuloza o kojima ću sigurno razmišljati kada budem pratio seriju i zbog toga to verovatno neće biti uobičajeno staro, dobro gledanje serije.

Meni je scena na početku sa Vejmarom Rojsom i ovom dvojicom nekako kilavo odrađena. Malo je zbrzana, i nije dočarana hladnoća koja dolazi pre Tuđina (množina), mislim da je to bitan deo. Tuđin iskače i kolje kao Predator i Vejmar je tu prikazan kao potpuno nebitan lik. Nije ni bitan, naravno, ali mogli su bar da ga prikažu kako podiže mač i užasava se kad pogleda Pred... ovaj Tuđina. A stvarno nemam reči u vezi Tuđina Predatora i njegove ortake Utvare 28 dana kasnije. ::EE:: Pa brate mili. Neka se javi kome je to ok. Biće u manjini.
Već ste pomenuli prisebnog Vila, da se ne ponavljam. Zanima me, u sledećoj sceni, u kom će tačno smetu snega će pronađi štence jezovuka. Možda će da napada kad krenu kući? Koliko se sećam u knjizi je lepo dočarano kako sneg provejava i uglavnom ga ima. Kejtlin ima 50 godina.

Ako se po jutru dan poznaje, serija Igra prestola i ja nećemo baš biti dobri drugari. Ali videćemo. Prva epizoda Spartacusa je nešto najgore što sa gledao u životu a ostatak serije je ::T:: .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Apr 26, 2004 8:26 pm

Postod Margiloth u Pon Apr 04, 2011 9:06 pm

"Will fate seduce you to her will?
Not if you struggle with all your Skill.
Summon your allies, locate the trained,
Consummate all from what you’ve refrained.
There’s a future not yet fashioned,
Founded by your fiery passions!"
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jul 03, 2003 1:18 am

Postod Elu Tingol u Pon Apr 04, 2011 9:30 pm

:da: Primetio sam to, ali mi nije bilo toliko dramatično pa sam zaboravio da napišem. :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Apr 26, 2004 8:26 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pesma leda i vatre