Ja primetih "merak" još u prvom gledanju, ali me je vino ošamutilo i potpuno sam zaboravila. Dotrački su očigledano bazirali na turskom i arapskom, što dobro paše uz ambijent i kulturu, ali ne znam koliko će se to dopasti lovcima na političku korektnost
Jeste vala Selmiju mesto u Veću, a ne kao popišan pre Robertom. Doduše, više mi je delovao smoreno no potlačeno, a tako bi nekako i trebalo da bude.
Sirio je suviše šaljiv, nedostaje mi ćelavi snob kakav jeste. Ali comic relief je ono što seriji dosta treba (Tyrion nije dovoljan, pogotovo kasnije kad krenu da mu ljušte karakter kao lukac), a grčki akcenat je vazda smehotresan u svakom kontekstu

Ono što sam primetila po forumima överallt da gledaocima najviše smeta prebrza transformacija Dany, i moram da se složim sa tim. Trebalo je ipak njen odnos sa Drogom opisati kao što je u knjizi, znam da je teško i da iziskuje dosta vremena, ali svejedno smatram da je trebalo drugačije.
Dalje, Jorah Mormont - potpuno sam zaboravila da je on , u knjizi je to mnogo suptilnije obrađeno nego u seriji, gde čim čuje da je Dany trudna, odmah se seti da je ostavio uključen šporet u Qohoru.
Btw, Ghost se u 2. epizodi pojavljuje na 2 milisekunde, borim se sa VLC-jem već pola sata da uradim screenshot, ali skot neće. Dakle, entuzijasti, pogledajte na 25:37, videćete Duha kako kulira u šumici.
Evo ga i u promo-u: