Koliko se sećam, postojala je scena između Jaime-ja i Jona, ali nije bila baš ovakva. I taj komentar na kraju: "It is for life" - a Kingsguard šta, nije?? Ok, nije Kraljeva straža tako striktna kao Noćna (ili se varam? Kako je Selmi otišao, Cercei ili Joffrey ga oterali?), ali svejedno, replika je glupa.
Apropos toga da se sada svi odjednom lože na knjige, u SF prodavnici u Stokholmu sam nabasala na special edition 4-pack - sve četiri knjige u jednom pakovanju na kojem su fotke Seana Beana i Emilie Clarke iz serije, za samo 300 kruna (oko 30 evra).

Talk about exploitation.
Inače, članak o rasizmu je potpuno sulud, imajući u vidu da ga je pisala osoba koja je pročitala knjige i koja zna da čak ni Dotraci nisu crno-beli. A i da jesu, varvari i politička korektnost ne mogu da se upotrebe u istoj rečenici, babe i žabe. Ono najzanimljivije vezano za taj članak je link do članka koji je pisala Ursula K. Le Guin, o tome kako joj je Sci-Fi channel upropastio Earthsea. Nisam stigla da ga pročitam, ali moram. Ja sam taj TV film prestala da gledam nakon 10 minuta, što mi se zaista jako, jako retko dešava.