od High Duke u Čet Apr 28, 2011 3:10 pm
Ja cu samo da kazem da ne shvatam takvu ogorcenost i gnev prema Martinu. Da, otezao jeste, i imamo pravo da budemo nezadovoljni, ali ovolika kolicina negativnosti i otvoreno neprijateljskih stavova me zabrinjava. Ko je kriv svima sto ne promisle dva minuta pre nego sto skoce do zakljucka da je zavrsio knjigu. Zaboga, ima covek puno pravo da kaze da je lepo napredovao, a da ne mora da se plasi da ce odmah gomila idota da pocne da trazi knjigu. Ni njegovo ponasanja nije bilo 100% uzorno, ali ovoliko pljuvanje nije zasluzio. Da, reklamira razne proizvode, od toga zivi, a retko ko od nas je gadljiv na pare. Ko nece da cita reklame, ne mora, ko nece da kupuje stvari, ne mora. I ljudi pricaju kao da je on licno sve te stvari radio, pisao pravila za igre, kovao maceve, pravio figurice i crtao kalendare. I normalno je da ima i druge projekte. Kao da bilo ko od nas moze godinama da izdrzi da radi na istom projektu ili poslu i da mu se apsolutno nimalo ne smuci, jos narocito kada nece da pise preko one stvari i da neki poluzadovoljavajuci proizvod. Zavrsetak knjige su gadjali da se poklopi sa serijom, naravno, zasto da ne iskoriste publicitet, ali tvrdnje da je odavno napisao knjigu i da je zavrsio serijal i da ce sada samo da plasira knjige dok se zajebava, su smesne.
Martin je svoj plan poremetio nakon sto se odlucio da izbaci skok od pet godina. Cela hronoloska koncepcija mu se srusila, a nije mu pomoglo ni to sto nije razresio stvari u Gozbi, nego je sada prinudjen da drugu knjigu uklapa u hronologiju gozbe. Plus ima horde sitnicavih i opsesivnih fanova koji bi mu cupali dzigericu za svaku greskicu i nepoklapanje koju bi mogao da napravi. Mislim da bi i on sam zeleo da je malo brze zavrsio knjigu, zbog toga je i najavljivao ranije zavrsetke, ali je to hteo da uradi kako valja, a sto je vise zalazio u pricu, stvari su mu se komplikovale. Sporedni projekti su njemu sluzili prakticno da se odmori napuni baterije da bi mogao da se uhvati u kostac sa Plesom.
Ovo je po broju likova, hronoloskom sledu dogadjaja do sada najkompleksnija knjiga i sto se mene tice, on je sam sebe zavaravao ranijim najavama zavrsetka i navukao probleme na grbacu, a da se sada pravda hordama fanova koji se uvredljivo odnose prema njemu i da ih moli za oprostaj, to apsolutno nije duzan da radi.
A sto se tice onoga za King Konga, tesko da je to bila neka zagonetka za lomatanje glave, jer je svim ljudima koji iole redovno prate njegov blog, a imaju par mozdanih vijuga, bilo jasno o cemu se radi. Svi ostali koji ne prate blog su culi iz druge ruke da je knjiga zavrsena od strane onih koji su primili poruku.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword
A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked