Eto i mene na forumu opet, mostly thnx to Margi i njenoj predugackoj tastaturi

)))
Aj prvo da otkucam otiske pa cu iscitam ovih 7 strana:
Good points: Ma snimili su seriju, to je dobro samo po sebi.
Bad ones:
Vizuelno mi smeta sto onaj Kalasar deluje kao da ima 120 a ne 40 000 clanova. Kontam ja da nemaju toliko para, ali malo CGI, sminka, uglovi ovo ono...
WTF se desilo .. TargErjenima. Osim sto neko ne zna da im izgovara imena. Platinasta kosa, lilac/violet eyes. Nije valjda toliko tesko staviti sociva u boji dodjavola? Deneris mi vise deluje kao da ima kosu od Sersei.
Onaj fajt na pocetku, na stranu sto su divljani raskomadani, nego mi fali nedostatak fajta Rojsa i Othera, i da Rojs posle ustane.. bilo bi efektnije, a opet ne menja duzinu niti je nesto tesko izvesti.
Pomalo mi i izgled izdaleka WinterFella i Kings Landinga mnogo 'fensi, saren i veseo' .. posebno Winterfell
Najveca zamerka mi je nedostatak dijaloga, ovo sam pisao na 20 razlictih statusa na fejsu, ali ... recimo scena kada nadju direwolf pups, Theon ne kaze ono cuveno, svi nesto smuseno pricaju ... za to vreme koje su odcutali u sceni, mogli su da ispricaj pola tog chaptera ...
edit: E da Joff the son of a bitch, bi trebao da bude lep, a ne da odma vidish da je zli, mali pokvareni .. mislim OK pogled i ponasanje treba da su arogantni, ali u knjizi jeste Lep, uostalom na koga ce pa da bude ruzan pored Sersei i Jaimea.
Drogo, Sansa, John, Eddard i Robert su mi odlicni.
Sa druge strane recimo momenat kad Robert kaze Eddardu da se ugojio, nema ga u knjizi, ali sasvim lepo zapravo pokazuje karakter i odnos likova, tako da recimo to mi je skroz OK sto je ubaceno. I Tirion i kurve, ne zbog sisa, nego da se odma vidi kakav je lik ...
I da posle sve prosute kritike, zapravo svidja mi se serija. U principu smetaju mi stvari koje nisu uradili, a mogli su da urade da se uklope u seriju, kontam ja ogranicen budzet nema tu scena ko Piter Jackosn u LOTR i to ali opet ...